![]() |
Re: Test 7 Mikrofona
Pa uvek ostaje mogucnost da covek ne zna ili da si ga ti pogresno skapirao... ;)
|
Quote:
Okej totalno nebitno:)Ali me zivo me zanima koji file je koji mikrofon...Posebno me zanima SE5600 i Neumann |
SE 5600 te ne zanima ;)
|
hahaha...:)okej...moram verovati starijima na rech:)pozdrav
|
Ok su mi br.2,4,6,prvi mi isto mo?e proći,3 i 5 me se nisu dojmili,br.7 mi je malo predubok i to mi se ne dopada.
Edit:zamijenil sam 6 i7 prilikom slu?anja,sedmica mi je preduboka i mutnjikava,?estica je okej |
Cekaj Manley jos dan dva ..... samo da nadjem vremena da lepo uporedim sve .......
Pozdrav |
@Modovi
moze li neko da ukljuci i glasanje i to po principu rangiranja od 1-7npr. Blo bi zanimljivo videti sta statistika kaze na kraju |
nije moguce napraviti glasanje na nacin rangiranja.
moguce je glasanje za samo 1 opciju, ili glasanje za vise mikrofona koji vam se svidjaju. |
Steta, onada cemo rucno na kraju.........
Zanimljivo je sto ima bash razlicitih komentara, narocito za broj 7 |
Quote:
SAmo jedan mikrofon tako zvuci :) |
Quote:
|
Quote:
A cini mi se da smo mislili na isto.. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Kakvu je kosku bacio kolega Manley, pa to je strashno :rotfl:
|
Zanimljivo je to da se maleni smpro (2) jako dobro kotira, a mikrofon ne kosta ni 130 evrica! Verujem da ce ovaj australijski proizvodjac opasno ugroziti velike "zverke" jer ima jos mnogo interesantnih sprava u ponudi :)
|
Quote:
ili tko zna, mozda i jest...Manley se cini ko' neka prepredena maca :D ja znam da se nisam vodio tim rasporedom a nisam ni citao misljenja drugih dok nisam napisao svoja, a sad...nestrpljiv sam kao i ostali... (ajmo Max, mislim da se tebe ceka!) |
Quote:
|
Zadnji post - 8:11??!!!
Jeli ovo zatisje pred buru?? |
Ok, koji god da je mic u pitanju, najvise mi se dopada primer br.2
|
Quote:
Evo , evo .... danas , obecavam ...... sigurno ...... sutra rezultati ..... ok ???? a u medju vremenu , hajde i ostali da daju misljenje .... retko mozemo ovako u " domacoj " varijanti ..... Pozdrav |
Quote:
Ajd jos danas....sutra objavljujem redosled mikrofona, ko hoce da napise svoja zapazanja moze jos danas i sutra popodne. posle prelazimo na test mikrofonskih predpojacanja. UA 610 RED7 Avalon Millennia ISA430 Drawmer 1962 Buzz Audio i pokusacu da nadjem RNP i Gainstation |
ubaci tu i spl .... obavezno .....
Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
Ako budalim, davim i izvoljevam, izvini i zaboravi!!!!... zanima me jedino sta bi ljudi rekli za njih :) pozdrav bogi |
Quote:
Videcu da zovem predstavnistvo i da uzmem po jedan na test. rnp i gainstation cu pozajmiti od jednog kolege....mozda ubacim i fatman-a i jevtiniji focusrite....sta budem nasao od tih srednje budzetskih pre-a potrudicu se sto je bitno:cool: |
Quote:
Nemoj se smarati ako je komplikovano... nije bitno. :cool: pozdrav bogi |
Quote:
ma ne. potrudicu se u svakom slucaju....to je jedan telefonski poziv, nije mi tesko;) |
Quote:
pozdrav bogi |
hajde i ja da se aktiviram ovde posle sto godina... :)
elem, najvise su mi se dojmili 2 i 4... svi ostali imaju neke gadosti u visokima koje ne mogu da podnesem... da se to srediti kasnije, ali je bolje ako ne mora... na kraju bi i moj izbor za ovaj glas bio 2 - nekako je izbalansiraniji, mada bi se u miksu moralo stosta rezati (dobro, zavisi i od aranzmana)... ne mogu da komentarisem 5, posto je mnooogo tisi od ostalih, a mrzi me da idem u drugi sistem samo da bih izjednacio gain... 1 i 7 mi najvise zvuce kao B1 (posto ga i sam posedujem), mada, ako je B1 pod brojem 7, onda Manley ima pokvaren primerak, posto, kako god taj mic zvucao, nema ni u ludilu ovoliko suma... hmmm, i mislim da je 6 Brauner... ne znam zasto, nikad taj mic nisam cuo uzivo, ali po svim primerima koje sam cuo misli da zvuci tako nekako... |
Quote:
inace na drugim preamp-ima je super radio...posebno dobro radi sa RED7:D |
evo u minut do dvanaest .....
moj favorit je 6 , mada je 2 sve vreme bio , a onda sam pomislio da mozda suvise boostuje Manleyev glas ...... znaci .... 6 , 2 , 4 .... ( i ima nesto sexy u 7 ) ostalo mi se ne dopada ..... ..... e sad ko ziv ..... ;) Nervira me sto nisam uspeo da prepoznam U 87 .....da nije do gold mike a ??? U svakom slucaju , cini mi se da mi se spl ne dopada .... Pozdrav |
SPL je totalno bezveze. Ima tu neku jeftinu grubocu.
Verujem da je 4. SE Z5600, ali se meni ni on ne svidja... |
Quote:
Pro mike bi ti se sigurno dopao.;) |
Evo cekali smo MAX-a i posto se vise niko ne javlja da objavim rezultate:
mikrofoni su pod brojem: 1. AKG C-414 XL-II 2. Brauner Phantom C 3. SE Electronics 2200 4. SE Electronics 5600 5. SM Pro MC-1 6. Neumann U87AI 7. Behringer B-1 |
Mislim da ce se svi Neumann pljuvaci razocarati.....:D
Br 6 se kotira jako visoko, odmah posle Braunera edit/ meni je bash krivo sto sam permutovao c414 i U87....... nisam ocekivao da je AKG tako muljav..... sad da li je do preampa ili polozaja pevacaha...... Najprijatnije me iznenadio SM pro za tu lovu, jer br5, kad se normalizuje, uoste nije toliko los jos jednom , HVALA, MANLEY! |
jebemu behringer je ispal najveće sranje,a opće nije tolko loš:)
Kak je filter bil postavljen,pretpostavljam u neutralnoj poziciji? |
Da, da, sad kad sam normalizovao sve fajlove cujem da dosta bolje zvuce i 3 i 5
|
Test uopste nije bio iznenadjenje.
Sto se mene tice, pobedila su dva najbolja mikrofona, stto je i bilo za ocekivati. Jedino mi je krivo sto nije ipak iskoristen neki neutralniji preamp kako bi stekli jos bolji uvid u test. SPL se svuda cuje, tacnije svi snimci imaju neki "zajednicki sadrzalac" koji mi se ne dopada, pa cenim da je to preamp (i pomalo pevac :) ). Mislim da bi sa nekim boljim i cistijim preampom razlika bila jos veca u korist 2. i 6. mikrofona. Ipak, ruku na srce, niti jedan od ovih usnimaka nije ni blizu usnimka koji ja dobijem sa Rode Classic 2 u Amek 9098EQ. Cekamo sledeci test sa skupljim modelima. Tu ce biti vise muke da se provali koji je koji. Svaka cast Manley na testu! ;) |
namerno nisam hteo bolji pre...znaci ne bi test bio zanimljiv da je skuplji pre u pitanju... bas sam se namucio da nadjem nov gold mike, a vi mi tako vracate :D
salim se..... oggy pripremi 9098 i classic na muke, jer sledece nedelje je test pre-a :rotfl: |
All times are GMT +1. The time now is 11:23 AM. |