Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   :: Izasao URS MIX EQ (AU/VST) :: (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11715)

SandRob 02-07-2005 02:56 PM

Re: :: Izasao URS MIX EQ (AU/VST) ::

ja instaliran sistem - jos nisan stiga ni do wavelaba (sad san na slovu 'n') a kamoli do urs-a, tako da ih nisan vise prova, nego ono jucer. nisan siguran ni da san sve otvori.

ma ja isto ne virujen da ce meni ista zaminit pulteca na vokalu, ali pultec mi zna otvrdnut mix sto opet moze bit super kod odredjene vrste muzike.
ovaj fultec mi se ucini finiji (blizi precision eq-u) i zato je najbolje imat oba tri. ;)

max, moras cut kako zvuci timeworks p100 reverb za pulsar. samo zbog njega kupujen jos jedan pulsar board. :da:

Max 02-07-2005 03:21 PM

Ja se nadam i da hocu ..... salji vec vise tu privatnu poruku !! :)

Mada nisam nikad probao CW ali bih hteo da sto vise ostanem u Nuendu ..... tako da mi rme vise odgovara , ali da li mogu da kupim CW samo kao efekt kartu , mislim da li se otvaraju efekti kao i UAD ..... direktno u Nuendu ?

Cuo sam da ima i ostalih efekata ..... koji su super , kao i sintova ....

Ako se budemo gledali , probacu detaljno sve opcije , pa ces mi po onome za sta mi treba preporuciti koju verziju da izmem .....

Pozdrav

Oggy 02-07-2005 03:38 PM

@ Max
Eh, da je bar Nuendov reverb... Nego iz SX (revrb A, isti i na nuendu) :D:D:D
Ma dobro, Ivan to malo voli da preuvelica, ali recimo stvarno koristim Reverb A kao neki pozadinski reverb koji ide cisto da da mrvicu prostora (ali imam usput podignutih 5 IR-ova :D ), ali obozavam double delay.
Takodje od kompresora trenutno najvise volim Kjaerhus-ov GCO, a volim i Waves kompresor (svi ce da me mrze, ali posebno RVox), Sonalksis, za master Timeworks, a volim i onaj Timeworks Xcompresor.
Ja sam hteo da ti posaljem onaj album sto sam radio za Englesku da ga preslusas, posto sam ja bio u zescoj paranoji pre nogo cu ga zavrsiti i pocelo je sve da mi smeta. U mixu sam izbrisao dve synth bass deonice i svirao dva ziva bassa, od 16 pesama, ostavio deset... Ali kad su me nazvali iz Engleske i poceli da hvale, meni je ruka toliko drhtala da sam jedva slusalicu drzao :D
Bio sam u tolikoj frci da nisam uspeo da te kontaktiram i pitam da li bi bio ljubazan da preslusas, pa da mi kazes sugestije i sta ti eventualno smeta.
Drugo mi je sranje sto ja ne bih smeo (zbog drugih) da bas dajem neobjavljene materijale, jer, ako bi se to saznalo, ja ne bih bio najkorektniji prema njima.
Bila bi idealna neka akcija tipa masterclass (sa pozadinskim rostiljem), pa da se to preslusa i sl.

Max 02-07-2005 03:54 PM

Nije losa ideja .........

Jedna stvar ..... moram cuti kod sebe .... u mojoj groznoj sobi .... na zvucnicima ..... jer je to jedini nacin da uporedim stvarno .....

Slusao sam Budvu .... pre Budve ... na Radeticevim zvucnicima ...... neke stvari su mi zvucale super .... a kod mene uopste nisu bile tako impresivne .....

Rostilj je uvek tu ......

pozdrav

Oggy 02-07-2005 05:52 PM

Vidis kako lako pada dogovor... :D:D:D
Mmmmmm...vec osecam miris..ovaaaj...zvuk, na zvuk sam mislio :D

STUDIOTON 02-07-2005 05:56 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Vidis kako lako pada dogovor... :D:D:D
Mmmmmm...vec osecam miris..ovaaaj...zvuk, na zvuk sam mislio :D

Hmmm .. a ja ..?:bounce2: :confused:

Max 02-07-2005 06:16 PM

Aaaaaa .... bez Ivana da mi cuva ledja ( citaj raznjice ) .... ne cujemnista .... :)

Pozdrav

idekius 02-07-2005 06:22 PM

Quote:

Originally Posted by Max
ali da li mogu da kupim CW samo kao efekt kartu , mislim da li se otvaraju efekti kao i UAD ..... direktno u Nuendu ?

Ooooo... pa ovo su neki novi momenti! :-)

Oggy 02-07-2005 08:32 PM

Ti i Deki se podrazumevate u takvim i slicnim masterclass-ovima.
Jebes muziku bez rostilja... Ma jebes muziku kad je rostilj!!! :D:D:D

DADDY Z 03-07-2005 06:07 PM

Ej ljudi ajde malo smanjite do?ivljaj sa plugovima,ajde da čujemo sad malo muzike..ili smo svi zaboravili o čemu se ovde radi..manite se URSA,UADA i ostalih igrački(kojima nikad kraja) dajte malo mjuze...da vidimo ko ?ta zna(osim da kenja uzdu? i popreko)
ps. URS EQ su odlični...

SandRob 03-07-2005 06:47 PM

pa tema ovega topica su urs eq-i?!

STUDIOTON 03-07-2005 08:17 PM

Quote:

Originally Posted by DJ Z
Ej ljudi ajde malo smanjite do?ivljaj sa plugovima,ajde da čujemo sad malo muzike..ili smo svi zaboravili o čemu se ovde radi..manite se URSA,UADA i ostalih igrački(kojima nikad kraja) dajte malo mjuze...da vidimo ko ?ta zna(osim da kenja uzdu? i popreko)
ps. URS EQ su odlični...

:o pa slusas svaki dan na TV i radiju .. sta bi ti sad , i autogram :rolleyes: :D

lesha 11-08-2005 01:13 PM

izasao update koji ispravlja sledece:

Quote:

URS (Unique Recording Software) has updated the "URS Everything EQ Bundle" to v4.0.1 (AU/VST, Win/Mac).
Changes:

• Fixes a buffer overrun error in all eight plug-ins that caused crashes for VST Cubase, Nuendo, Sonar and Wavelab PC users.
• S series and MIX EQ filters now default to the "off" position for Audio Units and VST.
• Fix for the automatic turning on of the highpass and lowpass filters in the S and MIX (no longer triggered every time settings are reloaded).

Mogli 19-08-2005 12:58 AM

Zna li neko ima li negde na net-u nekih gotovih preseta za URS, za nas sa malo skromnijim znanjem? Kad moze UAD sto ne bi i oni dali po neki primer?

All times are GMT +1. The time now is 05:49 AM.