![]() |
Re: Tako mi se ucinilo...
Quote:
Quote:
Nisu bas svi zlonamerni, iako izgledaju na prvi pogled tako :) Quote:
Nemoj me pogresno shvatiti, nisam ja protiv napretka, postujem ja i analogno i digitalno i kompjutere i ono "ostalo", samo pod uslovom da je iskreno i da nema lazi i prevare u prici... Jedino sto sam hteo da kazem da su dva izuma koje sam naveo, ili da dodam i treci - Internet (krivci su Cisco i Linux), potpuno promenila sliku u ovoj oblasti... kako poslovnu tako i potrosacku... pri tom ne optuzujem nikoga, nego samo napominjem da stvari nisu iste kao pre dvadesetak godina, i da je fokus potrosaca izuzetno usmeren ka ne-muzici (govorim o zabavi, generalno, tu ima i kompjuterskih igara, i interneta kao zabave, ljudi "dokolicare" danas na sasvim drugi nacin)... moras primetiti da su se nekada klinci lozili na kupovinu pojacala, gramofona, dekova, zvucnika... o kompjuterima niko nista nije ni pricao... misaona imenica... mozda samo freakovi koji su imali Commodore i Spectrum, sta god... danas je obrnuto... danas su freakovi oni koji imaju dobru opremu za slusanje, cesto jako skupu, a kompjuter ima danas skoro svako... nadam se da razumes sta hocu da kazem... Eto, ko sta radi, ja filozofiram... pozdrav bogi |
Re: Tako mi se ucinilo...
.. moras primetiti da su se nekada klinci lozili na kupovinu pojacala, gramofona, dekova, zvucnika...
To stoji, moja keva se svojevremeno uclanila u estradu (Inace je medicinska sestra!) da bi mogli da mi kupimo pojacalo iz Nemacke! Nije moglo da se uveze nista preko 200 maraka. Koja beda... Nego, ubise me nesto ledja pa odoh da krntam! |
Re: Poslusajte i prokomentarisite!
Vec me muka uhvatila kad sam video ova prepucavanja i vec sam pomisljao da cu morati da brisem...
Raduje me sto su se Dule i Bogi konacno skontali :) Da Bear iliti Vrachu, moram samo da ti malo pojasnim sta sam hteo reci, jer si me, cini mi se pogresno shvatio... Itekako znam i ko si i sta si i postujem tvoj rad izuzetno, kao i mnogo ljudi odavde. Time tvoje reci nose mnogo vecu odgovornost, jer ih ljudi prihvataju mnogo brze nego reci nekoga bez kredibiliteta. Meni je uglavnom mnogo toga jasno, jer niti sa "naprzen", a nisam bas ni u "prvoj mladosti" :D Licno mi jedino smeta (a ti nisi prvi, pa je verovatnop to i "pospesilo" moju reakciju) to sto svi pricaju o bedaku, a sede napolju, tj. neki su i od napolje, da budem precizniji. Ovde je pravi bedak poslednjih 15 godina i ljudi, ne da ne gube nadu, vec imaju jos vise entuzijazma. Ko bi inace u zemlji gde je prosecna plata 150 evra ulagao u bilo sta osim u golu egzistenciju, a pogotovo u muziku? Utoliko mislim da je prica o bedaku, ne neistinita, vec da jednostavno joj mozda i nije mesto ovde u ovom trenutku, jer mnogima ovde bas ta nada uliva elan da stvaraju. ZA sebe se licno ne brinem i ovo ne govorim u svoje ime, posto imam prilicno reseno zivotno, tj. poslovno pitanje, i posla imam dovoljno da ne bih strepeo za sebe... Barem neko vreme. Dakle, nikako nisam imao poslednje namere i nikako moje obracanje tebi nije bilo izraz nepostovanja, vec naprotiv. Ja kad se obracam, ponekad upotrebim teske reci, ali verujem da je ovo obrazlozenje dovoljno da shvatis da mi namere nisu bile lose ;) Quote:
|
Quote:
Mozda nije lose pokrenuti topic na temu oko koje je krenuo off topic... mada je verovatno toga bilo i ranije... Sto se mene licno tice, dovoljno godina imam da bih bio svestan toga da bez entuzijazma nema nicega... Ono sto ti nazivas bedakom na ovim prostorima je stvarno neuporedivo gore od svega sto "razvijeni svet" moze da zamisli u najgrdjim snovima, tako da se slazem s tobom... nekako mi se cini da ce pre taj i takav bedak da izgenerise "nesto", samo jos da vidimo sta ce to da bude... pozdrav bogi |
Ma ovde, ako i sve propadne, kafana je sigurica!!!
Evo bas veceras smo zavrsili verziju iste ove pesme sa harmonikom, pa ako Duletu ovo ne objave ovi belosvetski izdavaci- krvopije, da barem mazne baksis... "Kad bi ove ruze maleeeeee..... Za bol srca moga znaleeeee.... PUSTILEEEEEEEBIIIIIIIII...." :D:D:D Salim se, naravno, izbacili smo samo midi fajl za aranzer :rotfl::rotfl::rotfl: |
Quote:
pozdrav bogi |
Jedno pitanje za sve gornje glasnogovornike, i strane i domace - KO UZIMA PARE?
Ja nesto kontam da muzicka industrija sama po sebi NE MOZE da propadne, jerbo se ljudska fizicka potreba za muzikom nikada nece ugasiti. Znaci, samo ce doci do, doduse, VEOMA GADNIH transformacija. Pri tom, veliki studiji propadaju, izdavacke kuce propadaju, ali KO PROFITIRA? Ko je taj neko, skriven i od ociju javnosti i od zdravorazumske logike, a ko skuplja kajmak od ovog opsteg haosa. Mislim da bi svi koji zelimo da se bavimo iskljucivo muzikom kao zivotnim pozivom morali dobro da se zapitamo, sta se to TACNO desava, jer, Oggy, bez obzira na taj optimizam koji si pomenuo, tarabe na vecini optimisticnih studija i rasprodaja opreme postaju pitanje vremena. Dakle, ko se omastio, kako mu se pribliziti ili mu ''skinuti'' foru, i pozicionirati se na tanjem kraju stapa? |
sto se pesme tice, i meni smeta farba lead sinta, onaj neki brejk na 35 sekundi, a nisam siguran ni u vokal, nesto mi zrnasto, i kao da ima problema sa intonacijom povremeno. opet isti brejk na 02:02, nekako mi bode. Prateci zvukovi koji pune aranzman su mi super, kao i bass. Licno ne volim ovakve kickove, drugacije bi ga postavio. Hor je ok, svidja mi se i ovaj "zenski" odgovor "how i need you", mada mi je za nijansu pretih da bi zasijao u punom sjaju. Nekako mi se glavni vokal cini bezvoljnim, kao da je pevac previse smoren da bi pevao..
Sorry na kritikama, pisem iskreno, i to, mozes predpostaviti, u real-time-u, dok slusam. Opsti utisak je generalno ok, mada i dalje ostavlja neki utisak jeftinoce i home-produkcije. Mozda si trebao razmisliti o nekom duplexu na vokalu, ili saptanju, nekoj zanimljivoj fori da ga "zacini". Poslusaj Intrudere, oni me uvek iznenade skupocom home-produkcije. |
Hehehe...
Otkricu ti jednu tajnu Arture... Moras se pozicionirati na "debljem" kraju stapa, jer tanji udara :D Ovo stvarno sada zahteva novu temu p.s. Pusti intrudere posle ovoga pa cemo da pricamo... ;) |
Re: Ridge, Boggy i kVu (koji se slaze)
Quote:
|
Re: Ridge, Boggy i kVu (koji se slaze)
nikad cuo ;) jel pevaju oni nesto poznato?? :D:D:D :da:
|
[QUOTE=Arthur]Jedno pitanje za sve gornje glasnogovornike, i strane i domace - KO UZIMA PARE?
Vrlo mali broj ljudi i disko kuca...normalno, sve mega zvezde ( a sansa da neko od nas postane to, je manja nego da dobijemo na Lotto-u!!) Ostale su svega 4 velike disko kuce na svetu, i svaka ima po nekolicinu labela, i svaki label iam po 2-3 akta koji prodaju puno i dosta. Rezon je - da ako se ulozi lova u nekog ko vec prodaje, on ce onda prodati jos vise, dok sa novim facama se nista nezna i mogu da se izgube pare!! evo, iskopirao sam zvanicne cifre o broju prodatih albuma u Americi prosle godine (zao mi je sto je sve na Engleskom..mrzilo me da prevodim). Tu nisu uracunata (samo)izdanja - kad neko sam sebi izda plocu! i vidi se kako je minijaturan procenat izdanja zasluzan za veliki broj prodatih komada...OD PREKO 60.000 RAZLICITIH ALBUMA IZDATIH U JEDNOJ GODINI, SAMO 400 IZDANJA (o,7%) SU SE PRODALI VISE OD 100.000 komada!!!! A ONI SU ODGOVORNI ZA 70% CELOKUPNE PRODAJE....!!! a proseci su smesni po broju prodatih komada - a tek download, da ne pricam...pogledajte. Ovo bi u stvari trebalo na novi thread... We were discussing this a couple months ago, using older numbers. Here are the just-released digits for 2005 from Soundscan for total albums sold. Note that the vast majority of vanity releases from bands, and releases from ultra-small labels (like Positron) are not included in these numbers. Soundscan is obviously only going to track albums that are in the Soundscan system. That said, there is some food for thought here: -Total albums released in 2005: 60,331 -Of the 60,331 albums released in 2005, 16,580 (27.5%) were digital-only releases. -Of the 16,580 digital-only releases, 2,935 (18%) were from major labels and 13,645 (82%) were from independents. -Of the 16,580 digital-only releases, the TOTAL combined units sold = 865,424 units = an average of approximately 52 units / release. -Of the 60,331 albums released in 2005, 11,070 (18.4%) were from the 4 majors and 49,261 (81.6%) from the independents. -The 11,070 new releases issued in 2005 by the majors averaged 18,454 units per release. -The 49,261 new releases issued in 2005 by the independents averaged 787 units per release. -In 2005, 32 NEW titles generated sales of more than 1 million units, collectively selling 57.2 million. Those top 32 albums averaged 1.79 million each. -An additional 62 titles achieved sales of more than 500,000 units, and an additional 316 titles achieved sales more than 100,000 units. -A total of 410 albums (0.7%) - of the 60,331 released achieved sales greater than 100,000 units. -These 410 albums had combined sales of 169.2 million units, with an average of approximately 413,000 units each. -These 410 albums represented 70% of all sales of new releases. |
Quote:
|
Quote:
Uzgred, maja produkcija i nije home nego u Oggyjevom studiju, pa ne verujem da ce mu se svideti tvoj komentar. :rolleyes: |
Quote:
|
A sto se tice cifri od 60000 hiljada albuma 2005 pokusajte da sastavite listu od 10 za koje mislite da ce se veselo preslusavati za 10 godina ????
|
Quote:
Nije brate detinjasto, ja imam 35 godina i sve shvatam jako ozbiljno! Kad neko spomene jeftina kucna produkcija to je jako uvredljivo za producenta! Sad, ja sam sa produkcijom zadovoljan a i Oggy, koji je producent, pa kad neko napise tako nesto, ili je potpuno zlonamerno neobjektivan (sto svi kazu da nije slucaj) ili ima znanje koje mi nemamo i ume sve to mnooogo bolje da uradi! Ako je ovo drugo slucaj zasto da ne cujemo sta je covek uradio, pa da svi naucimo kako da se izbegne jeftina kucna produkcija i pored dobre opreme i godina rada! Za takve izjave covek mora da ima dobru zaledjinu iza sebe! Ili los odnos prema tudjem radu, nema treceg! Plus, ako se vecina ljudi pohvalno izrazi a jedan katastrofa lose, to bi znacilo da svi ostali nemaju usi i da su potpuni diletanti, zar ne? Ja nekako ne verujem da je to slucaj!!! Losa kritika meni mnogo znaci ako je potkrepljena objektivnim objasnjenjem i savetima! U krajnjoj liniji, ja sam spreman i da platim za ultra dobru produkciju, ako Arthur ili ti ili bilo ko drugi mozete da me ubedite da vi mozete bolje. Zato kazem, dajte da cujemo sta ste uradili, bolje da svi vama dajemo kintu nego u inostranstvu! |
Gosn. Defragment, izvinjavam se na iskrenom i nedvosmislenom kritikovanju vaseg rada. Na zalost, cest je slucaj da ljudi vremenom izgube objektivnost, i tesko prihvataju istu (znam iz licnog primera). Apsolutno mi ne pada na pamet da ulazim u bilo kakvu raspravu, kao sto do sada na ovom forumu NIKAD i nisam cinio. Ukoliko te interesuje moj rad iskreno, javi mi se ili na private msg, ili na icq 28118785 ili na +381-64-1576075, objasnicu ti detaljno sta sam do sada radio, a ukoliko si zainteresovan mozes i cuti. Sve ostalo smatram jeftinim kafanskim nadvikivanjem gde sagovornici ne slusaju zapravo ni sta sami govore a ponajmanje onog drugog. To ne spada u moje nacine komunikacije, a narocito ne ukoliko sam dobronamerno izneo otvroenu i riskantnu kritiku.
btw, meni se stvarno svidja produkcija zadnjih nekoliko singlova od Intruder-a, bez ikakve predrasude, stvarno sam se iznenadio. Smatram ih jednim od najboljih domacih elektronskih sastava, jer ubadaju i poentu i utisak, za razliku od nekoliko slicnih izvodjaca u pokusaju. |
e da, zapravo, najbolju domacu elektronsku produkciju (onu koju definitivno ne mozes razlikovati od strane) radi nekolicina ovdasnjih DJ-eva, razlicitih zanrova, od kojih vecina ima uspeha i u izdavanju preko. Pri tom, ne mislim samo na Nastica koji i nije po mom muzickom ukusu..
|
Quote:
A u cemu je problem da postujes tvoje radove? Sto moram licno da te zovem? Sve mi to neko izmicanje, pa kao ne bi da me uvredis a ovamo sam ja verovatno "slican izvodjac u pokusaju". |
Normalno je da ukoliko si zainteresovan za konstruktivnu saradnju, stupis u direktan kontakt samnom. Ovako, javno bi cela stvar bila previse pijacna, prozivka i odgovor. Ne zanima me ni jedno ni drugo.
Na koncertu Intrudera nisam bio, jedino sto sam gledao neki live act davno na 3k i stvarno jeste bio smesan. Njima se divim na produkciji snimaka, i to samo nekoliko poslednjih (mislim na zadnja 3 spota) i to znajuci na koji nacin do njih dolaze, live nastup nisam pominjao, kao ni tvoj. Takodje mi se cini da si pogresno shvatio izraz "u pokusaju", verovatno mojom krivicom. Ako neko nesto pokusava, bez obzira na rezultat, kod mene izaziva divljenje i zelju da mu ukoliko je moguce, na bilo koji nacin pomognem. To isto vazi i za tvoju numeru, svidja mi se entuzijazam, ja sam kritikovao KONKRETNE produkcijske detalje. |
moj komentar
Ja mislim da je ovo dobar demo snimak na nivou kućne produkcije, a da je za neki proboj na muzičko tr?i?te (domaće, a kamoli strano) potrebno mnogo uraditi po pitanju kompozicije i produkcije. Ako hoće? da te neko objavi ipak mislim da je potrebno ponuditi mnogo bolje od ovoga...osim ako nema? debelu vezu u izdavačkoj kući
poz. ps: molim te defragment, nemoj da se ljuti?, vidim da ti te?ko pada kritika, ne ?elim da polemi?em, samo sam napisao ?to mislim o tvome djelu kao ?to si i tra?io u početku, ali mislim da si precijenio svoju kompoziciju. |
Quote:
Kao drugo, ja mnogo gotivim i Artura i Oggy-ja pa to ne znači da mora da mi se svidi sve što su oni uradili ili da moram automatski da mislim da je to najveće svetsko dostignuće nakon otkrića točka i mazanja džema na hleb. Imaš neku ambiciju da ih svađaš međusobno ili šta? Kao, "Oggy je radio Arthure, pohvali inače će se on ljutiti na tebe!"? Suprotstavljaš ljude na forumu? Baš ružan trip. Kad pitaš nešto, pripremi se na raznorazna mišljenja i nauči da ih prihvataš mirno, svi smo različiti. Ja lično posle onakve tvoje reakcije i nemam želju da ti poslušam pesmu niti da prokomentarišem bilo šta, vidi ti to sam šta ti valja ili ne valja, znaš bolje. Ne daj bože da mi se ne svidi, pa da mi pretiš Oggyjem. Stvarno bezveze trip. |
Ups ...sto ovde diskusija brzo krene u nekom svadjalackom duhu.
Defragment....malo nisi dobro skontao Artura.Sad kad sam procitao njegov post , opaske su mu sasvim na mestu................ok ..mozda terminologija nije bas pazljivo odabrana , ali ako ga shvatis dobronamerno, sve receno moze da ti koristi da popravis ukupan utisak.Ja ono njegovo "home produkcija" vise shvatam kao potrebu za kvalitetnijim masteringom koji bi dao malo malo vise one prepoznatljivo "skupe" analogne saturacije koja se cuje na boljim produkcijama.Ima stvarno i rupa u aranzmanu i uvod je mozda malo predugacak.......medjutim moje licno misljenje je da ipak prvo treba istaci to sto za razliku 99% nasih bendova ..ovo stvarno mirise na neki svetski nacin razmisljanja i pristup je uopste ok.E...moras uzeti u obzir i to da je na rumskom prisutno i par fenomenalnih ...ali malo preostrih kriticara. Evo, deluje mozda bezveze da gitarista virtouz koji misli da su Lordi cool:cool: , komentarise el. mjuzu ...ali ako se Dule predomisli, videces da od njega moze puno pametnog i korisnog da se cuje. |
......
|
Quote:
Ne smetaju meni vase kritike nego neki pristupi su drugaciji u zavisnosti od situacije! Neko misli da se ja vredjam na eventualne lose kritike, a da je tako ja ne bih ni postovao pesmu! E kad vec jesam, malo mi je zasmetalo, kad bih ja da se javno postavi nesto sto si ti Arture npr. uradio, odjednom ne moze nego da te kontaktiram privatno! Pa ni ja nisam nikom od vas privatno poslao pesmu nego sam je izlozio javno! Samo mi je bitno da znam ko me kritikuje ali ne u smislu kako se zove nego da cujem njegove radove, prosto jer to donosi veci kredibilitet, eto. A to sto sam ja za Dusana S u losem tripu jer, kao, pretim Ognjenom, to je smesno i stvarno nije OK buduci da sam ja jasno rekao zasto spominjem njega: bezvezan mi je termin "kucna produkcija" jer je sam taj termin omalovazavajuci. Da zakljucimo ovaj post, ja sam uglavnom zadovoljan vasim kritikama! Vise mnogo ih je dobrih nego losih! :cool: |
Samo jos ovo;
Quote:
|
Quote:
Pesma mi je skroz ok! Dve stvari mi se ne dopadaju. Prva: predugachak uvod. Sad dugachko obrazlozenje da ne bude zabune :) i veruj mi (naravno da ne mozesh ali ajde bar pokushaj) - sve iz najbolje namere...inache se ne bih trudio... Brzo se zivi, mp3 format je u pitanju (u ovom slushaju, ali odnosi se na bilo koji format)...nemaju ljudi vremena ni strpljenja (kao shto si primetio) da chekaju da krene pevanje i neko deshavanje (misilm da je to zato shto nisi Sting vec (pretpostavljam josh uvek) neko ko je ''no name'' na sceni, pa ljudi nemaju razloga)... mislim da ne smesh dozvoliti da neko prekine slushanje tvoje pesme na radiju, tako shto ce promeniti stanicu, samo zato shto mu je dugachak uvod, a verujem da je gomila takve mase...Znachi (po meni) ili ga krati ili ga jednostavno uchini zanimljivijim...kako? nemam pojma! :) Znacu da je zanimljiviji kada ga napravish takvim.. Kada napravim neku stvar, prvo je pustim svojoj sestri koja nema pojma o snimanju, produkciji i slichnom, ali ume da prepozna ako je neka pesma hit. Onda je posle lako srediti tehnichke stvari (i pitati ljude u struci za mishljenje o produkciji, aranzmanu i sl.)... tako da ti preporuchujem (ako vec nisi) da uradish tako.. Drugastvar: Mislim da se pesma od 2:30 min, samo ponovi...znachi opet, ja bih voleo da se od tog momenta neshto desi, josh neko pumpanje atmosfere...neshto...jer je opet ista pricha (+ isti tekst u strofi). Potrebno je odrzati paznju slushaoca...a mislim da se to postize tako shto mu dash neko osvezenje...neki novi momenat za koji moze da se uhvati... Super mi je onaj deo kada krene: u r my orange and brown and purple and... sjajan momenat! |
odmah da kazem da nisam procitao sve poruke..
zelim samo da pohvalim ulozen trud, jer to je ono sto je najvaznije u celoj prici. pozdrav |
Quote:
Prvo, ne znam na sta bi licilo kad bi sve pesme ili vecina pocele u roku od 30 sekundi. Onda sam jedno vreme preslusavao pocetke pesama, bar od tih bendova sto ih volim, pa me ni to nije ubedilo jer ima pesama sa uvodima i po minut ipo, sto je verovatno lose po mene. A posto sam labelima slao ceo disc, majke mi rodjene, niko mi nije napisao da su dugi uvodi. Najgora kritika je sto su mi jednom napisali da nema A1 stvari, sto je istina. A i tu si ne mogu puno pomoci jer su meni (ne znam kako vama) na vecini albuma koje imam A1 pesme najmanje lepe, verovatno sto su malo komercijalnije od ostalih. To je moj subjektivni, problem, to mi je jasno. A i vezano za opasku za kredibilitet ljudi sa pozitivnim kritikama si potpuno u pravu, i to ti je pametna opaska, a cini mi se i da znam zasto me to manje zanima; iskreno, meni se Pieces bas dopada, misljenja sam da je pesma solidno uradjena, pa sam valjda i ocekivao pozitivne kritike, tj bezuslovno se slazem kad se nekom moja dopala jer sam siguran u nju nekako. I to je opet subjektivno, naravno! ;) Daleko od toga da je Pieces apsolutno savrseno aranzirana i isproducirana i to po svacijem ukusu, ali bas da jeftino zvuci... |
Ma ne mora uvod da bude kraci, ali barem zanimljiviji...pumpash ga do kraja i onda jedno veliko dizanje do: You're my (ne znam shta kazesh...support?)! Kontash?
Ma mogla bi i ova pesma da bude A1 samo da je malo drugachije (chitaj-komercijalnije :)) tretirana... Ako hocesh, mozesh mi poslati matricu bez bass-a i bubnja...Voleo bih da neshto smuckam, pa ko zna..mozda ti se svidi... |
[quote=mhz]
A koja je poenta pitati ljude za misljenje ako si ti vec sebi ucrtao da je to To i da nema menjanja!????? Ja ti mogu reci da sam bio desetak puta u situaciji gde sam doneo snimke / pesme i meni je sve bilo super, ali se A&R ljudima nije svidelo..bilo je komentara itd i osecas se ko popisan. Ali posle parm nedelja / meseci, kad se slegne , vidis da su uglavnom bili u pravu... Danas je normalno da pesma cak pocne sa refrenom ili da refren udje najkasnije za 30-45 sekundi...Ja puno skracujem mikseve za radio za druge ljude...sve treba da se upakuje izmedju 2:30 i 3:00.!! Te verzije na albumu su album miksevi i oni se vrlo retko vrte po radiju...a inace tvoj izbor bendova se ionako malo vrti i (vrteo ) po radijima...sve zavisi sta hoces i gde hoces... Ali da se ne primaju kritike, to nije dobro. |
[quote=DaBear]
Quote:
Ajde ti reci, jel tebi to zvuci jeftino? Ali ozbiljno te pitam! I to za duzinu kapiram skroz. Nego, ti npr. kad bi uradio remix Pieces, mislis da ima sanse da se to proturi? Ili neki club mix? To je pitanje i za MHZ i za sve ostale na forumu, mislim da to nije losa varijanta za promociju. Meni su npr. Underworld remixi Depeche odlicni. |
Ej, ljudi, evo da se i ja ukljucim malo.
Vidim raspisali ste se, a ja ceo dan na putu, pa sam imao i sta da zateknem... Meni licno nije potrebno da me neko tapse po ramenu i da me hvali jer sam izuzetno svestan i kada nesto zajebem i kada uradim to dobro. Shodno tome, nemam niti razloga da padam u vatru, niti da se sukobljavam sa bilo kim zbog njegovog licnog misljenja, jer imam usi da cujem kako ovo zvuci u poredjenju sa 20 domacih produkcija i isto toliko stranih. To da li je mastering "analogno saturiran" ili "skup" (sta god to znacilo) nije bitno jer sam ja zdrave pameti i ciste savesti ( :D ) zeleo da to zvuci bas ovako. Realno mi Gorilaz zvuce bolje, ali isto tako mi pesma zvuci superiorno u 90% poredjenja sa domacom produkcijom. Ovo je mozda i moja licna zabluda, ali kontam da ako sam uspeo da cujem da mi nesto zvuci bolje, da sam kompetentan i da procenim sta nije bas na istom nivou. Sto je Dusan ("S") konstatovao da se Dule (Defragment) "krije" iza mene ili pokusava da konfrontira mene sa nekim od clanova, mislim da ne stoji jer niti sam ja lud, niti mali, pa da neko moze manipulisati samnom, ali verujem i ubedjen sam da iz njegove perspektive to mozda i stvarno tako izgleda. Ono sto meni stvarno deluje malkice maliciozno je komentar "jeftina home produkcija" sto ovo definitivno nije (ili ja treba u penziju), ali ako je to stvarno covekovo misljenje iza koga cvrsto stoji, ja to postujem kao njegov licni stav ili ukus. Ono sto je Dule propustio da kaze (verovatno da ne bi ispalo da se hvali) je da u ovom momentu ima na stolu 3 (tri) ugovora stranih labela za ceo album koji smo snimali tokom protekle godine i koji je izuzetno nahvaljen od strane izdavaca. Niko od njih nije rekao "home" ili "cheap". Niko u Strongroom-u nije izgovorio takodje te reci, te ako je od 200 ljudi "iz posla" bilo samo dobrih komentara, a ja takodje zadovoljan ucinkom, ne vidim razlog zasto bih se naljutio ili uvredio ili sta vec zbog nekoliko i negativnih kritika. Bilo bi sumnjivo da ih nema. Dakle, Artur je jedan super momak koga ja jaaako simpatisem ( samo da ne krenu glasine :D ) i sa kim sam u kontaktu, pa ce mi on licno reci svoje zamerke, prijateljski, kako se i podrazumeva. Hvala vam svima sto ste odvojili vreme da poslusate i prokomentarisete Duletov i moj zajednicki rad. Verujem da su sve pohvale i kritike izrecene krajnje dobronamerno i da ce i nas a i vas unaprediti barem za malo. Veliki pozdrav! |
@Defragment
Malo sam se igrao sa pesmom, pa ako nemate nishta protiv ti i Oggy, postovao bih je u ovaj thread...javite da li se slazete... |
Quote:
A ?to se tiče samog posla ti zna? da ja prvo tebi kao pozitivnom liku ?elim sve najbolje u onom ?to radi?, a onda ?elim uspeh svakom u ovoj zemlji koji ima elana i bori se za svoj neki muzički trip. Ali ovde sam komentarisao način pona?anja. Eto toliko, već napisah previ?e, ali ?eleo sam objasniti moju, a mo?da usput i neke tuđe reakcije. |
Quote:
|
Prijatelju pustio si pesmu da ljudi prokomentarisu.I onda vec 10 postova se svadjas sa ljudima oko njhovog utiska. Pri tome pricas samo o produkciji koju (koliko sam shvatio) uzgred nisi ni radio!
I sto se tice samog snimka i mixa to zvuci jako dobro! Mislim, sta ti nudis Oggy-evu produkciju ili svoju muziku? |
Ljudi, ja sam vec pokusao da smirim situaciju, jer realno nema potrebe za takvim odnosima.
Ovde vec pocinje posledica "internet nerazumevanja" i to treba spreciti. I vi ste lose skontali Defragmenta kao nekog "ko nece da prihvati kritiku", a i on vas kao "nekog ko kritikuje bez razloga". Ja sa covekom radim vec godinu i po i da postoji mrvica takvog ponasanja kod njega, ne bih gubio ni 3 minuta svoga vremena. Isto tako dosta ljudi odavde znam i licno i posredno, ali najvise preko onoga sta oni postuju ovde i sa cime se u 99% slucajeva slazem do te mere da bi neko sa strane pomislio da je podilazenje, pa u dobrom broju puta i precutim to svoje slaganje. Verujem i znam da razlog zbog koga je Dule (Defragment) postavio pesmu na uvid, nije taj da bi ga neko tapsao po ramenu, jer ni ja to prvi niti radim, niti volim i sve vreme naseg rada smo pokusavali da otkrijemo sta to ne valja, a ne sta smo uradili kako valja. To sto je dobro, mnogo se jasnije cuje od onoga sto ne valja. Naravno, svaki autor- k'o autor, vezuje se za svoj rad i mozda unosi previse emocija u to, a pogotovo Dule koji je izuzetno posvecen tome sto stvara. Otuda mozda pogresan utisak koji njegove izjave ostavljaju, ali zato ja hladne glave to ipak mogu lepse da srocim. Dule ("S"), mislim da si ovaj put malo prenagljeno uleteo u "akciju", koju inace dobro znas da ja simpatisem ( :D ), ali vas znam obojicu (mogao bi da padne bend tipa "Denis & Denis... "Dule & Dule" :D ), pa ti kazem ja, da to stvarno nije ta prica. Nadam se da sam uspeo da malo razjasnim medjuljudske odnose i da ce sad ici malo glatkije ;) Ajd, pozdrav! |
@ mhz
To moras da vidis sa Defragmentom, sto se mene tice, ja ne polazem nikakva autorska prava, ali nemam nista protiv. |
All times are GMT +1. The time now is 01:42 PM. |