Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   CHOLIN Album (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16159)

DaBear 12-12-2006 01:35 PM

Re: CHOLIN Album

Quote:

Originally Posted by Manley
mislim koliko god da je zdravkov album los, uvek ce se naci publika kojoj se to svidja, deo koji je odusevljen jer je to cola, a veliki deo i nema pojma sta je dobro, a sta ne vec im TV puni usi....ostalo je malo ljudi koji se stvarno razumeju, a oni su producentima nebitni. mislim da je prica abbey road i real world vise uspesna reklama...ipak je snimano u americi iako je kuci moglo isto da se uradi, ako ne i bolje

Pa normalno...tetke koje slusaju Cholu, i ne znaju ko je Abbey Road i sta je Peter Gabriel...Vazno je da je snimano u Londonu, da je do jaja i da dobijes besplatnu telefonsku kartu i kredit!
to se samo nas dvadesetak, kao nesto lozi i brine!
Niko nista i neprimecuje...

Manley 12-12-2006 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear
Pa normalno...tetke koje slusaju Cholu, i ne znaju ko je Abbey Road i sta je Peter Gabriel...Vazno je da je snimano u Londonu, da je do jaja i da dobijes besplatnu telefonsku kartu i kredit!
to se samo nas dvadesetak, kao nesto lozi i brine!
Niko nista i neprimecuje...

pa gde je snimano? u americi ili engleskoj???

DaBear 12-12-2006 02:02 PM

Quote:

pa gde je snimano? u americi ili engleskoj???

U SLOVENIJI !! U nekom novom studiju....tako mi reko Cholin manager. U Real World-u miksali a u Abbey Road-u masterovali..
Internacionalni projekat!

Manley 12-12-2006 02:07 PM

Quote:

U SLOVENIJI !! U nekom novom studiju....tako mi reko Cholin manager. U Real World-u miksali a u Abbey Road-u masterovali..

e jbg-a

pa to je katastrofa, ja sam za to, gde snimas tu i mixaj, a mastering salji gde hoces

cholin menager...sale, jel?

OFF 12-12-2006 02:28 PM

Quote:

Nisam znao da je Beograd u Sloveniji:( (DaBear, ne odnosi se na tebe, vec na ekipu pomenutog pevacha koja je mislila da salje album na mastering na Mesec, ali su skontali da ce neko ukapirati da tamo mozda i nema studio)

perun 12-12-2006 04:06 PM

Quote:

e jbg-a
cholin menager...sale, jel?

Cholin jedini menadzer je Adis Gojak.

Max 12-12-2006 04:54 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Nisam znao da je Beograd u Sloveniji:( (DaBear, ne odnosi se na tebe, vec na ekipu pomenutog pevacha koja je mislila da salje album na mastering na Mesec, ali su skontali da ce neko ukapirati da tamo mozda i nema studio)

Snimali su samo deo u Bg .... ostalo je snimano u sloveniji .....

Pozdrav

OFF 12-12-2006 05:15 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Snimali su samo deo u Bg .... ostalo je snimano u sloveniji .....

Pozdrav

Pa, znam, ali to kriju kao da je sramota..... a i nije mali deo , mislim bubanj i bass....

Dexxy 12-12-2006 05:23 PM

Sto se tice obisnog sluaoca nista im ne znaci abbey road i real world....Mogao je bilo gde da nesto uradi u preko i da to kaze. Imao bi isti utisak kod obicnog slusaoca.

idekius 12-12-2006 06:07 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Pa, znam, ali to kriju kao da je sramota..... a i nije mali deo , mislim bubanj i bass....

S' obzirom na to kod koga su radili u Bg, trebalo bi da im bude cast, a ne sramota...

perun 12-12-2006 06:25 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
S' obzirom na to kod koga su radili u Bg, trebalo bi da im bude cast, a ne sramota...

Kod koga su snimali?:confused:

idekius 12-12-2006 06:38 PM

Quote:

Originally Posted by perun
Kod koga su snimali?:confused:

Kod Negovanovica... mislim, nadam se da sad necemo raspaliti pljuvanje po choveku...
Misljenja sam da je odlican producent, odlican gitarista i potpuno kompletan muzichar...
Ako se stidi, Zdravko se stidi vrlo kvalitetnog lika, pa to pre svega njemu ne sluzi na cast.

OFF 12-12-2006 07:26 PM

Quote:

Kod Negovanovica... mislim, nadam se da sad necemo raspaliti pljuvanje po choveku...
Misljenja sam da je odlican producent, odlican gitarista i potpuno kompletan muzichar...
Ako se stidi, Zdravko se stidi vrlo kvalitetnog lika, pa to pre svega njemu ne sluzi na cast.

Da....mada ja vise verujem da je to deo nekog 'balkanskog' marketinga. Nisam video album, da li tamo sta pise...... u onim bombastim RTS emisijama, gde Pjevach sedi za SSLom, ne pominje se.....

Arthur 13-12-2006 01:53 AM

Negovanović je car

DaBear 13-12-2006 11:51 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur
Negovanovi? je car

jes' vala! vlada je super (moj drug!):da:

boggy 13-12-2006 03:43 PM

Da, dobar covek, pre svega.

pozdrav

bogi

alavuk 13-12-2006 05:13 PM

nisam kompetentan da dam sud o ovome , al' cini mi se da je dosta tanko da je sve nekako u "pozadini" tj vise je nekako tiho dok je zdravko previse u prvom planu(kao da kresti :]]]] ) mogao je i on da se "utopi" u muziku bilo bi efektnije tj da je skoro sve u istom nivou steta bas fali onaj udarnicki finish da sve trese , steta sve zvuci profi , bacene pare ...

lesha 13-12-2006 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk
nisam kompetentan da dam sud o ovome , al' cini mi se da je dosta tanko da je sve nekako u "pozadini" tj vise je nekako tiho dok je zdravko previse u prvom planu(kao da kresti :]]]] ) mogao je i on da se "utopi" u muziku bilo bi efektnije tj da je skoro sve u istom nivou steta bas fali onaj udarnicki finish da sve trese , steta sve zvuci profi , bacene pare ...

to je izgleda boljka domace produkcije, da vokal mora da bude napred.. :banghead:

"7" 13-12-2006 06:29 PM

Ja sam mislio da posle proslog albuma grdje ne moze, ali po vasim komentarima cini mi se da je opet uspeo (al' sa stilom).
I jos nesto ne mogu da verujem... da daje uz CD neki besplatan internet i ne znam sta jos kao da je neki pocetnik pa ne moze da proda nista ako nesto ne pokloni uz to. K'o u casopisima sto ide mali sampon, pa kupis sampon a casopis te izadje "dzabe". STRASNO :banghead: kako covek moze da... ma nema veze... sigurno ce pustati te pesme po 1.000 puta dnevno pa ce klinci po inerciji, hteli ne hteli, da pocnu da ih pevaju... dovoljno puta izgovorena laz, naravno, postaje istina.

/izmenio moderator

molim te da ponovo procitas pravilnik o pirateriji.

perun 13-12-2006 11:17 PM

Quote:

Originally Posted by mrkizoni
Ja sam mislio da posle proslog albuma grdje ne moze, ali po vasim komentarima cini mi se da je opet uspeo (al' sa stilom).
I jos nesto ne mogu da verujem... da daje uz CD neki besplatan internet i ne znam sta jos kao da je neki pocetnik pa ne moze da proda nista ako nesto ne pokloni uz to. K'o u casopisima sto ide mali sampon, pa kupis sampon a casopis te izadje "dzabe". STRASNO :banghead: kako covek moze da... ma nema veze... sigurno ce pustati te pesme po 1.000 puta dnevno pa ce klinci po inerciji, hteli ne hteli, da pocnu da ih pevaju... dovoljno puta izgovorena laz, naravno, postaje istina.

/izmenio moderator

molim te da ponovo procitas pravilnik o pirateriji.

Nisi ti bas najbolje skapirao novi Cholin album, tj. POSLOVNU stranu price. Nije paket pre-paid kartice sa 100 sms-ova i 100 dindzi kredita POKLON uz Cholin CD... Vec je Cholin CD poklon uz tu karticu sa dopunom. Ulazi nam treci provajder u zemlju, Telenor ima oshtru kampanju itd. TELEKOM je Choli dao nekoliko stotina hiljada evra (pretpostavka, ali realna) i prakticno "besplatno" daje Cholin CD uz nesto sto "vredi" mnogo vise!

Dakle, ovo je DEAL stoleca, gde je Chola samo jedan "adut" vise Telekomu da se svojim paketom obracuna sa konkurencijom. A da li je album dobar ili ne, Telekomu, tj. investitoru je nebitno, jer je Chola Chola. Dakle, posmatrajte ovaj CD kao Chol;in poster za Dz, a ipak je vise od toga...

Toliko, dakle, ne sekiraj se ti za Cholica, on nikad nije bio dete, kako ti kazes!;) Ali je svakako postao biznismen, a sve manje je pevach!

Pozdrav...

idekius 14-12-2006 01:03 AM

:o:o:o"Za samo 200 dinara dobijate novi CD Zdravka Čolića "Zavičaj", mt:s prepaid broj sa 100 dinara kredita i vaučer za mesec dana kori?ćenja interneta preko dial up pristupa.
I to nije sve! Svi korisnici koji do 11. februara 2007. godine aktiviraju prepaid broj, kao poseban poklon od mt:s-a, dobiće 100 sms poruka.
Potra?ite praznični paket na svim prodajnim mestima prepaid kartica mt:s.":o:o:o

Sutra idem po nekoliko komada, dok se ne proda, jer je stampano u samo 300.000 komada!
Mislim, super poklon za sve meni drage i ohoho simpaticne ribice ;)
Eto, zahvaljujuci disku druga Zdravka, bice sexa ovih dana :mrgreen::andeo:

"7" 14-12-2006 01:11 AM

Ma znam... bio bih podstrekac i saucesnik u zlodelu :banghead: :D :) , sorry, omaklo se!

LACKY 14-12-2006 08:31 AM

Ne bih da se zalecem u osudama Colinog albuma!
poslusajte malo pazljivije ceo materijal ( mislim produkcijski).

DaBeer 14-12-2006 01:05 PM

Quote:

vlada je ... moj drug!

To mu dodje kao dokaz da niko ... nije savrsen. :rolleyes:

DB

Max 14-12-2006 01:23 PM

Quote:

Originally Posted by DaBeer
To mu dodje kao dokaz da niko ... nije savrsen. :rolleyes:

DB

Hajde neka ti ovo bude neka poslednja opomena da se ne brecas na Da Beara ..... ok ?

Pozdrav

alavuk 14-12-2006 01:43 PM

ja mislim da je to sam da bear/beer svako od nas moze da registruje koliko 'oces nick-ova ... ajde modovi bacite ip adrese na sunce ... barem mi se tako cini ...

a i sta se ja strecam ovo je samo FORUM TJ INTERNET

RetroMan 14-12-2006 02:09 PM

Quote:

Originally Posted by Max
neka ti ovo bude neka poslednja opomena

Prvi post - poslednja opomena? Ne kapiram.

:confused:

Max 14-12-2006 02:32 PM

nije prvi post .... vec se prijavljivao ....... znam da pise , ali nije ....

Pozdrav

idekius 14-12-2006 03:44 PM

DaBeer, ili umetnik ranije poznat kao SnoopDady, postuje na forumu iskljucivo sa ciljem da uvredi Vracha i oglasava se iskljucivo sa provokativnim namerama.
Ovo mu je prvi post, jer su ostali, s' razlogom, obrisani.

Ako covek ima nesto protiv Vracha, lepo bi bilo da mu se obrati i sa njim to resi licno, ovo vec lici na opsednutost Vrachem :o

Nazalost, stekao sam utisak da umetnik ranije poznat kao SnoopDady uopste nije glup i neinformisan kada je muzika u pitanju, ali ni kolegijalan i dobronameran. Steta bi bilo za sve nas da banujemo (po drugi put) coveka koji moze biti itekako koristan i dobar sagovornik, ali... ako covek ne zeli... ako mu je jedini smisao pojavljivanja na ovom forumu opstruiranje i gonjenje Vracha... opet ce morati da se primeni takvo nepopularno resenje...

DaBear 14-12-2006 05:15 PM

Re : DaBeer

neka bre...nek se prazni covek. Al sad je uvredio i Vladu Negovanovica (ni krivog ni duznog?!):( :mad:

alavuk 14-12-2006 06:15 PM

secite ovaj deo rasprave :] btw ko zna mozda je snoopdaddy bas cola :]]]]

salim se ... jel neko preslusao produkcijski album ??? ako izuzmem colu skroz je slusljivo , ima jedna pesma koja je klasican (v)aralica stajl

Guta 14-12-2006 09:13 PM

Ne bih da osporim nesto oko čega ste se svi ovde vidim vi?e-manje slo?ili - mislim na kvalitet Čolinog albuma, poslovni deal zahvaljujuci kojem je nastao i tr?i?nu promociju koja ga prati - ali po?to većinu učesnika u ovoj diskusiji čine profesionalci koji se na na?em podneblju bave dizajnom zvuka (valjda je to najbolja formulacija koja obuhvata naj?ire), ipak bih voleo da popričamo o ovom albumu na malo konkretniji način a mo?da sa malo manje emocija.

Ja sam neki dan u dru?tvu preslu?ao ceo album na jeftinom kućnom uređaju i na prvo slu?anje mi se čini da su pesme uglavnom dosadne (osim dve ili tri), tekst nisam zapamtio ni jedan, aran?mani variraju od osrednjih do odličnih, miks i produkcija mi se čine dobrim. Mastering i Real World ne bih da komentari?em posle jednog slu?anja na gajbi. Sve u svemu, moj ukupni prvi utisak je da je ovo jo? jedan Čolin album u nizu, ni vi?e ni manje od toga. Rekao bih da na ?alost nije kvalitet pesama bio razlog da se ovaj projekat finalizira u skupim svetskim uslovima, već dobar poslovni deal. Ali za?to bih osporio Čoliću i Telekomu pravo na dobar poslovni deal? Pogledajte stvar sa ove strane: kad jedna velika kompanija odluči da odvoji značajne novce za snimanje, miks i mastering (a ne samo za fuc**** video spotove kao do sada), onda ta kompanija daje ideju drugim kompanijama, i tako se otvara ?ansa za sledeće visokobud?etne projekte. Pa zar je to lo?e za audio industriju, to jest zanat kojim se svi ovde bavimo? Drugo, pretpostavljam da je ovaj posao bio veliko iskustvo za Voju Aralicu, pa tako eto i mi sada imamo jednog sa takvim iskustvom. Pa zar je to lo?e? Na kraju krajeva, ako je album zaista toliko lo? onda će najgore posledice od toga izvući sam Čolić odnosno njegova karijera, a svakako ne publika (koja je već 15 godina bombardovana neuporedivo odvratnijom i ?tetnijom muzikom) ili mi koji se ovim poslom bavimo. Sve u svemu, meni se ovaj album mo?da ne sviđa onoliko koliko bih voleo da mi se svidi, ali ne vidim nikakav naročit razlog da se na bilo koga ljutim niti bilo čiji rad i trud potcenim. Naprotiv.

Peace, Guta

Dexxy 14-12-2006 10:30 PM

Mozemo mo da ga tupimo do besvesti, da li je dobra produkcija ili pesme. Glavni pokazatelj je ovo (ako je tacno, naravno).
Citiram:
Zdravko Čolić ima vi?e nego dobar razlog da bude ponosan na svoj ?Zavičaj?. Njegov novi, dvanaesti studijski album je, za samo dva dana, prodat u vi?e od 100 hiljada primeraka i ukoliko se (kako se i očekuje) prodaja nastavi ovom dinamikom već do kraja nedelje biće rasprodat početni tira? od neverovatnih 300 hiljada primeraka!
Bez preterivanja se mo?e reći da album "Zavicaj", čije pesme pored Čole potpisuju i Đordje Bala?ević, Marina Tucakovic, Leontina, Arsen Dedić, Dino Merlin i drugi, predstavlja produkcijski i sadr?ajno jedan od najboljih muzičkih albuma ikada objavljenih na ovim prostorima....

Bitan je krajnji razultat (semafor, sto ja kazem :)).

idekius 14-12-2006 10:40 PM

Quote:

Originally Posted by Dexxy
Mozemo mo da ga tupimo do besvesti, da li je dobra produkcija ili pesme. Glavni pokazatelj je ovo (ako je tacno, naravno).
Citiram:
Zdravko Čolić ima više nego dobar razlog da bude ponosan na svoj “Zavičaj”. Njegov novi, dvanaesti studijski album je, za samo dva dana, prodat u više od 100 hiljada primeraka i ukoliko se (kako se i očekuje) prodaja nastavi ovom dinamikom već do kraja nedelje biće rasprodat početni tiraž od neverovatnih 300 hiljada primeraka!
Bez preterivanja se može reći da album "Zavicaj", čije pesme pored Čole potpisuju i Đordje Balašević, Marina Tucakovic, Leontina, Arsen Dedić, Dino Merlin i drugi, predstavlja produkcijski i sadržajno jedan od najboljih muzičkih albuma ikada objavljenih na ovim prostorima....

Bitan je krajnji razultat (semafor, sto ja kazem :)).

Jeste bata Dexxy, ali, da li se prodaje album, ili one sitnice sto idu uz album? Pa ja cu kupiti par komada (bez zezanja) zbog kartica za mob... a i internet vreme nije losa, ma da meni ne treba, ali... imam kome da poklonim... mislim, ne treba mi nista od toga, al ajd kad je dazba :mrgreen:
Ja cu lako da prodam UAD-1 za 2000 eu, ako uz njega dajem na poklon Fiat Punto :) Mislim, prodao bi se Zdravkov album i ovako, ali ne u tom tirazu... tj... ovako se ne prodaje, vec je disk poklon uz karticu za mob :-)

Do duse, svako ima svojih trikova i ja to cenim... ja imam shemu u Boxerskom Savezu Srbije, pa ce kad izdam disk uz njega ici i kupon za besplatne batine :hyper:

Dexxy 14-12-2006 10:45 PM

Znam, sve mi je jasno. Ali za njega je to extra dil. Potpisao ugovor da mu izda TElekom i sansao se covek. Kako god okrenes bitan je semafor na kraju :D

idekius 14-12-2006 11:02 PM

Ma nemam ja nista protiv... covek je napravio biznis i neka je... sto se mene tice, neka zaradi i 100.000.000 $... ali, ne mogu bas da nadjem reci hvale za ono... Sto se produkcije tica (ma da je ona nebitna u ovom sluchaju, kada su u pitanju onakve kompozicije, textovi i aranzmani), mislim da je produkcija o.k., ali nista specijalno i ne chujem ni izbliza tako veliku prichu... mozda sam ja gluv, ali... ne vidim da opravdava toliku prichu i sve ono sto se desavalo... Zvuci o.k. i nista vise od toga... moze da se pohvali i Zdravkovo pevanje, koje je standardno dobro... ali, sve skupa i sve zajedno ima jako ruznu sliku i dozu.... hmmm... 'ajd', reci cu: -Cuje se da je pravljeno za gastarbajtere, publiku bez previse ukusa... mislim, ja mislim da je ono stvarno lose. Uvek mogu da se nadju reci opravdanja... DA je neko drugi ono uradio, proslo bi skroz ne zapazeno, ovako, posto je u pitanju Zdravko: "Slisaj, pa nije ono tako lose... ima tu nesto... neznam sta, al' nesto ima..." :) Ima... Cvetko :) Pa ko ga j. ako je Zdravko :) Kad nesto nije o.k. onda nije O.K., bio Zdravko, ili Idekius, ili neko treci...

Moja najveca zamerka su kompozicije, aranzmani, textovi pre svega (glupi su i nebulozni i pre bi se reklo da su za sanitarnu inspekciju, nego za knjizevnu kritiku :) ).
Sad, tacno je i to da nije jedini, ali, ja sam od Zdravka, kao najvece Srpske zvezde, ocekiva znatno vishe... barem nesto u nivou npr. Gibonni-ja... meinstrim... dakle pitko, prihvatljivo, a da ne bude bas ljiga..

Manley 14-12-2006 11:12 PM

Quote:

'ajd', reci cu: -Cuje se da je pravljeno za gastarbajtere, publiku bez previse ukusa...

evo ga gastarbajter :D ....meni se ne svidja:cool: kome ce sada da proda nije mi jasno:rotfl:

idekius 14-12-2006 11:23 PM

1 Attachment(s)
Quote:

evo ga gastarbajter :D ....meni se ne svidja:cool: kome ce sada da proda nije mi jasno:rotfl:

Bez foliranja, molicu lepo! Video sam te ja jutros kako ubacujes punu kartonsku kutiju diskova u prtljaznik svog zelenog mercedesa 200 D sa krznenim presvlakama i onom chupavom presvlakicom oko volana :da::rotfl:

Manley 15-12-2006 12:04 AM

1 Attachment(s)
ma sta ce mi diskovi kad nemam cd plejer :D

Dexxy 15-12-2006 01:26 AM

E j..bo mercedesa bez zavesica :rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 06:18 AM.