![]() |
Re: Ko je ko na Rumskom
OK. Ajde da i ja otvorim dušu...
Dakle sve je počelo kad sam imao nekih malih 7 godina i kada je moja keva provalila da imam sluha. E sad pošto je ona gitaristkinja i pošto mi je svirala uspavanke upravo na ovom instrumentu nije bilo teško provaliti šta ću svirati u budućnosti (mada sam pokazivao neke blede afinitete za klavijaturu ali ništa od toga). Dovela meni keva nekog "privatnog časovnika" (kako ja to volim da kažem) koji je mene (dete sa 7-8 god.) učio 6 meseci samo teoriju bez uzimanja gitare u ruke. I tu sam ja pokazao zube i rešio da više neću da sviram. Onda samo posle jedno 3 godine iščeprkao kevinu gitaru iza ormana, skinuo prašinu sa nje i počeo nešto da drombuljam. Kad sam provalio da to i nije tako teško počeo sam da tražim od ljudi koji znaju da sviraju da mi pokažu bar neke osnove. I tako je vreme prolazilo i ja stigao do svog prvog benda. Bio je to bend ANOMALIJE X punk-rock-ska usmerenja. Da se razumemo odmah na početku: ja nikada nisam bio punker niti sam ikada voleo/cenio ovu muziku (neka se ne uvredi onaj ko je voli - poštujem svakoga ali ne i svaku vrstu muzike) ali se to jednostavno tako nametnulo jer su svi ostali u tom bendu slušali punk pa je bilo logično da ćemo to i svirati. Isto tako se nametnulo i to da ću svirati bass pošto niko drugi nije hteo da ga svira a on nam je falio. Sa tim bendom sam svirao nekih 5 godina u toku kojih smo izdali jedan singl (simljen u studiu Matrix) i više live snimaka. Za tih 5 godina smo imali negde oko 80 koncerata s tim što smo tek nakon 3 godine imali prvi koncert tako da se može reći da smo bili relativno aktivni što se toga tiče. Povremeno sam sarađivao i sa još jednim novosadskim bendom zvanim Pressing koji je bio (i ostao) HC usmerenja ali je to trajalo vrlo kratko jer jednostavno nisam sebe mogao da nađem u svemu tome. Bilo je tu još nekih bendova u tom periodu ali oni nisu vredni pomena. Revolucija je nastala kada sam kao gitarista malo stasao i počeo da slušam/skidam/obrađujem/sviram Vai-a (na prvom mestu pa onda deset mesta prazno), Satriani-a, Malmsteen-a i ostale drugare gitariste. Moj sledeći ozbiljniji bend je bio "Veliki Odmor" koji je uprkos smešnom nazivu imao jako dobar hard rock koji meni i inače najviše leži. Međutim tu su članovi pojedinačno bili previše dobri da bi mogli opstati zajedno te smo se za dve godine razišli. Ove godine smo pokušali da se ponovo ujedinimo ali se sve završilo svađom tako da smo odustali. Sada trenutno radim sa jednim malim bendom sa kojim sviram obrade Deep Purple-a, Black Sabbatha i AC DC-a onako za svoju dušu a ozbiljnije radim sollo. Snimanje me je zainteresovalo onog momenta kada sam zakoračio u studio prvi put i kada sam video kakva magija može da se postigne ako znaš šta želiš i kako to da uradiš (i naravno ako imaš na čemu). Tako sam ja počeo neke svoje prve stvari da snimam na nekom prastarom računaru a onda sam odslužio vojsku, zaposlio se 8inače sam medicinski laborant) i počeo da ulažem u kako već neko reče, bure bez dna. Prvo je pala bolja zvučna karta od one nesretne AWE a onda posle i još neke neophodne stvarčice. Sada sam trenutno u procesu izgradnje studija koji će nositi naziv Technetium, završavam prvi sollo album (instrumentalna rock gitaristika) i tako.... Do sada iza sebe imam oko 150 koncerata sa raznoraznim bendovima i izvođačima, milione još nisam zaradio ali nikada nije kasno ;) i planiram da se do kraja svog života bavim muzikom jer to je jednostavno virus protiv kog nema leka/vakcine (da se stručno izrazim) s tim da će mi muzika uvek biti hobi i pasija a nikad posao jer mislim da to onda više ne bi bilo to. Toliko od mene. |
Pa djes' Bassara, kume brate...
|
Quote:
XEXEXE... nekako sam osetio da si to ti... pitam se da nije zbog nicka ;) |
Zovem se Darko, imam 27 godina i ?ivim u Splitu.
Muzika me je oduvijek jako zanimala, a zadnjih 15 godina sviram gitaru. Potpuno sam samouk, a "zahvaljujući" mojoj lijenosti nisam posebno napredovao tehnički, vi?e sam bio zainteresiran za stvaranje muzike. Od 1996. sviram u punk-metal bendu Đubrivo, koje ima donekle kultni status u Hrvatskoj, a pogotovo u Splitu i okolici, najvi?e zahvaljujući ispaljenim tekstovima i nastupima. Tu sam stekao svoja prva iskustva na pozornici i kao autor. Od pro?le godine sviram i u lokalnom heavy metal bendu Stimulans. Produkcija i snimanje su me kao takvi oduvijek interesirali, ali se njima nisam imao prilike ozbiljnije pozabaviti dok nisam nabavio kompjuter krajem 2001. Otada sam snimio desetak demo snimki lokalnih izvođača (primjer imate na http://www.hardrockultimatum.com/download.htm) u svojoj sobi :D, od kojih je jedna čak i izdana (Distorzija Uma). Stilski je to najče?će bio metal, sa izuzetkom u vidu popa kod par pjesama. ?arka mi je ?elja detaljnije se pozabaviti produkcijom i snimanjem, ali u nedostatku opreme (i novaca da je se nabavi), a pogotovo vremena (po?to radim i sviram u 2 benda), u zadnje vrijeme se na?alost manje dru?im sa Cubaseom. :( U?ivam u preno?enju zvučne slike iz mojih misli u miks pjesme i uvijek sam jako anga?iran kad snimam ne?to/nekoga, pa makar i na svoju ?tetu. Trenutno zavr?avam drugi demo Stimulansa, koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana (napokon!), pa onda krećemo u zasipanje cijelog svijeta svojim cdom. :) Pozdrav svima! |
Quote:
Ne razumem...??? pa opet...??? evo ga opet...??? Nemoguce,znam coveka!?!? |
Pra pra deda - violinista
Pra deda - violinista (svirao sa Carevcem) Deda - basadzija (tako se zovu oni koji su u to vreme svirali mecku ili ti kontrabas) Otac - harmonikas Ja - prodavac vazduha (klavijature, harmonika (pasuljara) i VSTi) Svojoj drzavi sam se oduzio time sto sam 17 godina stvarao muziku za velike zvezde ovog estradnog neba :rotfl: npr: -Jasar Ahmedovski -Zlata Petrovic -Seki Turkovic -Beki Bekic -Suzana Jovanovic-Popovic -Sasa Popovic -Nada Topcagic -Zorica Markovic -Saska Karan -Vanesa Sokcic -Radisa Urosevic -Jelena Brocic -Verica Serifovic -Nemanja Nikolic -Zoran Jovanovic -Keba -Ana Bekuta -Snezana Savic -Riki Lugonjic -Bata Zdravkovic -Mima -Jelena Elena -Aleksandar Ilic -Saban Saulic -Lola -Nedeljko Bajic Baja -Sasa Nedeljkovic -Olivera Markovic itd itd itd......... Nekad sam imao sve predispozicije da budem apsolutni sluhista, ali posle ovoga su sve moje nade pokopane :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: |
Quote:
|
Quote:
sto? |
A ko sam ja?
Ja sam zalutala...:) Svirala klavir... Napustila... Pevam po kuci... I to je to... Ukratko... poz |
Sve mi se cini kao da si Galadriel-a iz "Lord Of The Rings"?
http://www.tartcity.com/Galadriel2.jpg ;) sorry for offtopic |
Alen,poluteska,neozenjen......
27 i po mi je,muzikom se igram od kako znam za sebe. Gitaru dobio za svoj 4-ti rodjendan,prvi akord na istoj uhvatio za 18-ti,slucajno.Svirao kao klinac klavijature. Radio par godina kao DJ,barem sam sebe nazivao tako. Racunarskom muzikom poceo jos na Commodore 64(bila na kaseti kompilacija audio softwera za C64,prvi tracker u kom sam se igrao),preko Amige i ProTrackera.Poceo da radim svoje stvari 95-96,uglavnom Goa Trance koje nikada nisu zavrsene. Kako sam lagano poceo da se upoznajem sa carima muzickog snimanja i produciranja sve vise sam poceo da se zanimam za rad sa zivim instrumentima da bi se jedan dan,gotovo,istovremeno desila pojava Rumskog foruma i studija u koji sam pozvan da radim. Trenutno radim u tom studiju(u Backom Maglicu) kao tonac snimajuci sve i svasta i ucim se polako svom,nadam se,do kraja zivota poslu. Muzicki sam takodje prezivar,naslusan sam svega i svacega a kreativno sam totalno u trance,Goa-Full ON tripu i nadam se da cu uskoro uspeti odraditi,konacno i svoj projekat. Radio sam sa dosta bendova,uglavnom 'grdjeg' gitarskog zvuka. |
Hah, malo me mrzi da sve nabrajam... ima ovde mnogo vi?e:
www.morphea-sound.com pa na Audio studio, pa dole ima moje ime... ... s tim, da ako izbacim suvoparne podatke ostaje samo... OGROMAN (debeli) zaljubljenik u muziku i pogotovo, računare! Pozdrav! |
Quote:
Shala, naravno...:) |
Hahaha... ne znam ovde na Rumskom, ali sam na većini foruma među seniorima!
Milo mi je oko srca kada ovde vidim da sam "Junior Member!" Fali mi samo cucla... Pozdrav! |
Moje ime je Aleksandar (Sasa). Imam 35 godina i verovatno sam jedan od starijih ovde (ali po znanju iz ove oblasti medju mladjima).
Muzika mi je velika ljubav i sa njom sam oduvek. Od muzickih skola imam nizu muzicku, a inace sam zavrsio pedagoski fakultet u Somboru i radim kao ucitelj. U nizoj muzickoj sam svirao harmoniku i od onda je nisam uzeo u ruke (1984), a od tada sam poceo da sviram gitaru i do dana danasnjeg je sviram. Doduse nemam vishe nikakav band od 2000.god, ali sviram jos uvek ponekad na nekim festama, tek da odrzim kondiciju. Upravo ta velika praznina od nekih 4 godina ne bavljenja aktivno muzikom naterala me je da se ponovo aktiviram na neki drugi nacin i da muzika ponovo udje u moj zivot na mala vrata. Spoj poznavanja muzike i poznavanja kompjutera uzrokovali su logican nastavak mog bavljenja muzikom, a to je snimanje muzike odnosno produkcija. Ovim se bavim tek godinu dana. Vishe od 15 god. sam sa jos jednim kompanjonom iznajmljivao i montirao opremu za razne potrebe: svirke, priredbe, feste, govore politicara:rolleyes: ..., ali mi to bash i nije neka osnova za ovaj posao jer to nema bash puno dodirnih tacaka sa ovim poslom, pogotovo sto se ovde uglavnom (kod mene) radi o digitaliji. Trudim se da sto vishe naucim i nauceno primenim. Za ovo kratko vreme radio sam sa par lokalnih bendova, ali sam i uradio par pesama od mog bivseg benda u saradnji sa pevacem. Dakle moj "opus" nije velik, ali nadam se da ce se uvecati. Znam da su sanse da se ovim profesionalno bavim jako male, ali tu sam nasao sebe pa makar to preraslo u strasan hobi. Najvece zadovoljstvo mi je to sto mogu svoje pesme snimati, a da to pristojno zvuci. Sve sto znam o snimanju i produkciji ovde sam i naucio zahvaljujuci vama, dobri ljudi, koji nesebicno delite znanje sa svima nama. HVALA ! :) |
Pa Ton Majstore mi smo se upoznali pre jedno 2 meseca :rotfl: .Ja sam bio u ovoj Veljinoj poslednjoj grupi, a vidimo se i na jesen da nastavimo zapoceto ;)
|
bas mi je zao sto cujem za te stvari koje su se desile [oko love....uvek je u tome problem]....ide zivot dalje :)...a za casove cemo vec da vidimo kupovao sam opremu pa sam tanak sa novcanicama :( . pozdrav
|
'Ajde, Max, rechi i ti dvije, kad si u kancelariji :)
|
Quote:
Rekao ..... vise puta ...... Pozdrav |
Evo i ja malo da kazem nesto
Zavrsio sam srednju muz.-violinu,malo klavira i to je to.Trenutno brljam po klavijaturama i sviram koje kuda i po koje kakvim burdeljima,a po nekad i na lepim mestima,ako mi dozvole. :mrgreen: Po malo i pevam,umem nesto da brljnem i po Cubase.Obozavam muzicku opremu,volim da trosim na nju,pa jedva po nekad imam za cigarete.Nekako me pare svrbe. :banghead: Non-stop sam,tako reci,na relaciji Canada-Srbija,jer ne mogu da odlucim gde cu da zivim.Sada trenutno se nalazim u jednom malom mestu u Srbiji,na velikoj nadmorskoj visini,gde sam namontirao mali Home studio i tu provodim dane,svez vazduh,fine "ribice" :hyper: ,zdrava hrana i to je to. Pesme u glavnom pravim za sebe,osim kad mi se neko od ortaka popenje na glavu,pa moram da mu uradim nesto.Volim alkohol,ne podnosim tabletice i ostalu hemiju,pa ako neko ima dobru rakiju,uvek sam raspolozen za alkoholisanje :o :D . Obozavam Rumski,jer sam toliko toga naucio na Ovom (sa velikim slovom iz postovanja) Forumu,da je to za svaku pohvalu.Dr.Ru,ziveo 200 godina :) . Bavim se i nekim sportskim disciplinama:skok u vis,trcanje u dalj,sprint u mestu,bacanje kamena s'ramena,bildovanje na opremi za zive svirke,hodanjem po zivcima,maltretiranjem mozga,sexualnom gimnastikom,smejanjem oko glave,razradjivanjem prstiju tipkanjem po dirkama i jos mnogim drugim.Ako se setim dopisacu. Toliko za sada. :cool: |
imam 21.zavrsio osnovnu i srednju muzicku neostvareni san SAE:( Prvi na medjunarodnom takmicenju pianista 2002 jednom prvi u drzavi jednom drugi.Studiram pravo.Imam studio koji sam napravio zahvaljujuci svom ocu.Izdao jedan cd sa svojim frendom neki komercijalni hip-hop za song zelex iz bih radio 4 albuma narodnjaka imao pjesme na par bosanskih festivala.Mada mi je tehno jedino sto volim.Upoznao sam Marca Baileya i to mi je zasad najvece postignuce u elektronskoj muzici:mrgreen:
|
Ti si kao neki klon naseg DR.Ru-a :D
|
Symbiont-slusao sam Baileya dva puta uzivo.Dobar je DJ ali je jos bolji producent:)
Ipanema zasluzuje sve pohvale:) :D (Redheadov remix je najbolji) |
Quote:
Samouk sam u muzičko-tehničkim vje?tinama. U zadnjih 20 godina sam radio kao snimatelj/producent na preko 50 albuma - slu?benih izdanja, uglavnom u vlastitom studiju. Barem jo? toliko materijala nije slu?beno izdano. Ako se uzme u obzir u kakav se jad odavno pretvorila "riječka scena" i nisam tako lo?e pro?ao. Elvis Stanić, Laufer, Urban&4, Vava, En Face, Transmisia, Belfast Food, Let 3, ?ajeta, KUD Idijoti, Crni Petar, Battifiaca, Teens, ?enska klapa Luka itd. Snimao sam, a zadnjih godina sve vi?e dobijao na miksanje, doslovno sve i sva?ta, ali najradije radim s (elektro)akustičnim instrumentima i izvedbama u ?ivo. Predrag |
Evo nesto i od mene...
Rodjen sam prije 36 godina u Rijeci, po struci sam elektricar (ali je elektronika ostala ipak veca ljubav), ozenjen sam, otac dvoje djece... Sve je pocelo (zanimanje za glazbu) negdje 1975. sa Dugmetom, kasnije sa Srebrnim krilima, ali prekretnica je bila ubojstvo Lennona:( i kad su na tv-u prikazali taj dan film "A hard days night", (decki sviraju lijepe pjesmice, curice vriste...) i rekoh sebi: s tim se zelim baviti! Krecem u muzicku skolu za klasicnu gitaru (vanredno) i pohadjam dva razreda, te osnivam prvi bend (1983.), pa stize prvo pojacalo, gitaru sam morao otplacivati 2 godine (!). Sa sesnaest godina sviramo po cijeloj Jugi (na radnim akcijama) te dolazim u rijecki zbor "Putokazi" gdje ostajem tri godine (sviram gitaru na njihovom prvom albumu 1987). Neko vrijeme sviram bas gitaru te pisem i skladam pjesme, a pocetkom rata sa par kolega kod mene osnivamo radio stanicu "Porto re" (u pocetku kao pirati, a 1997 grad dobiva koncesiju). Tu sam se dobro snasao oko izrade jinglova i radijskih reklama. 1996 ulazim u novi band (Fortunal), a pocinje i zanimanje za produkciju. Tada nabavljam dosta opreme (uglavnom od mog susjeda i prijatelja Predraga Trpkova koji mi je usput pomogao svojim bogatim iskustvom uputiti me u tajne produkcije), pocinjem snimati razne rijecke demo bendove i raditi pjesme za lokalne festivale ( suradnja sa Alenom Vitasovicem na "Melodijama Istre i Kvarnera", "Battifiacom", Karin Kuljanic, Vivien Galletta...), te festivale "Marko Polo", "Radijski festival" i "Grobnicka skala", i reklame za razne radio stanice, a najveci domet bio je radit pjesmu za "Doru". Moje podrucje je vise orjentirano ka zivim instrumentima ;) (funky, soul, pop, rock) sto se moze cuti na albumu "No name banda" (Funk key), mada u zadnjih par godina prckam po klavijaturama i VST-ima. Sa istim zarom sam zalubljen u studijsku ezoteriju: cijevni preampovi, eq, kompresori i slicno, te svako malo me puca volja da napravim nesto novo, cisto iz znatizelje.:hyper: Vec cetiri godine sviram gitaru u triu "Absolute" i to uglavnom po svadbama i festama, a imam i tu srecu da vec sest godina sa mnom pjeva bozanski vokal Martina (inace vokal iz "Atmospherica") i istinski studijski back vokal. Od idola na prvo mjesto dolaze, naravno Beatlesi, zatim Queen, L. Zeppelin , Floyd, Doors, Mantovanijev orkestar, Brian Setzer orchestra, od vokala Natalie Cole, Sarah Vaughan, od producenata George Martin, Phil Ramone, Al Schmitt, od domacih Niksa Bratos, a od gitarista su mi uzor SRV, E. Clapton, B.B. King i Hendrix ( u zadnje me vrijeme opako puca blues:cool: ). ...Toliko o meni... Nadam se da vas nisam uspavao.:) |
Zovem se Tin, brucos sam na FOI-u u Varazdinu (studij informacijskih sustava). Imam 19 godina, sviram el. gitaru ne?to du?e od dvije godine. Nemam glazbeno obrazovanje, ali nastojim ?to vi?e nauciti samostalno, uz smjernice od strane Frankopanka i jo? nekih lokalnih glazbenika. (inace sam iz Kraljevice) Racunalima se bavim 10 godina, dok sam zadnjih godina najvi?e orijentiran ka audio softveru i hardveru, izradi weba, racunalnom sigurnoscu, te mrezama i administriranju istih. Povremeno se bavim i elektronikom, pa tako izradjujem razna napajanja, pojacala, pretpojacala i ostala cuda vezana uz audio tehniku (uglavnom pod utjecajem Frankopanka). Slusam glazbenike/bendove kao sto su: Steve Vai, Dream Theater, Stevie Ray Vaughan, Joe Satriani, Eric Johnson, Tommy Emmanuel, Pink Floyd, Deep Purple, Jimi Hendrix i jos mnogi drugi.
Na Rumskom pisem tek nekoliko dana, ali pratim ovaj forum vec relativno dugo,citajuci nesebicne savjete i misljenja ljudi kao sto su SandroB, Zvincic, Anita, Predrag Trpkov i drugi. Zadnja dva ljeta radim za neke lokalne bendove kao univerzalni roadie. (najcesce nas je dvoje, ja se bavim elektronikom, a kolega drumkitom) Sa audio opremom za sada ne stojim dobro, ali uskoro namjeravam pljunuti dosta para u nadogradnju. Od opreme imam: DAW 900 Mhz/512RAM/Audigy2ZS (vrlo vjerojatno uskoro prelazim na E-MU), AKG K141 Studio slusalice, Technics lusalice (hi-fi smece), gitare Ibanez RG470 i Squier Fat Strat, Shure mikrofon (C serija, iliti smece), Amek M2500 preamp (by Frankopanko), moje DIY hibridno (lampa/IC) pojacalo i jos neke stvari koje nisu vrijedne spomena. |
Evo i mene!!!
Najverovatnije najstariji na RUMSKom, (rodjen novembra 1951) Za muziku zivim, i od nje zivim - nazalost od skolske spreme (ovdasnje) SSS, zapoceo studije kompozicije na FMU, NIKAD zavrsio, odustao (mislim - na vreme) Kao kompozitor, aranzer, klavijaturista, i producent snimio nekoliko stotina CDa, vinila, albuma i singlova, verovatno prvi poceo u nasoj bivsoj domovini sa sintovima davnih 70-ih godina, radio i "napolju", doterao cak i do Giorgia Morodera, situacija u zemlji me sprecila da u tom smeru i nastavim, dirigovao 3 Eurovision Song Contest, pisao aranzmane i kompozicije za razne ansamble - od gudackog kvarteta do simfo orkestra, dobio oko 50-ak nagrada za aranzman, i 2 za produkciju, koliko se secam... Bivsi "istaknuti umetnik" - (ukinuli to zvanje zajedno sa doprinosima) Ponosni vlasnik MIDI - PRE PRODUCTION studija, sa oko 15-ak sintova, semplera i sound modula, APPLE, ROLAND, i LOGIC zavisnik i verni korisnik, radio aranzmane za skoro celu "stariju gardu" pevaca iz cele bivse Juge, bio na svim festivalima, izdao (davno) CD instrumentalne muzike "Delta project" koji se prodao u neverovatnih 18.000 primeraka-presedan za tu vrstu muzike, bar u ono doba, upravo spremam solo CD (za SONY music) jos uvek ponekad sviram na "zivo" u pratecem bendu veoma popularnog Pop - pevaca, (Marakana, Sava centar, Arena, I.T.D.) Voljan da savetima, i najvise iskustvom pomognem mladjima, volim Ambijent, Funk, "chill out" electronica, Vangelis, Kitaro, Oldfield, Wagner, Strauss, Mahler, I.T.D. Favoriti su mi: Roland Sintovi, Apple kompjuteri, Tannoy i Adam zvucnici, Lexicon reverbi, i uopste volim Hardware, posto soft-sintovi i procesori, po meni za sada jos nisu dobri...DAW=LOGIC PRO 7.1.1, racunar Macintosh G5 dual 2 GHZ, RME FIREFACE 800, UNITOR 8 MK II, I.T.D..... Pozdrav SVIMA koji su posveceni muzici, snimanju, produkciji... |
Evo pone?to i od mene:za početak vidim da nisam najstariji član foruma ali definitivno spadam u one preko 30 i po koja... i ne ?alim se.
Glazbom se zapravo bavim od pionirskih dana kad su se jo? nosile one crvene marame i kad smo izgledali ko da smo do?li iz nekog crtića... :) Prvi instrument koji mi je do?ao pod ruku je bila melodika (valjda se to tako zvalo) koju sam na?ao u ?kolskoj torbi od prijatelja kojeg je ustvari zanimala gitara. Tako sam ja ni kriv ni du?an zavr?io na tipkama u ranoj mladosti ne sluteči kuda to vodi i za?to. Upisali me u ni?u glazbenu i to ni manje ni vi?e nego harmonika bato... rekli su mi da za klavir imam prekratke prste (?ta god da to značilo) i tako sam zavr?io ni?u 6 god. za harmoniku koju od tada mislim da nisam ni pipnuo. Sa 14 godina sam snimio prvu ,tada se to jo? zvala kazeta i Lp-duhovne glazbe sa jednom profesoricom klavira i paterom iz moje ?upe i zaradio prvi honorar od glazbe od kojeg sam kupio prvi synth u ?ivotu Roland JX 3P programerom PG200 i tada je počelo ?arafjljenje po onim finim okruglim dugmićima.Kad sam uz sve to i dobio ploču od Jean Michael Jarra počela je epidemija koja se nastavlja... Poslije toga sam upisao tzv. MSV?- Muzička-Srednja-Vojna-?kola 25. klasa u Beogradu i to klarinet kao prvi instrument pod obavezno i klavir kao drugi instrument po izboru. Tada sam sa bendom iz ?kole počeo svirati klavijature po raznim igrankama i dru?enjima sa civilima i civilkinjama iz građanstva. Nakon prve godine ?kola se zajedno sa nama pitomcima preselila u Sarajevo gdje se moje ?kolovanje i svirka nastavila i zavr?ila. Negdje 92.god. počeo sam svirati sa Jurom Stublićem u grupi Film i zapravo tek tada počeo ?ivjeti od onoga ?to radim.Svirao sam u Filmu negdje do 95. i u međuvremenu snimio nekih 5-6 pjesama kao klavijaturista na albumu Hrana za golubove i jo? par na kasnijim kompilacijama. Poslije Filma sam počeo svirati sa Tonyem Cetinskim koji je u to vrijeme bio po meni u odličnoj pjevačkoj formi i odsvirali smo kao prateči band sa njim jako puno odličnih koncerata od Hrvatske do ?vedske na obzbiljnoj binskoj i razglasnoj opremi i sa ozbiljnim ton majstorom.Na albumu A1 nalazi se i moja prva autorska pjesma La? ili istina za koju sam radio glazbu i aran?mana a producent albuma je bio Nik?a Brato?.Nakon toga sam počeo svirati sa Ninom Badrić sa kojom sam radio cca.3 godine i sa kojom je također bilo odličnih momenata. Krajem 2002 godine sa bandom sam na Crvenom otoku kod Rovinja počeo sa snimanjem Tonijevog albuma A sada... na kojem se nalazi Blago onom... i zapravo smo u dvorcu kao improviziranom studiu preko dana radili aran?mane za pjesme i snimali a po noći silovali playstation i gledali koncerte raznih svjetskih majstora.. sve u svemu odlično glazbeno iskustvo. Paralelno sa svim tim stvarima a i sa pojavom novih tehnologija sa kojom se za neku normalnu lovu mo?e raditi i u kućnoj varijanti, počeo sam se baviti i produciranjem kao jednom od onih stvari u ?ivotu koje zaokru?uju kompletnu cjelinu sa glazbom. Samouk sam na tom polju i mislim da nikad neću naučiti dovoljno ali ne predajem se jer to volim i to me raduje a forumi poput rumskog su odlična mjesta za prikupljanje praktičnih savjeta i razmjenu iskustava svih nas.. i Vas koji znate vi?e i nas koji znamo manje. Oduvjek sam u studijima na snimanju bio fasciniran brdom svjetlećih napravica i ogromnim pultovima kao u nekom svemirskom brodu( mo?da i oni koriste ssl) i tako je i danas, samo ?to doma u svom prvom kućnom i malom studiju nemam jedan takav već jedan mali :banghead: :mad: ali isto svjetli. :D Od glazbe slu?am sve ?to mi dođe pod ruku od Art of noise do Jamie Cullama.. a nekakav moj ako mogu reči putokaz u ovom moru produkcije je Veliki Trevor Horn i svjetski majstor mixa Tom Lord- Alge i Humberto Gatica. Evo to bi bilo mojih 20 para i veliki pozdrav svima. |
Quote:
Bez uvrede, kao nečiji početnički i poluvolonterski rad ne zvuči tako lo?e. Ali ne zvuči ni kao ne?to na ?to su mogli biti utro?eni bilo kakvi ozbiljni novci. Predrag |
Mene isto zanima na cemu ste snimali, jer mi zvuk,po mojem ukusu, zvuci (bez uvrede) dosta mracno i zatvoreno, kao iz garaze:o . Svirka je OK, ovo se odnosi samo na produkciju.
|
Quote:
To i meni zvuči poprilično zatvoreno i mračno tj. mutno ali obzirom da smo to snimali na Adate i kao tonac se po prvi puta pojavjuje Tony osobno nemam dalje ?ta da pričam o tome- te iste adate je kupio mo?da 3 dana prije samog snimanja po prvi put radio ne?to takvo, ?to mu i nije bilo pametno ali eto... Sve to skupa je poslije prebačeno kod Gojka na Pro toolse i tamo se to i mixalo, i tamo u studiju sam par puta napominjao da se obrati pa?nja na te neke stvari ali sam mislio da ne poznajem Genelece koji su bili tamo i eto to je to. Napominjem jo? jednom da sam na tom albumu sudjelovao zajedno sa bendom isključivo kao klavijaturista i zajedno smo radili aran?mane za 5 pjesama:Blago onom,Sve bih opet,Rijeka ljubavi,Nebo iznad nas i Sve svoje snove. Pozdrav |
Quote:
To je među Istrijanima već du?e praksa - kupiti ADAT-e i snimati se sam. KUD Idijoti su zadnji album dodu?e snimili kod mene, ali su onda tra?ili da im kompletan materijal prebacim na ADAT trake, odnijeli to doma i miksali sami u kućnom demo studiju. Poslije su jo? do?li na mastering. Prilično originalna koncepcija. Ovaj va? album i zvuči kao da su kompetentni muzičari snimali sami sebe. A ni miks nije spasio stvar. Nema sreće s Genelecima i Pro Toolsima, pogotovo ako treba izvlačiti ne?to ?to je otpočetka uprskano. Pro Tools ti neće dati sound ako ga nema? u startu, a na Genelecima neće? to ni sku?iti jer uljep?avaju stvarnost. Srećom, pjesme i izvedba u velikoj mjeri izvlače stvar. Predrag |
sorry za o.t., zamolio bih admine da premeste ovu diskusiju na odgovarajuce mesto.
hvala ;) |
Zdravo OFF,
Nekako je najlakse da, ja, crna ovca u ovoj "druzini" odgovorim na tvoja pitanja posmatrajuci to kao anketu. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Specijalnosti: -(very low noise) mixed signal design -M68000 i PowerPC procesori (znam samo procesore sa magistralom od 32bita i sirom... "male" procesore nikada nisam radio) -Xilinx, itd... ako te zanimaju brojke mozes da pogledas dokle sam stigao sa cisto analognim dizajnom (nema digitalija), neko je rekao da mu smeta crosstalk izmedju levog i desnog kanala?:rotfl: Aham, mora da mi se ucinilo... Za razliku od mnogih mojih fakultetskih kolega, srecom, sam radio kao hardver dizajner celu ovu krizu i nisam uopste zardjao, jedino pocinjem da "osecam" godine. Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Delta project sam rado slu?ao tih godina...ali, jel' bi bio problem da ka?ete svoje ime (zainteresovalo me ko je u pitanju)...mislim, da ste Sanja Ilić vjerovatno biste spomenuli i balkaniku...da nisu inicijali SM?? Usput, ?elio bih da izrazim zadovoljstvo zbog prisustva čovjeka sa toliko iskustva i znanja na ovom forumu |
Delta Project je bilo nesto nevidjeno na ovim prostorima do tada...
Negde sam cuo da je on radjen uz pomoc Atari-ja... U svakom slucaju, veliko delo i velika je cast da jedan od tvoraca posecuje ovaj forum... Sto se godina tice, ne ocajavaj :) ... Uvek mozes da se vadis na to da su tih godina bile radjene divne serije i da se takvi danas vise ne prave, a u poziciji si i da trzis status vintage clana ;) |
mislim da se slowstarov identitet lakse tumaci iz spiska koncerata sa "veoma popularnim pop-pevacem"...
dobrodosao jos jednom :D |
vrlo interesantno drustvance se skupilo ovdje. puRe, nisam pojma imao da si tako mlad :o . jos sam u soku. mani se Neurona, ja bi na tvom mjestu iskljucivo lovio komade po cijeli dan.. :mrgreen: :cool:
eto, detaljnije o meni ima na sajtu. ali ukratko.. imam 37 godina, sto u usporedbi s nekima ovdje znaci da sam vec mrtav, samo to jos nisam shvatio :rotfl: od 7 do 16 godine privatno satovi klavira. odrastao na Genesis, Yes, Tangerine Dream itd. 1984 nabavljam prvi sint (poly800) i bratov Hammond - sredinom 80tih sam imao bend koji je svirao progresivni rock. kod kuce za sebe radim instrumentalni dark a la 4AD. krajem 80tih, krecem na ETF (FER) - odslusao tri, polozio dvije godine i .. odlucio sam se da je glazba moj put.. u medjuvremenu sam poceo raditi s midijem na 286-ici, nabavio jos par sinteva - to je bila revolucija jer sam napokon mogao napraviti kompletan aranzman bez ping pong nasnimavanja sa revoxom i uherom. uglavnom, otisao sam kod brata u Kaliforniju i tamo studirao kompoziciju, orkestraciju i elektronsku glazbu. kad sam se vratio jedno vrijeme sam radio kao aranzer (nije mi se nikad dalo to raditi za tudje pjesme, ali .. svaki pocetak je tezak) za neke zabavnjake, muziku za par dokumentaraca na HTV-u. najveci domet te faze je bio 96 kad sam radio na po jednom aranzmanu za Olivera i Cetinskog. nakon toga sam poceo pisati glazbu za crtane filmove , i to traje sve do danas (Zagreb Film, Croatia Film i sl.). radio sam dosta filmova, isli su na inozemne festivalime, nagrade itd. upravo sam zavrsio 4 nove epizode serijala Baltazar. uglavnom (virt.) orkestar. radim i za eksperimentalni film, ponekad teatar. dokumentarci i zasad jedan dugom. igrani film - doktor ludosti (2003). 2 najcesca glazbena pravca - dark ambient i komorna/orkestralna gl.(postimpresionizam itd). za vecinu projekata radio sam i foley/fx/miks. post produkciju i miks na 3 hrvatska filma. zadnji je bio, jos aktualni "Ta Divna Splitska Noc". glazba za radio/tv reklame i tv spice je uvijek bila prisutna - zadnje je bila kampanja INE za 2005 i spice Cinestar kina. miksao sam stotine epizoda crtanih serija sa domacim glasovima.. bendovi: Dorian Gray 96-98 - album za Croatia Records 1997. FLARE 01-03 jedan album izdan, drugi ostao u ladici jer je pjevacica napustila pricu usred snimanja zbog trudnoce i .. duga prica. highlight mi je bio nastup kao predgrupa Duran Duran-u, kad sam pricao s Nick Rhodesom, i nastup na Tasmajdanu sa Bajagom, pred oko 10K ljudi. ostalo: skijanje, jedrenje, izlasci, gubljenje vremena na suprotni spol. treniram kungfu vec 6 godina :ninja:. eto da mi dupe malo mrdne od kompa.. obsesija: stari analogni i ostali sintevi.. |
Quote:
moja duboka naklonost i po?tovanje !!! odrastao sam na ovoj ploči... |
Haha, Slobica! ?iv bio, care! :mrgreen:
Narode, ne brkajte Sanju Ilića sa ovim čovekom! Greota je! :banghead: Pozdrav! (Darko iz biv?eg Studija O, Slavija...) |
All times are GMT +1. The time now is 08:16 AM. |