![]() |
Re: Amplitube II
Evo jedne pesmice gde sam juce ubacio gitare od AT2.
http://rapidshare.com/files/4603969/...antura_AT2.mp3 |
E pa kul su farbice. Nego mi je malo tanko i na?iljeno ali ima ok bazični karakter. Moraću i ja da sednem ovijeh dana da izudaram ne?to sa nekim presetom, čisto da vidim ?ta mogu da dobijem.
|
Probal,sto i jedan naprama jedinice,ali ni?ta posebno,sve zvuči pristojno,ali po mojem ukusu jo? uvijek podosta kaska za rigom dvojkom.
|
Quote:
|
Quote:
je do jaja.Shta si koristio od ampova i pedala u ovim presetima?Da li si mozda vokal snimao sa toneportom a i koji je mikrofon u pitanju? Ajd kad sam vec poceo da smaram reci mi ako te ne mrzi da li si snimao ziv bas ili je neki VST i odakle je bubanj,malo mi lichi na onaj edirolov superquartet drumset? Hvala i pozdrav! |
Evo i nesto ovako bez veze samo neke boje.
Uzmite u obzir da je to ipak strat i da sam ja pokusao da zvucim malo heavy iako nisam heavy gitarista. :) http://rapidshare.com/files/4660111/...e_mp3.mp3.html |
Quote:
Jedna ritam gitara je onaj british tube lead 1, a druga je ona plava simulacija vox-a, solo je british tube lead 2. Bas je neki Pearl (kopija precision basa), ali je malo seckan i lepljen sto se na nekim mestima primeti (inace odsvirao ga je moj kum jos pre skoro godinu dana):) Vokal je preko toneporta sa shure SM58. |
Quote:
|
Ja se zezam vec tri dana sa Amplitube 2, ali nisam bas preterano zadovoljan. Clean varijante su izvanredne, ali sve sto ima jaci gain je uglavnom njanjavo i nazubljeno. Bar se meni tako cini.
Pokusavao sam da napravim neki preset "po mom ukusu", ali mi definitivno ne ide. Kao, sve bi trebalo da bude jasno, ali kada podesim parametre kao sto sam ih podesavao u Amplitube 1, dobijam potpuno razlicitu sliku od one koju ocekujem. Npr. ono sto u Amplitube 1 zvuci ovako - http://rapidshare.com/files/4700623/...ube_1.mp3.html , sa potpuno istim podesavanjima na Amplitube 2 izgleda ovako - http://rapidshare.com/files/4700808/...ube_2.mp3.html |
Pa da li je sad moguce da ova tema nije toliko interesantna,sad kada svi
mozemo sebi da priushtimo A2:) |
Quote:
|
Quote:
Zesci sound ne valja, previ?e buke kao i do sada a i zvuk je muljav i nekako praskav u isto vrijeme. Nikakav noise gate ne poma?e. Čak ni onaj odlican od line 6.:) Za neki blues i rock bi radilo, tu je zvuk masniji nego kod l6. Čak i malo detaljniji. Nisam bas previse čačkao istina, ali dovoljno da steknem nekakav dojam. Od tog softvera, simulanalog je jos uvijek ubjedljivo broj 1. I jos je free. Njegova simulacija marshalla je takoreći u rangu line 6. Steta sto se cabinet ne mo?e maknuti. Pojavio se jos jedan paket, isto free. Zaboravio sam mu ime. Interface izgleda ko od simulanaloga. Juicy amp..tako nesto..:) Tu se cabinet moze mijenjati ili iskljuciti. Fora zvuci. |
Probao sam ta juicy i nije neshto,za high gain pogotovo.
|
|
Quote:
Trebas ispred njega staviti neki drive. Sam juicy po sebi nije dobar , pogotovo kad odvrneš. Zato je tu neka simulacija pedale/preampa da pročisti, definira zvuk i da malo gaina.:) |
jbg...dva dana se mucim sa distovima i nista pametno... Okacicu bar pesmu da cujete, a sa amplitube 2 nisam uopste zadovoljan (ali sam iz inata sve gitare provukao kroz njega). Proslu pesmu sam snimao sa onim crnim behringerom od 1000 din i ne moze da se poredi koliko je bolje... Moz' se igrati, a sa ovim...blja..
|
Takodje mogu da dodam da za sada ne mogu nista interesantno da izvucem iz A2. Za higain lead mi je bolje radio A1. Al tek sam poceo da se igram. Ima dosta mogucnosti valjda cu naci nesto sto funkcionise sa mojom gitarom :)
Rock farbe nikad nisam pravio, moracu da odslusam par albuma da se malo naviknem na zvuk. |
Izgleda ljudi da od ovog A2 nema 'leba.Iz dana u dan mi se sve vishe gadi bre!
Line6 simulacije mu rasturaju bulju:) |
MOram da probam taj line6. Evo posle tri dana dobio sam ovo http://www.ludekrawepunk.com/music/LudeKrawe-Kocije.mp3 Totalno me je mrzelo da se cimam sa pesmom i sredjivanjem iste. Ovo je najbolje sto sam izvukao od AT2 i mislim da zavrsavam zauvek sa njim. Evo ista gitara, ista karta samo snimano sa "hiljadudinarskim" behringerom,metalzone2 i fender basmen pojacalom http://www.ludekrawepunk.com/music/L...K-Novembar.mp3
|
U duhu posljednjih postova i meni izgleda da od amp simulatora neme velike vajde, narocito kad je dinamika u pitanju... Mozes da trzas kao sumanut a snaga signala uvijek ista ili slicna... Zato sam aktivirao staroga lampasa i trenutno trazim "svit spot" za mikrofon i stelam eq. Uskoro cu kaciti nesto snimljeno tako...:)
|
@dushan s
Jesi li uspeo da napravish neku zadovoljavajucu farbu iz A2?Zanima me tvoja procena ovog pluga.I kakav je po tebi u odnosu na Line6? |
E, moram da kazem da mi se A2 sve vise svidja :)
Definitivno nije za hi gain DZDZ tonove ali za rock ma i malo tezi rock mu nema ravnog. Uz bbe sonic maximiser i (ili) SSL eq moze bas lepa farba da se napravi. Simulacija clean fendera mi se bas svidja recimo. I neki crunch marshall uopste nije los. Svidja mi se kako reaguje na "menjanje lampi" :) uvek stavim 6L6 100w model i odvrnem ga :) Ekstra :) Ne svidja mi se recimo reverb... i tube screamer. |
Quote:
Zato mi je Line6 nezamenljiv.A jesi li siguran da mu za rock nema ravnog:)? |
Meni se A2 za rock pokazao dosta lose. Za tu svirku i dalje su mi nezamenljivi stari Amplitube i NI GuitarCombos (konkretno ACBoxCombo)
|
Pa ok, normalno je da u zavisnosti od gitare dobijate razlicite rezultate. Za moju gitaru (@ kirk- na fred-u :) ) A2 jako lepo radi clean/crunch farbe. A1 jeste bolji za hi gain ali ima digitalan prizvuk... ma sta god samo nek se svira :)
E da. Bas simulacije su mi nekako tanke na A2... |
Muzzy,probaj ako si u prilici neshto od line6-a(POD2,PODXT,Toneport,guitarpor
t) i videces(chucesh) razliku.Ljudi,bash bih voleo da chujem snimak nekog tvrdjeg heavy-ja odradjenog sa A2.Verovatno bih predeo od smeha:) Pozdrav! |
Ma probao sam PodXT i dobar je za high gain ali ... sta znam, nesto mi smeta. Kao da ima previse presensa.
Hevi zvuk na a2 je tragican. Moze ali nesto bas maaasno. Nikakvi moderni hevi zvukovi (pod time mislim na utegnute i jasne rifove). Sinoc sam se malo igrao sa visonom magneta i konkretno Fred zvuci bolje kad je bas blizu zicama (oko 2 mm). |
|
Ja tog Marshalla ne bih posedovao ni u snu!Prosto ga mrzim.Alde da si stavio fotku JCM900 pa ajde de...ovaj mi se gadi ozbiljno,mrzim ga bre!
|
Quote:
osamstotka sa novim lampama je zvijer i definicija masnog tona (ovaj gore na slici je uparen sa slash signature boxom sa vintage 30-tkama... |
Quote:
|
o ukusima se ne raspravlja....ali sam siguran da ove moje tvrdnje potvrdi svaki normalan gitarista koji je probao doticna pojacala ;)
samo da napomenem...kad je ovaj jcm800 stigao u studio (pored jednog dsl-a, i kranka) zvucao je bezveze kao i ova druga dva... kad su u njega stavljene glanc nove JJ lampe i napravljen biasing....totalno druga prica... ko zna u kakvom je stanju bio taj kojeg si ti cuo ;) |
Moguce.
|
naravno i koja gitara ide to ...
Al zato dual rectifier mmmmmljaaaac! :) |
Quote:
jesi ikad svirao na rectu, ili jos bolje...snimao ga? ;) ako da, na kojem...jer dual recto je jako sirok pojam sa nekoliko modela rectumfrier! :D |
Solo head, e sad ne znam da li i njih ima vise modela al' ovaj mi izgleda noviji :)
Bese road king je u "drvenom" kucistu a dual rectifier solo head izgleda ovako "novije" sav crn itd... Imao sam srece da ga probam na jednoj tonskoj probi pre 2 godine, i meni se bas svideo. Ne znam samo u koje je kutije bio uboden, znam samo da nisu mesa. Sto pitas? Kakva (ocigledno losa :) ) iskustva imas? |
All times are GMT +1. The time now is 01:50 PM. |