![]() |
Re: Kurzweil K2600
Ako si u NS ili negde blizu javi se, smislicemo nesto ;)
|
Ja pre neki dan probah pc2x u Artistu......
mislim, ne znam...... super dirke, kontrole, i par fenomenalnih zvukova klavira, elektricnih klavira.... par solidnih i upotrebljivih, i dosta razocaravajucih. E sad, ko na njega gleda kao stage piano - mislim da je extra, ali ja sam ga probao da bi video ostale farbe, posto me interesuje pc161 (koga nisu imali u radnji). Stoji da nije presetashka klavijatura, da sam se igrao samo pola sata sa njim, tako da........ :cool: |
Ima jedna zanimljiva stvar kod Kurzweila generalno, a to je da neke boje kada ih sviram solo zvuce od prosecno do nikako ali ako tu istu boju stavim negde u matricu desava se potpuno drugacija stvar...ta ista boja legne savrseno!! To mi se jako cesto desavalo tako da nije slucajnost jer sam na kraju shvatio dosta boja prave sa tom namerom da ce one manje vise zavrsiti u matrici a ne kao solisticka tacka.
Mada ruku na srce Kurzweil je sprava sa kojom se mora raditi i zato je mnogo ljudi ne voli, ali onaj ko posveti paznju biva nagradjen van svakih ocekivanja. Prijatelj mi ima PC2 i imao je slicnu pricu kao sto si ti doziveo u radnji, da bi me za par dana kasnije nazvao sav ekstatican i odusevljen. Provedi malo vise vremena sa njim a li ne u radnji i onda ces znati da li ti radi ili ne. |
Da, verujem ti. Stvarno sam proveo jako malo vremena, a to je sprava na kakvu nisam navikao (uvek sam svirao workstation varijante). Mislim da cak nisam ni probao sve banke, znam samo da su me duvaci razocarali.... Naravno, ipak je to sprava orjentisana ka stade piano varijanti. Cekam da im u BG stigne pc161, to me jaaako zanima
|
Quote:
zbog extremno male polifonije za danasnje vreme, naravno, ali skoro svaka boja moze ODLICNO da se iskoristi u matrici, i jako su dobro obradjene posle semplovanja, tako da i pored izuzetno malog ROMa, zvuce izvanredno, cak i kada se porede sa software instrumentima, koji se mere na gigabajte, a jos nisam naisao na neki koji bi mogao da zameni dobar stari i novi hardware... Pozdrav svima.... |
Cuo sam da si ga vec probao:)
Jel' uporediv taj orchestral sa Rolandovim (mislim da pitam pravog coveka)?;) |
Nisam imao prilike da nesto posebno radim na Rolandovom ORC. prosirenju ali mogu da ti kazem da ako poslusas demo od Kurz. ORC. prosirenja to isto (identicno) ces cuti i u spravi - provereno. E sad da li je bolje ne znam, meni jeste :). U svakom slucaju koji god demo iz K 2600 i PC 2/1 serije cujes budi ubedjen 95% da je to u najmanju ruku tako i zvuci zapravo....mada uzivo je jos bolje :D
|
Demo je super, a i gudaci koje sam cuo na PC2x su dobri.
Meni ne treba za klasicne orkestracije nego za neku POP svirku......... Moram videti da li ga u NS Artistu imaju, pa eto prilike da preplivam Dunav...:) |
All times are GMT +1. The time now is 04:57 AM. |