![]() |
Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)
|
Evo, preuredjujem u zadnje vrijeme sobu, tak da to nije dokraja gotovo:
http://img139.imageshack.us/img139/5143/studio15xo.jpg http://img139.imageshack.us/img139/3959/studio20ce.jpg |
3 Attachment(s)
Nisam josh uvek slikao setup kod kuce, ali imam par fotki sa svirki pa evo:
1. ova mi je omiljena, chak sam je uramio i stavio na zid, odma' iznad jp-a (shalim se :) nije bash iznad :D ) 2. moje chedo :) 3. live setup (samo bez jp-a poshto je on kasnije stigao) |
@relis - kako si uspio da ti virus stoji tako vertikalno , jesi to zavario nesto na kontroler ?
ako moze mala sugestija, mislim da bi bilo bolje da slike nisu bas mega-velike, preko 150k - ima nas jadnika koji smo jos na dial-upu, pa nam treba tri dana da se izlista ovaj page.. :rolleyes: :) Quote:
http://www.babic.com/TEMP/SH-2.jpg http://www.babic.com/TEMP/ADD-ONE.jpg http://www.babic.com/TEMP/XT.jpg http://www.babic.com/TEMP/TB303.jpg http://www.babic.com/TEMP/SOLINA.jpg |
clusterchord...vidim da ti je 303 u identičnom stanju kao moja..znači da se koristila u izobilju...hehehhe...živeli:rotfl:
|
off (ovo je zbog Relis-a i Relax-a na EX5 :) ) : Ko voli da odsvira neki ultra/mega/giga pad, tipa Em7/9/11/eventualno13, na nekoj od sprava i da preko njega solira na nekom ultra/mega/giga lead-u jedno 2/3h ? :D
@Clusterchord: pocrveneo ti knob na microwave-u ;) :) :D |
Cluster, evo na slici se najbolje vidi, postolje je samo proslonjeno na kontroler:
http://img78.imageshack.us/img78/6001/dsc002999nj.jpg |
1 Attachment(s)
evo malo i od mene, iz Londona...
nisam nista novo kupovao dugo...a i ne treba. Sampleri (hard i soft) su uglavnom glavni instrumenti....Pro Tools virus synth, takodje se puno koristi...Sequencer na Pro Tools-u, Ableton Live...Ionako sviram sa dva prsta samo !!! |
1 Attachment(s)
jos malo...
|
1 Attachment(s)
i opet...ne znam sto nece da baci sve tri odjednom!!???
|
1 Attachment(s)
ufffff...dosadno!
|
1 Attachment(s)
ima jos!!
|
1 Attachment(s)
I zadnja, studio i FXs idu na drugi tread (studio set up-ovi!)
|
@DaBear
Koliko koristish MicroKorg i da li si zadovoljan? Kakav ti je njegov vocoder? |
Quote:
|
Quote:
Jesi li radio sa josh nekim vocoder-om? Voleo bih uskoro jedan da pazarim, pa bih voleo da cujem iskustva. |
Quote:
|
Re: Shta posedujete od vijura?
Ne zaleci se preterano, ja sam verovatno imao PRVI U EVROPI (ne hvalim se dzabe, pitaj Lazu kome sam ga prodao za serijski broj...) svi ti "Beli" Oberheimi, sa 2, 4 (kao moj bivsi) i sa 8 SEM modula su skoro nemoguci za stimanje, morao sam da dolazim po sat ranije na snimanje i da ga drzim ukljucenog, jer mu je na chipovima bila "termalna" kontrola stimanja, ukratko, bio je "nocna mora" za svirke, a za "zivo" zbog totalno nekorisnog memorisanja saundova, NEMOGUC, mada je imao naj "Masniji" zvuk koji sam ikada cuo, pogotovo u unison modu. Kada se odavno pojavio ROLAND JUNO 60, odmah sam ga prodao Lazi da bih kupio isti...sada je vec druga situacija, ali mislim da je jagma za starim analognim sintovima 90% "fancy" a samo 10% realna potreba...pogotovo ako se ima pristup najnovijoj generaciji "Romplera" kao sto su "Fantomi" ili XV 5080, na kojima je moguce tako uverljivo namestiti taj "retro" analog feel da ga ni rodjena majka ne bi prepoznala da nije "Pure analog"
|
Quote:
Vrach |
Quote:
|
Pa dobro...chovek tako misli...necemo ga valjda sad razapeti :)
Po meni, stara analogija ima odredjeni sound koji je teshko imitirati ali takodje mislim da 90% slushalaca ne chuje razliku izmedju A i VA :( Da me ne shvatite pogreshno, ja sam uvek za A! :) Osim za lichno zadovoljstvo, ne vidim veliku potrebu kupovine stare analogije, a to lichno zadovoljstvo, morate priznati, nije nimalo jeftino :) |
Quote:
|
ne bih se u potpunosti slozio za analogiju..ja i dalje ne mogu da postignem pored svih napora da na vst MS20 dobijem sound sa pravog MS20 sa istim postavkama parametara...verovatno zato sto je na hardveru neki elektrolit popustio ili crko ali u svakom slucaju meni je bas TAJ sound odlican,,ovaj drugi je blizu ali nema taj shmek...no u svakom slucaju koristim sve kombinovanu u izobilju...heheheh...slazem se samo u jednom:jako puno vremena treba izgubiti u radu sa analogiom..
a trenutno je jeftinija nego ikad bas zbog kise VST-a... |
Quote:
Clusterchord, i ja makar na ovom forumu cenimo analogne sintove i njihove designere. Da li si 80-ih imao Minimooga,Serge ,Moog i Buchla modulara mozda?Ili nekog Oberheima ,mozda i Propheta rev2 ?Ili Yamahu cs80 koja je po soundu i samom konceptu genijalnija od bilo kojeg i soft sinta i kojekakvih Virusa i Nord Leadova . Mana im je odrzavanje i kalibriranje ali vredi iskustva. Da mi ponude ultra mega giga setup sa svim VA i soft sintovima,Iconom i Pro Tools HD sistemima na jednoj strani i sa starom analogstinom ,trakasem i analognim mixerom na drugoj strani pogodi sta bi izabrao :) |
Quote:
|
ne znam da li misliš na situaciju napolju ili kod nas...samo u mom okruženju nekoliko prijatelja je pokupovalo analognih synthova i drum machine-a za 100-150eu po komadu..a pre su koštali od 500dem pa naviše...ne računam tu Minimoog i Prophet koji imaju cenu i dan danas
|
Quote:
Pa ko ne bi voleo da ima sobu prepunu pach-polja i da se igra sa njima po ceo dan... ali mislim da bih se prvo odlucio za ultra mega giga setup...jga, ti bi ono drugo i to je tako..shta sad da radim :) Jedino me zanima zasto, ako su se vec toliko vratili u modu, ne pochnu ponovo da se proizvode..chuo sam da je neko ponovo pocheo da pravi Rhodes...ili je to dezinformacija :confused: :). Bilo bi lepo imati nov ms20 i bilo koji drugi A.S., kao da si onih godina ushao u radnju i kupio ga :) |
evo link za kratki dokumentarac o ROLAND TB303 koji je već postovao FIBRA ali čisto da se podsetimo..
http://ia300107.us.archive.org/1/ite...ine/BB_web.mov |
Quote:
Eh,da sam kojim cudom tamo krajem 80-ih pokupovao malo opreme(tada sam bio bas jako mali:D ).Kad vidim na harmony centralu da su ljudi kupovali cs80 ili propheta 10 za npr. 200$ :( U to vreme svi su vikali dx7:D |
Quote:
Ima dobrih i novih analognih sintova, pogotovo modulari-od Dotcom,Oakley,Blacet,MOTM.... Bilo bi ludo kupovati Mooga cije oscilatore moras stelovati ako ti neko otvori vrata od studija/sobe -pored ovih proizvodjaca,a i za neki manji sistem tipa 35 bi mogao nov modular da sklopis ceo jedan zid da ti bude pun modula.... Minimoog Voyager je takodje super sprava,pa Studio Electronics Omega,Andromeda A6.... |
[quote=milos]
opet se zagrejala diskusija....ja sam 80'-ih ima sve od Rolanda (2 x System 100M, SH-09, MSQ-100, sa MC-4 sequencerom, RSF Kobols (francuski u racku, bez klavijature) Pro-One, Mono Poly, Poly Six, SH-101, Prophet 5, MS-10/20/Vocoder, TR-808, 909, 727....Linn, sve sam rasprodao. Sad bi samo maogao da prodam za vise, da sam sacuvao ali sigurno ih ne bi koristio. Ne isplati se trositi mnogo vremena na pravljenje nekog zvuka...kad ima 1000 na raspolaganju u svakom soft sintu! Sve zavisi sta radis - ako se iz hobija zezas kuci, kad imas slobodnog vremena -onda samo napred! Ako radis profesionalno, i ako su rokovi kratki i vreme skupo - nema mesta za analogiju. Necu da ulazim, da ako radis 2 ili 3 projekta paralelno ! pa kad treba da otvoris session od pre 2 dana a zaboravio si koje patch leads si gde stavio!?? Vince clarke je imao i Serge i Moog-a, i System 700, Sysytem 100M, sta vec ne..i batalio sve... |
1 Attachment(s)
[quote=DaBear][quote=milos]
evo, (kad se ima i kad se moze!!) Hans Zimmerov, modular zid!! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nedavno mi je frend snimio onaj soft Mini Moog mislim od Arthurie. Pa to je toliko bjedno da sam isti dan morao maknuti sa računala. To nije za slu?ati koliko je bezveze. Jer potpuno isti sound dobijem sa bilo kojim drugim besplatnim soft synthom. Zapravo uopče mi nije jasno, za?to oni tim soft synthevima daju različita imena kada svi zvuče potpuno isto. Čast izuzecima, primjerice Absynth, koji je genijalan i totalno originalan. Ali ovo tr?i?te "analognih" soft syntheva je pre smje?no. Uzme? si besplatne triangle, i nord modular mono i pokrio si 90% analognih soft syntheva. Ili kupi? Rekator i vozi? ?to god hoće?. Jedino sa čime se mogu slo?iti je miks. Tu definitivno stoji tvoja tvrdnja da je svejedno dali koristi? soft synth ili hardver npr SH-09, jer tu nema teorije da netko pogodi razliku. Ali i to opet ovisi o vrsti glazbe i o analogiji o kojoj pričamo (zvuk Jupitera 8 če? jako te?ko emulirati pa imao ti sve soft synthve ovog svijeta). Ako pak misli? na moderne lupalice "4 on the floor", da tu se svakako sla?em da je posjedovanje analognog syntha tipa SH-101 ili MS-20 gubitak i novca i vremena. Jer kada jednom uđe u miks, nema teorije da netko pogodi razliku. |
Jedina dobra VST analogna emulacija po meni je Wayoutware Timewarp 2600:) ;)
|
[HARDWARE] :mase:. . . . . . . . . . . . . . . . :banghead: [SOFTWARE] |
Quote:
Don,lel si probao Timewarpa 2600? |
All times are GMT +1. The time now is 06:08 PM. |