Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Obavestenja (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=82)
-   -   ruDAW - promocija i novosti (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15556)

Mika Technika 25-07-2007 03:20 AM

Re: ruDAW - promocija i novosti

podrska i od mene za rumski, i za ruDAW mashine!!!!

LACKY 25-07-2007 03:29 AM

Kupljen jedan juce.

diviner 25-07-2007 12:01 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic (Post 162613)

diviner, reagiraj!

ne ne i ne viu za fw kontroler!

texas instruments i nista drugo!

Reagiram...TI sam stvarno probao u raznim izvedbama (TI FireWire se nalazi i u nasim ruDAW masinama. ruDAW PRO ima 2 FireWire prikljucka, ruDAW ONE samo jedan), ali mislim da je Brane bas od TC-a (ili je pokupio na nekom forumu gdje se govorilo o njima) pokupio informaciju da je pomenuti VIA pravo rjesenje za kombinaciju njegovog preostalog hardvera. I kao sto se da vidjeti nije pogrijesio...

VIA-u bije los glas zbog nekih proslih promasaja...Noviji chipovi su izgleda ipak nesto drugo.

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 162652)
podrska i od mene za rumski, i za ruDAW mashine!!!!

Hvala !

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 162653)
Kupljen jedan juce.

Mislis JOŠ jedan ;)
Hehe...jos jedno izvinjenje na onoj ispali. Nisam igrao fudbala duzi vremenski interval, a stvarno sam trebao momcima (ne toliko sto sam solidan igrac, koliko sto fali igraca). Popicemo to pivce cim sledeci put budem u BG. Poz

Tomislav 25-07-2007 01:05 PM

E onda odlično. VIA za TC, a TI će mi biti za kamere.

Diviner, ti nisi u Beogradu..? To automatski meni oalkšava nešto oko kupnje. Znači ruDAW se kupuje u Novom Sadu ili Beogradu?

dr.Ru 25-07-2007 05:57 PM

Mihajlo je u pravu. Ja koristim RME Fireface 800 zaboden direkt u maticnu plocu, a TC Powercore FW ide na FW PCI kartu sa onim Via chipsetom. Sve radi bez greske, kao sat. Pri tom imam i UAD, nikakvih problema nema. Ovo za VIA chipset sam dobio odgovor direktno od ljudi iz TC, tako da samo prenosim prave informacije, i razbijam zablude :)
TC zvanicno preporucuje ovo sto sam ja napisao.
Poz!

diviner 25-07-2007 09:28 PM

Quote:

Originally Posted by Tomislav (Post 162687)
E onda odlično. VIA za TC, a TI će mi biti za kamere.

Diviner, ti nisi u Beogradu..? To automatski meni oalk?ava ne?to oko kupnje. Znači ruDAW se kupuje u Novom Sadu ili Beogradu?

Nisam htjeo da najavljujem dok ne bude sve sigurica ali:

ruDAW ce se moci pogledati, probati (showroom), kupiti ili naruciti u Artistovim prodavnicama u BG i NS tamo negdje krajem avgusta (septembar), tako da je svejedno (u BG se stigne za sat-satipo autoputem, tako da to dodje sve na isto ;) ).

Poz...

diviner 17-08-2007 06:43 PM

ruDAW PRO sada standardno dolazi sa 500GB diskovima odnosno 1.5TB (terabajta) prostora (updateovali smo stranicu davno, ali smo zaboravili ovdje to napomenuti) ...

Unaprijedili smo i konacno rjesili neke problmcice vezane za proizvodnju PRO racunara u novijoj izvedbi zvucne izolacije (sada zvucnu izolaciju cine primarni sloj - presovana pluta 5mm debljine, i sekundarni sloj - akusticki sundjer koji je u pojedinim dijelovima debeo i 55mm)

Takodje, sa zadovoljstvom mozemo konstatovati da smo i pored manjih problema, uspjeli da konacno osposobimo i najavljivani OSX (za sve koji su navikli na Mac-ove, ovo ce biti sjajna vijest). OSX na ruDAW PRO radi veoma brzo, podizanje sistema jos brze, a probali smo i nekoliko audio interfejsa koji su se u ovoj kombinaciji ponasali ekstra (proban Logic Express, Reason, Ableton). Ovih dana ostaje jos samo da se ispita rad Logic Pro 7 verzije (tacnije zadnja verzija 7.2) u kombinaciji sa jos par audiointerfejsa, ali i tu ocekujemo nista vise osim sjajnog i besprekornog rada (ako i bude problema, rjesice se onako kako smo rjesili prethodne - relativno brzo i efikasno :) ).

Zavrsili smo i testiranje novog ruDAW ONE ciju prezentaciju upravo update-ujemo (bice objavljeno obavjestenje u posebnom threadu)....

"7" 17-08-2007 08:50 PM

Evo i ja za VIA fw da kazem nesto izmedju... dakle imao sam fw karticu sa VIA chipset-om 2 godine i radio je super do skoro kada je tragicno preminuo. Bio sam na dva razlicita mesta i uzimao kartice sa VIA chipset-om. Na jednom mestu sam promenio tri kartice i nijedna nije radila, na drugom jedna nije radila a druga jeste ali je zvuk seckao tj. verovatno je imala slab protok. I onda (posto su mi pricali da treba da uzmem samo sa TI ili NEC chipset-om) uzmem lepo karticu sa TI chipset-om i sve sljaka super. Dakle imam i dobro i lose iskustvo sa VIA chipset-om... mislim da mnogo zavisi od ploce.

Tomislav 17-08-2007 09:50 PM

Fenomenalno ruDAW ekipo!! Evo mislio sam Vista + Xp, a prije će biti OSX (za internet isl) + XP. heheheh jedva čekam :)

Svaka čast!

Hollywood 28-08-2007 01:57 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 165934)
Takodje, sa zadovoljstvom mozemo konstatovati da smo i pored manjih problema, uspjeli da konacno osposobimo i najavljivani OSX (za sve koji su navikli na Mac-ove, ovo ce biti sjajna vijest). OSX na ruDAW PRO radi veoma brzo, podizanje sistema jos brze, a probali smo i nekoliko audio interfejsa koji su se u ovoj kombinaciji ponasali ekstra (proban Logic Express, Reason, Ableton). Ovih dana ostaje jos samo da se ispita rad Logic Pro 7 verzije (tacnije zadnja verzija 7.2) u kombinaciji sa jos par audiointerfejsa, ali i tu ocekujemo nista vise osim sjajnog i besprekornog rada (ako i bude problema, rjesice se onako kako smo rjesili prethodne - relativno brzo i efikasno :) ).

kako to? kako to? na kojoj masini? jel treba neka posebna komfiguracija ili moze na bilo cemu?

Combo 21-02-2008 04:48 AM

Poslednih dana sam malo hteo da provrim stanje na FireWire trzistu... oni koji svoje uredjaje imaju jos od ranije i oni koji su izasli na trziste sa novim revizijama starih modela... Oni pouceni iskustvima od ranije i puni preporuka za neke nove ljude...

U svakom slucaju sto se PRO FireWire Cipa za DAW tice:

Texas Instruments je pouzdan i dobar chip ali VIA sa svojim modelom chipa VIA VT6306 izgleda da caruje na terenu PRO DAW-a... idemo dalje...

Skoro da na trzistu nema proizvodjaca koji za svoje FW uredjaje pored TI ne preporucuje i VIA VT6306 chipset, cak ga mnogi stavljaju i na mesto vise.

Texas Instruments 5BA63VW TSB43AB23 chip i
VIA VT6306 chip (za njega kazu da se uklapa uz sve uredjaje kao i TI, s tim sto se za neke od uredjaja kao kontroler uklapa i mnogo bolje)

Preporuke ovog (VIA VT6306) chipa dolaze iz sledecuh dabora:

- Digitesign
- TC Power (PowerCore)
- RME
- SSL (Duende)
- PreSonus
- M-Audio
- Yamaha

- SOS (Sound On Sound) redakcija ga licno koristi za testiranja... Gde se kaze: Iskustva su razlicita, a mi za svo vreme ni jedno neprijatno nismo imali... Gledamo na karakter FW uredjaja a ne na eventualnu nekompatiblinost naseg sistema, takvu kompatiblinost i udobnost u radu nam omogucava integrisani FW chip na ploci VIA VT6306! (http://www.soundonsound.com/sos/dec0...notes_1206.htm)

- RainRecording koji je testirao primenu Windows Viste za DAW je u svom sistemu testiranja koristi VIA VT6306 chip a ne TI! (http://rainrecording.co.uk/vista/performance)

- Preporucljivi izbori Ploca za DAW, uglavnom dolaze od proizvodjaca koji jednako koriste i VIA VT6306 i Texas Instruments 5BA63VW TSB43AB23 chipset, sa tim sto je VIA VT6306 zastupljena na trzistu i od ranije! MSI Neo Family i Asus P5K Family koriste VIA VT6306, dok Gigabyte GA-P35-DS3P i Asus P5W DH Deluxe koriste Texas Instruments Firewire Controller!

VIA VT6306 chip je dosta lako naci kod nas jer je kao pouzdana varijanta dosta vec dugo zastupljen kako kod nas tako i na ostilim trzistima.

Texas Instruments je malo teze naci kod nas i malo je skuplji... Pakom je na svom sajtu stavio cak da ima Texas Instruments FireWire kontroler sa VIA VT6306 shipsetom :-) pa nisam mogao da odolim i pozovem da vidim o kakvom se mutogenom cudu radi... naravno bila je greska kao i 80% stvari kod nas, nije ni cudo sto nam se posle desavaju otimanja, preuzimanja, prisvajanja kad ni mi sami dok imamo, neznamo ni sta imamo... Rezultat i paralela sa trenutnom potresnom situacijom u Srbiji! POZDRAV - PRO AUDIO Ing.

All times are GMT +1. The time now is 12:51 AM.