![]() |
Re: Domaca elektro/texno/hauz/psi ekipa
Hvala na dobrodoslici svima koji nisu znali da sam tu ;P :)
Sto se tice domace scene (moderne) elektronske muzike, tu su stvari u neku ruku tek na pocetku. Imamo mnogo talentovanih, mladih ljudi, ciji talenat treba negovati i razvijati. Ono sto je ovde problem, je lova. Dosta klinaca sa vizijom nema kinte da priusti najosnovnije, jak cpu/memoriju/zvuk, a da ne pricamo o kinti potrebnoj da se zvuk lepo sredi za slanje materijala napolje. Ono sto cenim je inicijativa Vlade Janjica i podsticaj mladim umetnicima putem Coffee Shop kompilacija, i etikete Marka Nastica koje su, kapiram, uvek otvorene za dobru muziku domacih i neafirmisanih klinaca koji nesto ceprkaju po sekvencerima...krivo mi je sto prica o Pioniru, drugom labelu za elektronsku muziku kod nas, nije uspela...mislim da je u pitanju isto bila "no tengo dinero" situacija. Elem, gde ima volje, ima i nacina, uz trud i rad, sve ce doci na svoje mesto. A ovaj ovde topic moze da bude malo, ali korisno mesto za sve male producente elektronske muzike kod nas ^_^ Pozdrav Dabearu, imati nekog toliko iskusnog na forumu je od velike koristi, a ti sto bi da im crvci i pisti, hehe, jebes ga, ne znaju ljudi :) |
nisam primetio ista pozitivno u Coffee shop inicijativi.. previse je zatvoren krug ljudi i cesto promasi ciljnu grupu... a i nisam siguran da je projekat uopste uspeo sa tirazem... tako da, pod hitno bi valjalo pokrenuti dupeta i organizovati neku alternativu
|
Quote:
Kul je reci "'ajde da dignemo bulje i uradimo nesto", ali imas li ideju? Imas li love za projekat? |
Ja sam skroz ispao iz fazona, vi?e čak i ne "sviram" tehno. Jedine ljude oko sebe koje sam slu?ao i radio, a koje mogu da pozovem lično su psy grupa Species http://www.ultragrooverecords.com/.
Nisam neki veliki fan trance muzike, ali ovo ?to se radi je stvarno lepo i hrabro, jer za ovakvu muziku, u ovom trenutku, nema dovoljno publike. |
za vecinu dobre muzike nema dovoljno publike :P
|
u prevodu - dj scena je prsla.
kruko je u pravu, tek ce se cuti za domacu produkciju. |
preporuka za overavanje:
www.kosmoplovci.com Audio arhiva, video arhiva (demo/intro). Potpuno van CoffeeShop paradigme. Cista umetnost, a ljudi koji to rade mrze kada ih neko nazove umetnicima. Budale :) . |
mmm, nisu uopste losi, samo mi se cesto javlja osecaj preteranog eksperimenta, ali cisto radi eksperimenta, i nedovrsenosti pre svega. preslusacu ovo sa ciganima, samo da vidim negde da iskopam winamp...
elem, zaboravio sam konkritovce, momci samo rade, rade, rade, svaka cast. |
Quote:
If you're listening late at night You may think the band are not quite right, But they are, They just play it like that. Mislim, i meni njihove stvari ponekad zvuce kao skice, al' oni to tako vole. Ono sto je meni vazno u vezi sa tom ekipom je da njihova pojava dokazuje postojanje artikulisanih, inteligentnih i samosvesnih tipova, a to je prilicno retka pojava u danasnje vreme (kao i u bilo koje vreme, uostalom ;) ) |
imao sam prilike da upoznam species, i jos tada (pre 3 godine) su radili samo zbog toga sto imaju prodju preko (pokazivao mi neke kompilacije sa ibize)... i to je skroz ok... a za janjica, neznam sta reci... licno nisam imao potrebe za tim (ne bavim se autorskom el.muzikom), ali vise ljudi mi se zalilo na nepristupacnost (odgovor je uvek bio nesto u stilu - vec je zatvorena kompilacija... i to godinu dana unapred).. jel zna neko tiraze tih izdanja? stvarno nisam u fazonu da pljujem, samo mi je ponekad stvarno pun k. b92ke..
|
Eh da nije nepotizma i kronizma u ovoj zemlji :banghead: (SER)..........sve bi bilo mlogo bolje...............mada toga ima i napolju.........samo mnogo manje.
Stvarno mi je tesko da shvatim da je scena ovakva kakva jeste, prateci njen razvoj od "Laki je malo nervozan" do danas. Chast izuzecima;) Svi mi znamo da tu nema preteranih para, ali ako je knjiga na 2 slova (cofishop i nasta), onda su stvari jos gore. Pa ja ne znam gde su te silne pare od rejvova i drndanja po klubovima, svih ovih godina... Zabrinuti Sandzama;)... |
Quote:
|
Grgo! de su pare?:rotfl:
whois grga? |
Quote:
|
Ja sam sa Janjićem imao i pozitivna i negativna iskustva..
Jedna stvar mi je izašla na CS3 i posle toga je trebalo da izađe još jedna na 5 ali mi je ladno skinuo posle nekog vremena,mada je prvo rekao da je to možda najbolja numera koju je dobio za kompilaciju,čak je vrteo na radiju i onda bez nekog opravdanog razloga kao:"..ne ide na kompilaciju.."-tačnije razlog je bio da je "..ja sam pod velikim pritiskom.."...ko zna, shvatiće o čemu je reč...sada mu više ni ne nudim muziku..ali ako budem čekao da se pojavi alternativa,bogami ću se načekati.. |
Quote:
Šta je sve potrebno i koja je procedura registracije izdavačke firme/agencije? Samoorganizacija keva :) (nešto mi to zvuči poznato...samizdat C92???) |
Mi smo se proslo leto organizovali (citaj dobili pare za projekat unapredjenja kulture u Cacku od Finske nevladine organizacije) i napravili jednu simpaticnu kompilaciju Cacanskih bendova, od elektronike do death metala.
Kinta koju smo dobili nije bila narocita, tako da je ceo posao u studiju oko snimanja prosao malo sakato... zvuk bendova koji su tu snimali nije bas narocit. Sa druge strane, bilo je i dosta ljudi koji su vec imali sredjene pesme, moze se cuti par jako dobrih songova. Naravno, to nije bilo nigde izdato, podelili smo diskove radio stanicama, nesto poslali ortacima napolje da i oni to proslede, ali generalno za takvu akciju, ako se izbegne studijski rad (usnimavanje, miksanje), nisu potrebne narocite pare. |
svrbe me prsti da pocnem da pricam o ovome ... samo neka se seti lesha kad je svirao umek zajedno sa kancijanijem i veztaxom 2001-e cini mi se koliko smo cekali da jebeno udjemo
u industriju da bi culi "cigla" zvuk (ono sto radi rush na nastupima al' nazalost takav je vec setup bio u industriji) koliko smo se samo smrzli da bi ljudi koji su na spisku (usli smo zajedno zadnji) nisu imali prednost (!??!) ... a janjic ... on je tek budaletina kuka kako nema dobre muzike a izdaje to sto izdaje ... ma necu da se nerviram u ove sate ... sto se tice izdavanja najbolje je da sam skrpis pare PODELIS ZA DZABE diskove tj vecinu posaljes preko tj nekim izdavackim kucama ili nekom dj-u koji dodje u srbiju pa mu preko veze ili na gurku sa obezbedjenjem doturis cd ... ostalo je autocenzura :) |
Quote:
bilo je to 2000. ako se ne varam, poslednja sezona industrije.. dobra stara vremena. dobrodosao, sa malim zakasnjenjem ;) |
@MHz
odgovor je bio pre slusanja pomenutog materijala, tojest, nije ni hteo da slusa... ma ne znaju oni sta hoce... imaju neku raspalu viziju urbanih vodicha, ali im to odavno ne ide za rukom... tako da jbg... ne volim da hejtujem.. |
a Artefact#one iz 2000-te?
1. Dominator - Phase Distortion 2. Ultraphunk - Ultra 8b 3. Linear Draft - Sunrise 4. Wlljam - A-gain 5. Modern Quartret - Aquadub 6. Modern Quartret - Butter Formula 7. Boris Petrovic - Zuti Dan 8. Vukan - Magla 9. Boris Petrovic - Crystal Desert neke stvari odavde bi ladno mogle na re-izdanje |
oh ! imas li to u audio//mp3 formatu ?
|
e, bas cu da potrazim cd :)
mogu i ja da ti posaljem, nije frka. |
Jel neko slusa hard ovde na forumu?(samo nemojte schranz!!:D )
|
Ja slusam SVE :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
pa "slucajno" znam da je 2000-e tacnije krajem 99-e zapalio preko i dugooo nista nisam cuo nacuo sam prosle godine njegov muzicki comeback al' nista od toga video sam ga pocetkom ove godine u plastiku mondo u masi i to je to ... ajd' spakuj mi te albume od njega ... boris petrovic nekruninisani kralj trekera pogotovu FT2 :]
|
da dodam samo artefakt je izasao 98-e godine koliko se secam ...
|
Quote:
Zadnje sto znam da je radio je "Missy Pussy" (ili tako nesto iz otprilike 2002.) i "Dusa Od Zlata" (melodic-trance,2003.god. zajedno sa Alex-om). |
Ha, trekeri...Jel se seca neko DJ Nick-a Deltatronika...?
Mislim da je covek izdao album, istrekerisan na Amigi, za ITMM :) '94 leta gospodnjeg, valjda :) aj ?iveli:beer: |
imam cak negde mod fajl njegove pesme tata mi neda da pustim malo jace(jer ce doxi komsija i poceti da skace) :] cim nadjem ce okacim na web
|
tu je na forumu ;)
|
vrh /\
Serbia Rave Today :) |
Quote:
spirko, dj nick, kole kojot.., velja, gordan, boza, mark wee, vukan i ne mogu da se setim koji je live act jos bio... a tog dana prvi domaci "street parade" :D |
...a tek Valjevske ?urke... :)
bilo nekad.../?/ Nostalgie...:drunk: |
Quote:
|
Bilo bi lepo da se ukljuce ljudi iz susednih zemalja (HR, SLO, BIH, MK...).
Da cujemo, kakva je situacija u komsiluku... da kukamo zajedno :) |
meni je tog "kukanja" muka odavno sve je to kool veoma lepe uspomene mi ostaju al' dzabe da pricas to nekome mladjem kad misli da je sad bolje nego sto je pre bilo ... mnogo toga lepog su propustili ...
|
All times are GMT +1. The time now is 11:41 AM. |