![]() |
Re: = = Shabanology: Starting... - -
eve ga...
http://img488.imageshack.us/img488/4182/image385gl6.jpg http://img224.imageshack.us/img224/9976/image384yu4.jpg @lesha fala za tip:) @arthur to je na brzaka, u srednjem reku fale jos dva distressora, fatso i dbx162 (zato je do pola prazan) @alavuk tnx! cheers :beer: |
Bogami momci - lepo ste se napreterivali!
Svetski outboard! Ajd' sad samo da cujemo snimak i produkciju, pa da skinemo kapu... pozz |
Lepa i uredna konstrukcija .... sa ukusom .....
Svidja mi se koncepcija kontroler + suma ....... super Pozdrav |
Sad sam malo bolje video ( malo su mutnjikave slike ) ali zasto ste uzeli dve razlicite sume ?
I zbog cega je izbor pao na monitore tako malog promera ? Pozdrav |
Quote:
Kada si napisao ono o forumu u moderatorskoj sekciji, na prvi mah mi se ucinilo da se salis, mada lose, ali ti zaista ozbiljno mislis da su ljudi odavde marva, sudeci po onome kako se sa visine obracas svima koji nesto rade. Osecam da nemas pojma o cemu pricas u ovom slucaju, jer da imas, nikada ne bi mogao tako nesto da kazes. Smeta ti to sto je decko od svoje 23-4 godine odusevljen dobrom opremom i sto misli da je to vrh? Iz tvoje perspektive sredovecnog coveka, to ti mozda i deluje detinjasto, ali taj isti decko je VRHUNSKI svirac i vanserijski TALENTOVAN i MUZIKALAN, kao i vecina ekipe (ljude za koje znam) koja je radila na projektu. Dakle, taj projekat bi zvucao muzikalno, sve da je snimljen na Tascam porta sound-u, samim tim sto su ti ljudi ucestvovali na njemu, i njegova krajnja tehnicka karakteristika (u koju takodje ne sumnjam, ali ipak...) moze da bude kakva god, to nece biti bitno nikome, osim mozda tebi i jos ponekome ko je "uspeo u zivotu", pa ne zna sta ce sa sobom. Ovaj forum (kakav-takav) ti je ukazao cast, postavivsi te za gosta- producenta, a tvoje (nadmeno) ponasanje uopste nije u skladu sa time. Moja (moralna) obaveza je da ti skrenem paznju na to i da te zamolim da postujes clanove ovoga foruma, bez obzira na njihovo znanje i bez obzira na to "da (hahaha) ionako samo 2-3 lika sa ovoga foruma vrede nesto" (ovo su tvoje reci) jer te tih istih 1997 bezvrednih clanova foruma uvazavaju kao strucnjaka i vide u tebi mnogo vise od osobe koja je tu samo da bi hranila svoj ego. Jos jednom te najlepse, javno molim da obratis paznju na svoje ponasanje i nacin ophodjenja prema drugima. |
uopste ne znam o cemu pricas?
Ako se neko pali na opremu - tu sam! Sta je tu lose, pa valjda je ovo forum za lozace! Sta je lose sto sam rekao da imaju mega tehniku i da cemo da skinemo kapu kad cujemo miks..??? Mnogo se bre vredjate svi za nista....covek spomene pare, vi odma: ovde se nema para, sranje, sto pominjes lovu? materijalisto..itd? Pohvalis nekoga, oni odma - jel to podjebavas? ne kapiram... uopste mi nije bitno ko koliko godina ima, da li snima na tascam portastudiju ili na HD3...ako to ima nekog smisla i zvuci dobro - to je najvaznije! Za svih 2000 clanova ne znam...uglavnom se oglasavaju njih 50-tak, a od njih ima desetak koji znaju sta rade..ostali su hobisti! I sta je u tome lose? Pa zar ovo nije forum i za hobiste / pocetnike:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: |
Da skrenemo temu nazad :)
Iskreno mislim da ovako dobro snimljen (nisam cuo gotov miks pa ne mogu da kazem mada verujem da je odlican) album nikada nisam cuo na ovm prostorima. Radjeno je sa puno ljubavi i strasti sto ce se cuti svakako. Kad ste vec pomenuli Tascam-a...istina je, dobar album pocinje sa DOBRIM MUZICARIMA koji sviraju na kvalitetnim instrumentima a sve ostalo je manje bitno...to se najbolje vidi (cuje) na ovom albumu. Svaka cast :beer::bend: |
Quote:
BTW Svaka cast, momci. :) |
take it easy ljudi... sve ok !!!
...osim sto Oggy-ja moram da razocaram da nece biti otvaranja 17.tog!!! Imali smo poplavu (puko radijator, sreca podalje od studija) pa je sanacija u toku (skida se komplet parket, ponovo hidroizolacija...) tako da cemo pivo piti nesto kasnije!!! :) ...album - pa prosudicete sami kako sta zvuci, ne bi da pricam ja tu nesto. Za moj ukus je OK, jedino sto je zaista bilo zeznuto miksati na PMC AML i u tek napravljenom (sazidanom) studiju. Zamislite sebe kako radite prvi referentni album (do sad sam uglavnom radio aranzmane, nikad ceo album) na necemu sto tek provaljujete ! Srecom imam dobro uvo pa kontam preampe, majkove, i ostalo, ali jedini problem (koji ce me pratiti izgleda dok sam ziv ! :)) je kolicina bassa u celoj slici. Naime obicno mi se desi da mi svi snimci generalno imajo oko +2db glasniji bass (kao kad dodate bass na recimo kucnom hifi-ju) pa me to malo brine, gledao sam da pazim dok sam mixao. @max dve razlicite sume - pa zbog karaktera. Generalno mi se vise svidja Neve, ali SPL mi je super za povratak efekata (lex 960 i system 6000) i neke solo instrumente jel je onako transparentan... ali Neve je zverko zaista! cujemo se posle, moram do studija :) pozz |
Ja samo da cestitam :)
|
... evo me
@max ovako mali monitori (ali nista im ne fali :) ) su izabrani zbog malog prostora ! Naime to je jedini razlog i jedina mana ovog studija, sto je rezija oko 30m2 (ustvari malo manje nakon ak.obrade) i isto toliko je i gluva soba. cim bude prilike kad se zavrse gradjevinski radovi (studio jos nije gotov, mixao sam u poluzavrsenom studiju) fotkam malo kvalitetnije i kacim! @off da to su BoZo monitori, koje jako volim! Toliko sam se navikao na njih da cu morati da ih kupim za studio ! :) vrlo verovatno... mozda prodamo 1031 i uzmem ove, zaista me odusevljavaju... samo da Boggy doda mali basa ! :D ... a znam da nece :cool: pozz p.s. samo da napomenem da je ceo album jazzy, te sam i vijao negde taj sound... dave weckl bubanj i ti fazoni... oko 85, 90% albuma je flat tj, nisam koristio EQ !!! Samo malo na Sabana, presence na timpanima kad su brze stvari i blagi eq na kick i snare.... sve ostalo je flat ! |
Evo upravo preslusavam.
|
23-4???? Koje si godište Bitch?
Jedva čekam da čujem, obzirom da sam svoj najčistiji snimak do sada snimio upravo sa nekim od tih muzičara.. nije ni čudo što zvuči dobro usnimljeno, kad nisi čačkao ništa po mixu... to je skoro pa ideal live sounda.. .barem za mene... ;) |
Quote:
i? kako |
Quote:
Svaka cast! :beer: pozdrav bogi |
jap, rodjen sam 07.01.1983, samim tim sam trebao da se zovem Boza, ali ipak je ostalo na Alexandar :)
...boggy kako znas da je 16.ta pesma? Bio si kod Lackyja ili imas stari raspored (jel je u medjuvremenu menjan?) ...pa da, sve te jazzy produkcije kontam da idu na fazon dobrog usnimka. Ja sam se konsultovao sa dosta ljudi da mi daju komentar sta da radim u masteringu, i kad su culi materijal rekli su, pa nista! samo stavi neki brickwall da ne ide u clip i to je to! ...Kad malo danem dusu dacu i neki info kako sam sta mixao, sad jurim da nesto snimim, pa se vracam u NS. pozz:) |
Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
...sve jasno :)
... u medjuvremenu je album promenio ime u "Romano Raj" tj. ciganski raj.Ali je ipak Shabanology ostalo ime cele ove sasave price, pokreta, stagod, pa su se i dizajneri poigrali i napravili sticker za automobile :D http://img213.imageshack.us/img213/4...anologysr5.jpg ...a evo malo i frishke digitalne fotke by digitalac... http://img208.imageshack.us/img208/2...5021yapxj7.jpg pozz |
:o:o:o:o:o:o:o
...dame und gospodo... na trafikama se pojavio novi album, Saban Bajramovic - Romano Raj. Pa ajte molim vas ko moze nek kupi, prereze (! :) ), poslusa, da komentar, kritiku, zelje, cestitke... doduse izgleda da je pgp imao par bug-ova oko nekih par primeraka, nece da rade, ali 90% diskova je ispravno... tako da izvolte :D pozz |
Quote:
2. Ajd... kupicu CD, ma da vec imam MP3-ojku :twisted::) |
VRH!!!! :da: :cool: :mrgreen:
Momci, stvarno ste me odushevili, sve je odradjeno do j. Cestitke, samo napred!!:hyper: :hyper: :hyper: :hyper: :hyper: |
Quote:
...e nislije, pa kad pre si nabavio mp3? :o :), mislim stvarno... :) pozz |
Quote:
Nadam se da nisam nekoga naljutio... ali... sta bi znacilo i da nisam skinuo, kad je opste poznata stvar da svi mi slusamo mp3... naravno da to nije dobro... ali... Lose bi bilo da ne moze da se nadje mp3... to bi znacilo da to niko ne slusa ;) Znaaaam sve... :) Ali ... nista ti i ja kao pojedinci po tom pitanju necemo da promenimo :( |
Quote:
...inace... Saban Bajramovic Prvi Solisticki koncert! Sava Centar, 15 decembar ...novi album, ista ekipa sa albuma (exit-a)... pa ko moze nek dodje ! pozz :) |
CD je narucen samo zbog jednog razloga. A album u mp3 za preview je skinut.
You are the real Bitch. Haha. Legendarni album..vidim da se ishlo na kvalitet a ne kvantitet i to je odlicno. Bogati siromah ima odlicnu panoramu..za ostalo nema komentara... svaka cast,,zvuci predivno cak i u empitriju... Najjaca linaja..voleo bi da sam mesec, a ti bujne pomilujem grudi..haha kakav shaban... |
Quote:
|
Album je izuzetan......odusevljen sam!
SVAKA CAST!!! ;) |
@idekius
... kako ti se svidja 16.ta pesma, to je favorit, a mislim da je vi nislije dobro znate :cool: pozz |
Cuo sam da je Sabanu na vecerasnjem koncertu jedan od gostiju i Gibonni.......zna li neko jel' to tacno?
|
...ne, ja sam svirao sinoc, i nije ga bilo :D, a i nije trebao da bude ... ;)
shabi je kralj :) pozz |
Quote:
Pazi... imam duboko postovanje prema tome sto Shaban radi... mislim, on ne moze da bude primer kako raditi muziku. Prepun je nepravilnosti, sigurno si na zivim svirkama sa njim primetio da je njegova ritmika samo njemu jasna :) ali... to su lepe i jedinstvene nepravilnosti... matori ganci je skroz specifichan i u tome i jeste stos. On jeste jedan jedini koji moze tako da peva i kad bi bilo drugacije, to ne bi bio Bajramovic... Slican fenomen kao i pokojna Vida Pavlovic... Te fenomene i specificnosti koje imamo, a vec su u godinama... stvarno treba sto kvalitetnije ovekovechiti, posto, zaista... sumnjam da ce taj loockasti Shaban uskoro opet da se ponovi, a i to cigansko pevanje lagano izumire, ako vec nije izumrlo... :( Sad... sto se samog CD-a tice, mislim da je dobar. Moj sud tu nije bas merodavan, jer sam muzichar i uvek polazim od onog "ja bih ovo ovako, ili onako...", ne iz lose namere, vec... znas i sam... takvi smo... :) Generalno mi se disk svidja i drago mi je sto je realizovan, posto smatram da je Shaban ipak deo nase kulturne bastine... ujedno i dokaz koliko je talenat chudna stvar i kako je pravilo da nema pravila... On peva tako kako peva, drugacije ne moze (i ne treba), on je to sto jeste... i mnogo je dobar u tome... A da je klasican matori ganci-mangupchina, jeste i to i to je sigurno i doprinelo tom izrazu u muzici koji on ima...:) |
Quote:
|
Quote:
Nas Nishlije najvise dotice pesma br.11, ali sa modifikovanim textom na Srpski... steta sto neznam ceo text :D:rotfl: "jednog jutra oko 7 sati, zakuca mi murija na vrata... .................................. .................................. ...otvori se KP dom kapijo, da izadje ko je odsluzio... .................................. .................................. prodaj majko Golfa dizelasa, da izvadis sina robijasa..." |
Slusao sam album i mogu da vam kazem da mi se jako dopao. Aranzmani su super, odabir pesama takodje. Shaban je optpevao extra (kako on zna). Jako kvalitetan album i voleo bih kad bi mogao malo da se progura van nasih granica . Sve pohvale
PoZz |
Evo prije svega javna zahvala Bitchu na dobroj volji i vremenu ?to mi je poslao album Romano raj.. veliko hvala.
Album sam preslu?ao jednom na brzinu i drugi put detaljnije i u oba slučaja ugodno me iznenadila ozbiljnost aran?mana i svirača tj. velika doza ukusa u sviranju i pristupu pjesmama a ne presviravanje i tamo gdje treba i netreba. ?to se tice samo produkcije ona prati feeling koji se provlači kroz pjesme i mislim da je pogođena atmosfera u kojoj ?aban ima svoje zaslu?eno mjesto kao glavni lik cjele priče. Najvi?e mi se sviđa taj neki nenametljivi ambient koji nisam ba? imao prilike čuti u zadnje vrijeme na ovim na?im biv?im i sada?njim prostorima a s obzirom da u pojedinim pjesmama ima dosta svirke i frekventnih područja instrumenata. Ukupni dojam je po meni na visokom nivou a s obzirom da je to neka prva ozbiljnija referenca kolege Bitcha i s bzirom u kojem roku je urađen album i da je čovjek tek ne?to vi?e nego punoljetan :hyper: po američkim standardima mogu mu samo čestitati i po?eljeti jo? puno ovakvih albuma. Ps. moji favoriti su 12 i 16 pjesma. Pozz |
hvala svima na lepim komentarima :)
...a za kraj malo podsecanje sa pocetka thread-a (komentar kolege Max-a) ...... secam se kad smo ja i SHABAN NEUMANN te daleke .. U 87'me SSeLi u Ganc novi mercedes ....... ja kazem " daj mi da vozim " .... a on ..... EQuratz ...... ovo je mecka COMPresor .... GRANDE !!!! :rotfl: naravno .... dok nas nije uhvatio RADAR !!! Pozdrav |
posto me je nekolicina clanova foruma (sto pm sto licno) pitala koji je bio setup na albumu (mic pre, mics, instrumenti) resio sam da to i napisem.
- bubanj - je Yamaha Recording Custom, sa Zildjian cinelama. mic setup je sledeci: kick shure beta 52 ssl g series pre shure beta 91 focusrite red 1 snare sm57 ssl g series pre akg c451 avalon 737 hihat akg c451 focusrite red 1 toms x4 senn MD421 focusrite red 1 overhead akg c451 avalon ad2022 room akg solidtube allen&heath gl pre ride beta 94 allen&heath gl pre room pzm beta 91x2 focusrite red 1 with Manley VariMu (snimano compressed) bass - fender rosco beck i Custom fretless - Manley VoxBox DI input acc git akg c451 avalon 737 akg c414 x2 foc red synths Avalon 747 i ad2022 sax akg solidtube avalon 737 trube akg solidtube avalon 737 cimbalo shure sm57x2 focusrite red 1 akg c414x2 focusrite red 1 kontrabas DPA 4006 focusrite red 1 voiline neumann U87 avalon 737 perc razno u razno el.git. vlatko stefanovski je snimio sve kuci posle je samo islo kroz UA 1176 na farbanje 1:1 kaval neumann u87 focusrite red 1 dpa 4006 focusrite red 1 i to je to |
Divno!:):):)
|
All times are GMT +1. The time now is 03:48 PM. |