Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   CREAMWARE - pro et contra (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11711)

Eon 03-07-2005 12:12 PM

Re: CREAMWARE - pro et contra

Quote:

Originally Posted by Eon
ali ulli se stima samo za jednu karticu a druge samo dodaju dsp i eventualni sftware koji je na nju registriran.

Ovo nisam ja napisao

SANDRO?

nedostaje link koji sam ostavio sa planetZ-ja po editovanju gornjeg posta:rolleyes:

Eon 03-07-2005 12:13 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Cek' polako... Pulsar 1 ima 4 DSP-a, to je tacno. Ovo za latenciju nije. Tacno je da mu latencija ne moze biti manja od 13 ms pri radu sa VST kada radi samostalno. Latencija sa CW plug-ins-ima i synths-ma je 0!

E sad, ono sto je Sandru najvaznije. Kada je prva kartica u systemu Pulsar 2, a druga Pulsar 1, onda i Pulsar 1 radi sa latencijom Pulsara 2, tako da nema nikakvih problema.

Dovoljno je ubosti ga u PCI slot, staviti ga na isti IRQ gde je Pulsar 2, povezati S\TDM buss kablom i sve radi kako treba...

Onda ok ,samo sam hteo da pomognem da ga ne zeznu, nisam to znao :)

idekius 03-07-2005 12:16 PM

Ma radi sve bez problema... Cak i ulazi i izlazi sa druge kartice... Samo ih ubacis u project...

Milina... sve je u jednoj platformi, a ti se igras sa dodavanjem ulaza i izlaza kako ti je volja :-)

DSP se jednostavno sabere...

MilTon 03-07-2005 12:54 PM

Za:
Odgovorno tvrdim: uz adekvatan audio midi softwer (neki novi TripleDat), Creamware platforma moze jedino da se meri sa ProTools HD sistemima.
Protiv:
Uslvono, mislim da je pre problem u PCI arhitekturi, javljaju se problemi pri koriscenju zahtevnih DSP Plug-inova, iako imam 15 DSP cipova, ukoliko se DSP nafura na preko 70%.

Oggy 03-07-2005 01:16 PM

Takodje najcesce ne dozvoljava u kombinaciji sa drugom karticom da ta druga, bolja bude master (konkretno Pulsar 1 i Motu 24 i/o).

bumbar 07-07-2005 02:05 AM

Meni su Pulsar i Powersampler postali ko familija!:da: Znas da ima bolje ali kako ces protiv svojih he,he,he,:mrgreen:

zvincic 07-07-2005 04:49 AM

Quote:

Originally Posted by bumbar
Meni su Pulsar i Powersampler postali ko familija!:da: Znas da ima bolje ali kako ces protiv svojih he,he,he,:mrgreen:

da citiram Ramba: "sakom u glavu!" :da:

SandRob 07-07-2005 08:04 AM

Quote:

a u cemu bolje? routhing, devicese, stabilnost... nijedna karta nema bolje, a o konvektorima bi se dalo razgovarat, i uvik se mogu koristit neki drugi i to cinin i ja, ali svejedno vokal mi najbolje zvuci kad se snimi preko pulsara. :)

bumbar 07-07-2005 08:31 AM

Pa da ima bolje.......sigurno ima, a da nema bolje za te pare i to bi se slozio!
Sjetio sam se one tvoje "samo da mi pozivi ovi moj pulsarcic" i ja tako kazem!
Para nemam za nesto puno bolje a sada mi sve savrseno radi (zahvaljujuci tebi i ekipi) da me je strah da bilo sta experimentisem! :o
Jedino je kod mene neiskoristen...........od devajsa koristim samo STS4000 i nista vise!(ako i koristim):confused:
Meni bi mozda vise odgovarala karta koja ima bolje konvertore, eto to je!:rolleyes:

SandRob 07-07-2005 09:22 AM

Quote:

Meni bi mozda vise odgovarala karta koja ima bolje konvertore, eto to je!:rolleyes:

pa, kupi druge konvertere ako ih bas toliko zelis, i koristi ih sa pulsarom.
i kupi timeworks plate reverb p-100, odma ces pozelit jos dsp-a. ;)

bumbar 07-07-2005 04:13 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
pa, kupi druge konvertere ako ih bas toliko zelis, i koristi ih sa pulsarom.
i kupi timeworks plate reverb p-100, odma ces pozelit jos dsp-a. ;)

:da:

SandRob 09-07-2005 08:59 PM

ma, danas san snima jedan brass od 3 muzicara i odluci san se za m-s tehnku. lipo san spoji dva mikrofona, jednega san usmjeri, drugega san stavi na bidirekciju, sve spoji u pulsarov pult, tako da san onega bidiekcionega stavi u 2 kanala, okrenu im panorame livo - desno, i jednemu san kanalu san lipo obrnu fazu. :da:

eto, tako to ide sa creamwareom, pa me zanima, kako se ovo izvodi sa drugima karticama?! :zbunjen:

znan da se u mixu to moze napravit, ali kako namistit pravu kontrolu dok se snima, pitanje je sad? :mrgreen:

OFF 10-07-2005 04:25 AM

Moze iz Nuenda sa Waves MS dekoderom, ili 'rucno' (L=m+s/2........), ali uz malo latencije:)

puRe 10-07-2005 07:13 AM

A recimo kliktanjem na dugme za obrtanje faze u mixeru?

Eon 10-07-2005 08:06 AM

A da li se moze na bilo kojoj drugoj kartici, bus koji sadrzi par kanala rutirati na novi stereo kanal (povratna sprega) staviti koji hoces insert ili send efekat i opet rutirati na sledeci bus.

Xexexexe i to u bukvalno 1,2,3....4 klika

puRe 10-07-2005 08:19 AM

Logic moze :)

Boskovic 10-07-2005 11:52 AM

Quote:

Originally Posted by puRe
Logic moze :)

Hehe, naravno da moze :)

Splico 10-07-2005 11:59 AM

...sad cu malo najutiti Sandra...:) ...imam cw Pulsar karticu i jako sam nezadovoljn sa AD konverzijom..sound je plitak,bez dubine i visine...cak mi je sound starijeg EMU Pariz sistema na 44.1/24 bolji od 24/96 Pulsarovog....isto je i sa DA konverzijom...lose,bez?ivotno,..:banghead: ...tako da je koristim iskljucivo kao spdif interface za snimanje u Vawelab....kao takva je super jer mogu koristiti prednost rutiranja...Moj 2 x Pariz Pro sistem sa 3 eds-a i 2 meca radi neusporedivo ljepse! Ajde priznaj......zar se nisi odusevio sa saundom starog Alesis Adata u odnosu na"nove" pulsarove pretvarace?:rotfl:

SandRob 10-07-2005 12:08 PM

Quote:

Originally Posted by Splico
...sad cu malo najutiti Sandra...:) ...imam cw Pulsar karticu i jako sam nezadovoljn sa AD konverzijom..sound je plitak,bez dubine i visine...cak mi je sound starijeg EMU Pariz sistema na 44.1/24 bolji od 24/96 Pulsarovog....isto je i sa DA konverzijom...lose,bez?ivotno,..:banghead: ...tako da je koristim iskljucivo kao spdif interface za snimanje u Vawelab....kao takva je super jer mogu koristiti prednost rutiranja...Moj 2 x Pariz Pro sistem sa 3 eds-a i 2 meca radi neusporedivo ljepse! Ajde priznaj......zar se nisi odusevio sa saundom starog Alesis Adata u odnosu na"nove" pulsarove pretvarace?:rotfl:

he, he. nemos ti mene naljutit. :mrgreen:

ja iman adat (i to ne stari nego novi) i koristin njegove pretvarace itekako, ali kad sniman vokal, onda iskjucivo koristin pulsarove pretvarace. :da:

idekius 10-07-2005 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by Splico

Poslusaj zato savet, sto ce ti chicha dati...:)
Salim se... Neznam zasto ne vezes externi interface Parisa optickim kablovima za Pulsara i spojis lepo i korisno?

Tako bi izbegao Parisov prepotopski software, dobio CW mixere, efekte i routing i upotrebio fenomenalne Parisove AD\DA.

Poredjenje sa Parisom je prilicno surovo, tesko da neka zvucna kartica snima kao Paris. Slusao sam radove sa Parisa... on stvarno snima kao shashav...;)

Od tih starijih sprava treba pomenuti kao dobar snimac i Akai DR-16. Barem ono sto sam ja cuo sa njega, zvuci super...

Max 10-07-2005 06:52 PM

Tako ja radim vec godinama ..... potpuno je retardno koristiti parisov software ..... Ja sam te konvertora provalio da rade super .... i dok god se bude radilo na 48 khz 24 bit ..... necu davati pare ......

Mozda kupim neke Apogee ...npr rosseta 200 .... zbog klijenata .....

Splico .... uzmi cw ili RME .... povezi digitalne izlaze na paris ..... iz parisa skini sve efekte .... otpuno g isprazni .... i koristi sam ka knvertere .... posto imas miksetu kontroler ...... mozes ako ti to odgovata da ga kotistis i kao sabirnicu ....

Pametno je napraviti npr ..... osam stereo grupa u Nuendu i poslati na 16 kanala u paris ..... onda na mikseti mozes da miksas grupe .... itd ..... bude super ....probaj

Parisov software je proslost .....Nuendo zaista zvuci bolje ..... ali su konverteri zaista po mom ukusu ..... ( bolji od PT 2 ..... zato nemoj mnogo da kukas za PT ... procitaj malo postove na stranim forumuma pa ces shvatiti koliko ljudi prelaze na druge sisteme ....)

Pozdrav

OFF 11-07-2005 12:10 PM

Quote:

to moze u mixu, dupliras 'side kanal', i duplikatu obrnes fazu na mixeru. Onda posaljes u dve grupe m+s i m-s (mid takodje treba duplirati).

@Sandro
Jesi koristio c414 za taj MS?

puRe 11-07-2005 12:29 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Quote:

to moze u mixu, dupliras 'side kanal', i duplikatu obrnes fazu na mixeru. Onda posaljes u dve grupe m+s i m-s (mid takodje treba duplirati).

@Sandro

Ono je bio odgovor Sandru na pitanje, koja zvucna karta moze da obrce fazu pri snimanju...

OFF 11-07-2005 12:32 PM

A neki smajlic?:D

SandRob 11-07-2005 01:07 PM

Quote:

Quote:

Originally Posted by OFF
Quote:

@Sandro

Ono je bio odgovor Sandru na pitanje, koja zvucna karta moze da obrce fazu pri snimanju...

eeee, ma nije stvar samo obrnut fazu. treba taj kanal uduplat i okrenit panorame livo - desno i da se cuje rezultat odma dok se snima da znas odma kako zvuci, a ne naknadno. :) e, i jos k tomu stavit malo reverba sviracima u slusalice. :mrgreen:

Eon 11-07-2005 01:11 PM

Realtime :p

OFF 11-07-2005 01:12 PM

He, he 1:0 za CW:)

a c414? Zadovoljan?

All times are GMT +1. The time now is 05:37 AM.