![]() |
Re: I najbolji sekvencer je....
[QUOTE=mandrak]
Quote:
|
Quote:
|
pa sto ce mi i SX7 kad 2.0.1.033 (ili koji vec br.???:D ) do sada najbolje sljaka!:)
|
Ma slazem se i ja sa tobom!
Ja bi trojku samo radi opcije freeze UAD-ovih efekata.. inace... nije bas da mi nesto fali. |
pa zar freeze uadovih efekata ne radi i u dvojci...
|
Pa sto radi? nisam ni probala...
Ma onda super! :) |
Inslalirao sam Sonar 5. Prvi utisak je.... COOOOOOOOOOOOL!!!!!!! :cool2:
|
Quote:
Ma ja kontam da bi svi sa foruma presli na Logic kada bi imali Mac-ove:) ;) |
Učinjeno, danke!
Ljudi, ima li zainteresovanih da uradimo jaču video ?kolu Sonara 5 na bhs jeziku, poput one interactusove? :vitez: |
skoro sam tek video da je cakewalk kupio od voxenga pristine space light i ugradio ga u sonar5,sada se zove Perfect Space.
eto ko kaze da voxengovi pluginovi ne izgledaju lepo. :D http://img496.imageshack.us/img496/4812/sonar1xs.jpg |
space designer je lepsi :)
|
lici na mp3 plejer,ali super izgleda :)
|
Quote:
Pa bar kod sequencera nema nikakve dileme!!! to je definitivno LOGIC PRO 7.1, nema mu ni bliske konkurencije, a sto se AUDIa tice, to je stvar ukusa i prilaza, mada i to po mom misljenu LOGIC radi najbolje... Jeste li ikada videli setup: MAC G5, sa dva 19 incha TFT, dvostrukim UNITOR 8 mkII interface (256 midi kanala + SMPTE + video sync) Inace, novija statistika (pro audio) 65% korisnika DIGIDESIGN hardware radi sa LOGIC front endom, a za MIDI - nema ni blizu konkurenciju po mogucnostima, "timingu" stabilnosti, supportu za kontrolere i tako dalje... |
a ja procitao da svi sa protoolsa prelaze na samplitude / sequoia ...
|
Quote:
Ovo sto si rekao za koriscenje digidesign hardvera i Logic softvera-setio sam se Jean Michel Jarrea-on je koristio ovu kombinaciju kada se snimio zadnji dobar album-Oxygene 7-13:D ;) :rotfl: :mrgreen: |
svaki sekvencer ima svoje prednosti i mane mada evo meni je najbolje izbalansiran po pitanju opcija/kvaliteta Logic Pro...stvarno radi sve sto treba...
|
Hoce li moci obicni smrtnici kortistiti Logic 7 na PC masinama sa Pentium 4 procesorima kada sledece godine izbace OS X za PC? :)
|
to sto OSX prelazi na intela na zalost ne znaci i da ce raditi na PC-u posto se u ovom beta periodu Apple izvestio sa zastitom...
|
Quote:
btw.Pojavio se OSX koji je provaljen za PC,ali niko ne sme da ga proba :rotfl: |
Quote:
pa nije Steve Jobs lud da omoguci i najboljem hackeru da na sr...u od P.C. a koristi zaista NAJSAVRSENIJI OS na svetu...stavice mu neku "zackoljicu" u "core" tako da ce moci jedino na MAC maticnoj ploci da radi kako treba, tako sam procitao u SpyMac-u, ali zato tvrde da ce windows moci da radi na novom MACu u Native Mode, sto je dobro za "mazohiste" koji koriste windows, medju kojima sam u retkim prilikama i ja... (samo zbog Gigastudija) |
Quote:
Dakle nema OS X za P.C. ,ali zato ce WINDOWS da radi na novim MACovima u "Native Modu" sto znaci isto kao na P.C. ima, samo pouzdanije i brze... Mislim da je MAC MINI idealno resenje za ljude koji hoce da predju na LOGIC PRO, jer je to zaista pravi MAC, a kosta manje od 500 eura, idi na www.apple.com i pogleda, ili svrati u Beograd, Maksima Gorkog 47, APPLE CENTAR pa ga pogledaj... Pozdrav, i "mirna struja"... |
Quote:
Reko bas da probam ...neznam za 5-icu ali ovo je kaj se tice Nuenda (SX) koma..da se razme govorim o midju. Prvo instalacija na pola..registracija plugin-i ni mrdac dalje(makar sam odcekirao tu opciju)prekidam instalaciju i gle cuda on radi.I tako to sve normalno zadam mu driver kartice itd..i uvucem mu midi file najpre mi ne pokaze trake vec moram ceprkati da se pojave dalje selektiram sve trake te ocekujem (kao u NU) da mi otvori sve trake u jednoj ..sipak nista otvara jednu ..u editoru trazim opciju glue i nemrem ju pronaci ni u snu..selektirati mozes notu tako da ju moras cijelu obuhvatiti a ne samo dio kao u NU. I tako ide u beskraj..gdje je GM instrument..gdje je list(dobro naso sam ga) e da i upis texta za karaoke otvori ekran u pises text a on trazi neki broj..a ja popizdi i idem ga izbrisat ali ?ipak neda se..dobro znam da je vodenjak ali..otpratih ga u beskraj. Ovo je moje misljenje i vjerujem da ime da se podesi te opcije ali civjece nema to usporedbe po meni naspram Nuenda(SX) Dali je netko imao posla sa glue u NU 3.2 selekt sve note koje nisu iste i glue a on ih sve zaljepi.Fantasticno nema te opcije u SX 3.02(ili treba nesto cekirati.) Eto to je moj misao..pozdrav.:rolleyes::cool::da: |
Quote:
Znaći Pro Toolsi.. |
Idvi,
ne znam je li to isti software, taj Sonic. Ja sam govorio u Sonaru. Ako je ipak riječ o sonaru, tamo nema klasične "glue" ikone (po meni je to nepotrebno komliciranje), već se ta opcija starta na slovu B. To je kratica za "BOUCE TO CLIPS" Znači, selektuješ sve parčiće u traci, koje želiš zalijepiti u jedno veliko parče. Kada su parčići potamnili, onda desnim klikom na bilo koji od selektovanih parčića, pa izaberi jedan od ova dva načina: - ili pritisni slovo B na tipkovnici, - ili u meniju koji se pojavljuje prilikom desnog klikanja odaberi "bounce to clips." (u oba slučaja parčad će se zalepiti u jedan veći komad). Ako se ipak radi o nekom Sonicu, onda ne znam... |
Quote:
|
Quote:
|
nisam to znao, hvala! Ja sam shvatio da je glue (lijepilo) upravo opcija da ve?e? parčiće trake u cjelinu a Sonarov "Bounce to clip" je opcija kad ima? parčiče u jednoj traci (audio ili midi nije bitno) pa ih ?eli? zalijepiti u jednu veliku cjelinu. Mo?e? li ukratko objasniti razliku?
|
Quote:
Usput, taj Sonar uopste nije los... radio sam u verziji 9 (ili tao nesto bese), 2 i 2.2 XL, 3 i nesto vrlo malo 4... Na SX-u sam od verzije 2, sada radim u Nuendo 3.2. O svemu ostalom moze da se diskutuje, ali VST podrska i ASIO protokol su na strani Steinberga... Dakle, za mene je prica o sequntzerima resena za duuuuuugo vremena... Probao sam i Logic 5.5.1.... nije los verovatno, ali je za danasnje vreme zastareo, a i tada mi se nije dopao interface (sto je stvar navike), a to je poslednja verzija koja radi na PC-u... Silom prilika sam nedavno odradjivao neki poslic na Digi 001 i neki stari ProTools... 6.nesto... ne secam se.... ali se odlicno secam da, pored toga sto je operisan od midi funkcija i sto nema freeze FX, nema ni kompenzaciju latencije!!! Katastrofa!!! Kod verzije 7 pa navise je to valjda reseno, ali rad na starom PT-u je muka teska... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nekad davno iza sedam mora bio jedan Elvis Presley i uzeo on gitaru drotulju ,te mikrofon kojeg je izvadio iz telefonske slu?alice ( ?alim se al tak su radili ti micevi) i snimi on tako na jedan kanal pjesmu Love Me Tender i to pazi sad ;bez sekvencera!!!:rotfl:
|
Quote:
Mozart je jos bolji primer, on nikada nije nista snimio :mrgreen: |
Za one korisnike SXa i Nuenda koji žele da predju na Sonara (a teško im je navikavat se na nove kratice) - imate u opcijama mogućnost da u Sonar koristite njihove kratice:
Meni Options/Key Bindings/Import/pa izaberete željeni model: - Cubase SX Key Assignments.kbn - Nuendo Key Assignments.kbn Eto, sad ste rasterećeni. puno sreće! ;) |
Onaj na koji si navikao i u kojome se osjecas najkomotnije, i tako sve sta prodje kroz kartu ide u nule i jedinice:D
|
Najbolji sekvencer je nov sekvencer - Henry Ford. :mrgreen:
|
najbolji je onaj kojeg najčešće prvog probaš i na njega se navikneš,eto tako to najčešće biva.kad se sjetim svojih početaka,sjetim se frenda koji je usnimio nekakav c***k od cubsea 3.7 pa ubro vst 5 i na tom sam i dan danas.kad danas najbolje razmislim,da imam love uzeo bih pro tools hd i ne bih se zajebavao sa stalnim namještanjem sistema padanjem istog zbog njegovih efekata ili zajebavanje s ostalih 1000 sranja.pt ipak ima hardware podršku te zato masno košta,ali i vrijedi.možda bi bio potez da ostali poput steinberga i emagic-a naprave dsp karte za svoje sequencere koje će isto podržavati do 32 ili 48 audio traka te nešto malo efekata,tada bi to vjerojatno nama svima zadavalo puno manje glavobolja ,ali i puno više para...
|
Quote:
|
Quote:
ekseri su out ... :rolleyes: toliko o nama ... :o :rotfl: |
1 Attachment(s)
Ja se ovim putem javno izvinjavam svim tehnozama i DJ-producentima jer sam probao uraditi jednu stvar u Notepadu ali posto on nema automatizaciju filtra (za kanal tb303), morao sam da predjem u Word...... a u notepade-u cu raditi mastering. Evo par taktova
|
All times are GMT +1. The time now is 03:14 PM. |