![]() |
Re: cubase sx3 do ludila
Ljudi bre,daj objasnite kako razvuci Cubase ili nunedo na dva monitora i kako staviti aranzman koji trenutno radimo na jedan monitor a da taj aranzman ne bezi...
I druga stvar znate li za onaj bug u Nuendu i Cubase-u kad se jedna mala plava linija koja bi trebalo da bude okvir audio trake pomeri za koj milimetar unutar trake i onda cela treka bezi i ne moze da se lepo postavi na bar???Kako to resiti??? Pozdrav |
Quote:
Ukoliko ti audio bezi, to zasigurno nije do "plave crtice" |
Provalio sam da ta plava crta je pocetak audio snimka.E sad,ja snimim lepo traku i kada saveujem projekat se cesto start audio event na trakama pomeri sam od sebe...i sad ceprkajuci po cubase-u sam skapirao kako da ga vratim na pocetak...nije mi nikako jasno zasto se on pomera sam od sebe taj start....razjasni mi to,molim te...pozdrav
|
Meni se to desava kad koristim cubaseov eq...
|
Koja kartica je u pitanju?
|
Quote:
Ja sam prvi Cubase kupio 90-te da bi danas dosao do Nuenda. Stvar je navike, meni ne pada napamet da se smaram sa nekim novim Daw-om(sem kada nebi morao) jer jednostavno loogika Stainberga mi je domaca. To je ista stvar i sa Logicom Ptl-om, to su realno pioniri audio softvera i ljudi su navikli na to.Ako gledas Ptl je softver jako zastareo idejno(kako izgleda i funkcionise), ali jednostavno ljudi su navikli na to i u komercijalnim studiima je standard, jer jednostavno svaki ozbiljan inzenjer zna da radi sa njim. |
Oggy,ako mene pitas koja je kartica u pitanju...Tascam US122
A ortak moj ima digirack 002 i isto mu se to desava...ja kontam da je bug verzija u pitanju...sa SX2 i SX1 mi se to nije desavalo... |
a koja je ovo sad glupost kod mene.. tokom playbacka u nuendu 3.2 ukoliko zelim da zoom in ili out uradim, cujem opasno krckanje i prekidanje audia... jel to do RAM-a? Ovo nesto kontam desava mi se kad radim sa malo jacim VSTi..
|
pa...ili je do Ram-a ili je do procesora...znaci pojma nemam...meni je komp na 1.7ghz sa 512 rama i nije ni cudo sto stavim malo vise efekata i pocne tako strahotno da se koci...ali sutra treba da uzmem novi kom 3ghz 64-bitni procesor i 1024 rama,valjda ce biti bolje...
Definitvno mislim,moze samo da bude procesor ili ram...nista vise... |
Quote:
Jedino treba biti pazljiv kod brisanja jer ako ti ostane nekakav zapis nema ponovnog installa. Ja sam poslje remove u reg.editu izbrisao sve sto ima veze sa Cubaseom i nuendom i uspijelo je ..inace nisam moga instalirati a ako sam i uspio nisam mogao pokrenuti. TO su MOJA iskustva te svaki neka proba na svoju odgovornost.Meni je uspijelo i sad vec 2 tijedena radim bez vecih problema.:da: |
Quote:
Dakle moja konfig. 1G RAMA i AMD 2.5 GHz instrumenti: Trilogy, AccVirtual guitarist,VGEE,VGEE;Hypersonic,Sax Lab,B4,B4, Battery2, BFD,M42 i Etnosphere. Effekti : Timewoeks Delay, Timeworks reverb,BTB compressor, BTB BrickWall,Reverb A I to bi bilo to..Processor je na 45 i u radu poskakiva do 60 ali NE krcka niti ne ?teka.Osim ako ga zblesiram da idem kad je u radu otvarati neke fajlove ili nesto slicno.:rolleyes::da: |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:09 AM. |