Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Amplitube II (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14959)

shigumicu 24-11-2006 09:50 AM

Re: Amplitube II

Evo jedne pesmice gde sam juce ubacio gitare od AT2.

http://rapidshare.com/files/4603969/...antura_AT2.mp3

Dushan_S 24-11-2006 02:16 PM

E pa kul su farbice. Nego mi je malo tanko i na?iljeno ali ima ok bazični karakter. Moraću i ja da sednem ovijeh dana da izudaram ne?to sa nekim presetom, čisto da vidim ?ta mogu da dobijem.

zoolander 24-11-2006 02:32 PM

Probal,sto i jedan naprama jedinice,ali ni?ta posebno,sve zvuči pristojno,ali po mojem ukusu jo? uvijek podosta kaska za rigom dvojkom.

LAMPASH 24-11-2006 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by zoolander
Probal,sto i jedan naprama jedinice,ali ni?ta posebno,sve zvuči pristojno,ali po mojem ukusu jo? uvijek podosta kaska za rigom dvojkom.

Da,da,da kaska po tome shto manje zvuchi sintetichki:)

LAMPASH 24-11-2006 05:14 PM

Quote:

Originally Posted by shigumicu
Evo jedne pesmice gde sam juce ubacio gitare od AT2.

http://rapidshare.com/files/4603969/...antura_AT2.mp3

Sale,svaka chast na svirci,nisam blueser ali ovo
je do jaja.Shta si koristio od ampova i pedala u ovim
presetima?Da li si mozda vokal snimao sa toneportom
a i koji je mikrofon u pitanju?
Ajd kad sam vec poceo da smaram reci mi ako te ne mrzi da
li si snimao ziv bas ili je neki VST i odakle je bubanj,malo mi lichi
na onaj edirolov superquartet drumset?
Hvala i pozdrav!

shigumicu 24-11-2006 05:15 PM

Evo i nesto ovako bez veze samo neke boje.

Uzmite u obzir da je to ipak strat i da sam ja pokusao da zvucim malo heavy iako nisam heavy gitarista. :)

http://rapidshare.com/files/4660111/...e_mp3.mp3.html

shigumicu 24-11-2006 05:31 PM

Quote:

Originally Posted by KIRK
Sale,svaka chast na svirci,nisam blueser ali ovo
je do jaja.Shta si koristio od ampova i pedala u ovim
presetima?Da li si mozda vokal snimao sa toneportom
a i koji je mikrofon u pitanju?
Ajd kad sam vec poceo da smaram reci mi ako te ne mrzi da
li si snimao ziv bas ili je neki VST i odakle je bubanj,malo mi lichi
na onaj edirolov superquartet drumset?
Hvala i pozdrav!

Ovo je pesma koju smo svirali kada sam ja imao 20-ak godina, dakle pre 16 godina.:D
Jedna ritam gitara je onaj british tube lead 1, a druga je ona plava simulacija vox-a, solo je british tube lead 2. Bas je neki Pearl (kopija precision basa), ali je malo seckan i lepljen sto se na nekim mestima primeti (inace odsvirao ga je moj kum jos pre skoro godinu dana):)
Vokal je preko toneporta sa shure SM58.

zoolander 24-11-2006 06:44 PM

Quote:

Da,da,da kaska po tome shto manje zvuchi sintetichki:)

Mo?da kaj se distorzija tiče,ali kaj se clean soundova tiče,pogotovo zvukova sa phaserom,flangerom,rotatorom i sl.cake,rig ima puno vi?e preseta i meni je osobno zanimljiviji.

acaradio 24-11-2006 11:30 PM

Ja se zezam vec tri dana sa Amplitube 2, ali nisam bas preterano zadovoljan. Clean varijante su izvanredne, ali sve sto ima jaci gain je uglavnom njanjavo i nazubljeno. Bar se meni tako cini.
Pokusavao sam da napravim neki preset "po mom ukusu", ali mi definitivno ne ide. Kao, sve bi trebalo da bude jasno, ali kada podesim parametre kao sto sam ih podesavao u Amplitube 1, dobijam potpuno razlicitu sliku od one koju ocekujem.
Npr. ono sto u Amplitube 1 zvuci ovako - http://rapidshare.com/files/4700623/...ube_1.mp3.html , sa potpuno istim podesavanjima na Amplitube 2 izgleda ovako - http://rapidshare.com/files/4700808/...ube_2.mp3.html

LAMPASH 30-11-2006 02:29 AM

Pa da li je sad moguce da ova tema nije toliko interesantna,sad kada svi
mozemo sebi da priushtimo A2:)

dawid 30-11-2006 04:16 AM

Quote:

evo ja se igram malo sa njim. Nisu mi distorzije nesto. Nazubljeni visoki...nemam pojma. Mozda korisno za neki HC kada mu smanjis treblove. A klinovi su mi bolji u GR2. Okacicu sutra to sto sam cackao.

MD 30-11-2006 03:17 PM

Quote:

Meni ovo nije nesto.
Zesci sound ne valja, previ?e buke kao i do sada a i zvuk je muljav i nekako praskav u isto vrijeme.
Nikakav noise gate ne poma?e. Čak ni onaj odlican od line 6.:)

Za neki blues i rock bi radilo, tu je zvuk masniji nego kod l6.
Čak i malo detaljniji.

Nisam bas previse čačkao istina, ali dovoljno da steknem nekakav dojam.

Od tog softvera, simulanalog je jos uvijek ubjedljivo broj 1.
I jos je free.
Njegova simulacija marshalla je takoreći u rangu line 6.
Steta sto se cabinet ne mo?e maknuti.

Pojavio se jos jedan paket, isto free. Zaboravio sam mu ime. Interface izgleda ko od simulanaloga.
Juicy amp..tako nesto..:) Tu se cabinet moze mijenjati ili iskljuciti.
Fora zvuci.

LAMPASH 30-11-2006 03:47 PM

Probao sam ta juicy i nije neshto,za high gain pogotovo.

stigma 30-11-2006 03:52 PM

Evo jos jedan free amp:
http://www.ndzeit.org/guitar/tubebaby.html
nisam jos isprobao...

MD 30-11-2006 04:05 PM

Quote:

Probao sam ta juicy i nije neshto,za high gain pogotovo.

Trebas ispred njega staviti neki drive.
Sam juicy po sebi nije dobar , pogotovo kad odvrneš. Zato je tu neka simulacija pedale/preampa da pročisti, definira zvuk i da malo gaina.:)

dawid 30-11-2006 08:00 PM

jbg...dva dana se mucim sa distovima i nista pametno... Okacicu bar pesmu da cujete, a sa amplitube 2 nisam uopste zadovoljan (ali sam iz inata sve gitare provukao kroz njega). Proslu pesmu sam snimao sa onim crnim behringerom od 1000 din i ne moze da se poredi koliko je bolje... Moz' se igrati, a sa ovim...blja..

MUzzY 30-11-2006 11:07 PM

Takodje mogu da dodam da za sada ne mogu nista interesantno da izvucem iz A2. Za higain lead mi je bolje radio A1. Al tek sam poceo da se igram. Ima dosta mogucnosti valjda cu naci nesto sto funkcionise sa mojom gitarom :)
Rock farbe nikad nisam pravio, moracu da odslusam par albuma da se malo naviknem na zvuk.

LAMPASH 01-12-2006 02:10 AM

Izgleda ljudi da od ovog A2 nema 'leba.Iz dana u dan mi se sve vishe gadi bre!
Line6 simulacije mu rasturaju bulju:)

dawid 01-12-2006 04:03 AM

MOram da probam taj line6. Evo posle tri dana dobio sam ovo http://www.ludekrawepunk.com/music/LudeKrawe-Kocije.mp3 Totalno me je mrzelo da se cimam sa pesmom i sredjivanjem iste. Ovo je najbolje sto sam izvukao od AT2 i mislim da zavrsavam zauvek sa njim. Evo ista gitara, ista karta samo snimano sa "hiljadudinarskim" behringerom,metalzone2 i fender basmen pojacalom http://www.ludekrawepunk.com/music/L...K-Novembar.mp3

stigma 01-12-2006 03:03 PM

U duhu posljednjih postova i meni izgleda da od amp simulatora neme velike vajde, narocito kad je dinamika u pitanju... Mozes da trzas kao sumanut a snaga signala uvijek ista ili slicna... Zato sam aktivirao staroga lampasa i trenutno trazim "svit spot" za mikrofon i stelam eq. Uskoro cu kaciti nesto snimljeno tako...:)

LAMPASH 02-12-2006 02:20 AM

@dushan s
Jesi li uspeo da napravish neku zadovoljavajucu farbu iz A2?Zanima me tvoja
procena ovog pluga.I kakav je po tebi u odnosu na Line6?

MUzzY 08-12-2006 06:57 PM

E, moram da kazem da mi se A2 sve vise svidja :)
Definitivno nije za hi gain DZDZ tonove ali za rock ma i malo tezi rock mu nema ravnog. Uz bbe sonic maximiser i (ili) SSL eq moze bas lepa farba da se napravi. Simulacija clean fendera mi se bas svidja recimo. I neki crunch marshall uopste nije los. Svidja mi se kako reaguje na "menjanje lampi" :) uvek stavim 6L6 100w model i odvrnem ga :) Ekstra :) Ne svidja mi se recimo reverb... i tube screamer.

LAMPASH 09-12-2006 01:34 AM

Quote:

Originally Posted by MUzzY
E, moram da kazem da mi se A2 sve vise svidja :)
Definitivno nije za hi gain DZDZ tonove ali za rock ma i malo tezi rock mu nema ravnog. Uz bbe sonic maximiser i (ili) SSL eq moze bas lepa farba da se napravi. Simulacija clean fendera mi se bas svidja recimo. I neki crunch marshall uopste nije los. Svidja mi se kako reaguje na "menjanje lampi" :) uvek stavim 6L6 100w model i odvrnem ga :) Ekstra :) Ne svidja mi se recimo reverb... i tube screamer.

A meni bash treba simulator za dz,dz tako da A2 otpisujem.
Zato mi je Line6 nezamenljiv.A jesi li siguran da mu za rock nema ravnog:)?

acaradio 09-12-2006 11:53 AM

Meni se A2 za rock pokazao dosta lose. Za tu svirku i dalje su mi nezamenljivi stari Amplitube i NI GuitarCombos (konkretno ACBoxCombo)

MUzzY 10-12-2006 04:16 PM

Pa ok, normalno je da u zavisnosti od gitare dobijate razlicite rezultate. Za moju gitaru (@ kirk- na fred-u :) ) A2 jako lepo radi clean/crunch farbe. A1 jeste bolji za hi gain ali ima digitalan prizvuk... ma sta god samo nek se svira :)
E da. Bas simulacije su mi nekako tanke na A2...

LAMPASH 11-12-2006 02:02 AM

Muzzy,probaj ako si u prilici neshto od line6-a(POD2,PODXT,Toneport,guitarpor
t) i videces(chucesh) razliku.Ljudi,bash bih voleo da chujem snimak nekog tvrdjeg heavy-ja odradjenog sa A2.Verovatno bih predeo od smeha:)
Pozdrav!

MUzzY 11-12-2006 06:30 PM

Ma probao sam PodXT i dobar je za high gain ali ... sta znam, nesto mi smeta. Kao da ima previse presensa.
Hevi zvuk na a2 je tragican. Moze ali nesto bas maaasno. Nikakvi moderni hevi zvukovi (pod time mislim na utegnute i jasne rifove).
Sinoc sam se malo igrao sa visonom magneta i konkretno Fred zvuci bolje kad je bas blizu zicama (oko 2 mm).

zvincic 11-12-2006 07:10 PM

hocete masno?

ostavite se tih zujavaca onda ;)

http://img526.imageshack.us/img526/6438/marshqq4.jpg

LAMPASH 12-12-2006 05:43 PM

Ja tog Marshalla ne bih posedovao ni u snu!Prosto ga mrzim.Alde da si stavio fotku JCM900 pa ajde de...ovaj mi se gadi ozbiljno,mrzim ga bre!

zvincic 12-12-2006 05:48 PM

Quote:

Ja tog Marshalla ne bih posedovao ni u snu!Prosto ga mrzim.Alde da si stavio fotku JCM900 pa ajde de...ovaj mi se gadi ozbiljno,mrzim ga bre!

jcm900 je najobicnija zujalica (pogotovo sl-x)... :banghead:

osamstotka sa novim lampama je zvijer i definicija masnog tona (ovaj gore na slici je uparen sa slash signature boxom sa vintage 30-tkama...

LAMPASH 12-12-2006 07:36 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic
jcm900 je najobicnija zujalica (pogotovo sl-x)... :banghead:

osamstotka sa novim lampama je zvijer i definicija masnog tona (ovaj gore na slici je uparen sa slash signature boxom sa vintage 30-tkama...

To je stvar ukusa a o tome necemo raspravljati,jel tako;)?

zvincic 12-12-2006 07:40 PM

o ukusima se ne raspravlja....ali sam siguran da ove moje tvrdnje potvrdi svaki normalan gitarista koji je probao doticna pojacala ;)

samo da napomenem...kad je ovaj jcm800 stigao u studio (pored jednog dsl-a, i kranka) zvucao je bezveze kao i ova druga dva...

kad su u njega stavljene glanc nove JJ lampe i napravljen biasing....totalno druga prica...

ko zna u kakvom je stanju bio taj kojeg si ti cuo ;)

LAMPASH 12-12-2006 07:46 PM

Moguce.

MUzzY 13-12-2006 08:58 PM

naravno i koja gitara ide to ...

Al zato dual rectifier mmmmmljaaaac! :)

zvincic 13-12-2006 09:18 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY
naravno i koja gitara ide to ...

Al zato dual rectifier mmmmmljaaaac! :)

moze pitanjce?

jesi ikad svirao na rectu, ili jos bolje...snimao ga? ;)

ako da, na kojem...jer dual recto je jako sirok pojam sa nekoliko modela

rectumfrier! :D

MUzzY 14-12-2006 09:05 PM

Solo head, e sad ne znam da li i njih ima vise modela al' ovaj mi izgleda noviji :)
Bese road king je u "drvenom" kucistu a dual rectifier solo head izgleda ovako "novije" sav crn itd...
Imao sam srece da ga probam na jednoj tonskoj probi pre 2 godine, i meni se bas svideo. Ne znam samo u koje je kutije bio uboden, znam samo da nisu mesa.
Sto pitas? Kakva (ocigledno losa :) ) iskustva imas?

All times are GMT +1. The time now is 01:50 PM.