Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Vlado Georgiev (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=105)
-   -   Mastering studio / ing. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10806)

lesha 24-03-2005 12:28 AM

pa posalji mu pm... nisu cene za svakog iste..

Steka 24-03-2005 12:44 AM

Quote:

Originally Posted by statusband
Verovatno ovde ima mnogo majstora koji imaju dobru opremu i studio,ali nam njihov Nick ne dozvoljava da znamo ko su,ali kao sto rekose ovi gore iznad tu je Vlado,provereno dobro,a i mene bi interesovalo koliko bi kod njega kostalo da snimim singl i da mi on uradi mastering,ali ne znam kako da dodjem do te informacije,posto covek nece da pise o cenama na ovom forumu.I nek mi neko kaze sta snima Zeljko Joksimovic i kakav on to studio ima pa o njemu toliko prica :roll:

Kako mislis kakav studio Zeljko Joksimovic ima ????
Cinjenica je da koliko sam ja shvatio je to Alek i Jovan
i jos par ljudi koji on sa njima saradjuje.
Gde ti zivis? U Torontu??

statusband 26-03-2005 02:23 AM

Zeljko kaze da ima svoj studio i da je poceo od nicega,a dosao do ovoga sto ima,pa pitam o cemo se to radi i sta je on konkretno uradio da vidim njegove sposobnosti

ridge 26-03-2005 12:59 PM

http://www.digital-cave.com/phpBB2/viewtopic.php?t=162

Imas par fotki i spisak dela opreme.

Shady 27-03-2005 12:44 AM

Quote:

Originally Posted by lesha
producent nikad ne bi trebao da radi mastering svoje stvari, to bi svi trebali da znamo...

Ja se sa ovim sla?em skoro u potpunosti... uz rezervu: osim ukoliko je producent i savr?eno sposoban! Kao u slu?aju Vlada koji ka?e da sam sebi radi. To je ok. Ali, nisu svi Vlado! :mrgreen:

Prema tome, u 99,99 % slu?ajeva ovo ?to ka?e le?a je ok!

Gianfranco 27-03-2005 11:14 AM

Kao prvo,ovde niko jos nisam cuo da radi svetski konkurentne mix-eve,produkciju... Prema tome na tom nivou na kom su ovde mixevi mozemo da ocekujemo i mastering.

Zasto je bolje da neko drugi radi mastering (naravno neki pro mastering inzenjer)?
Ne radi se tu o paru svezih usiju,vec zato sto je autor previse u tome,cuo je stvar 15 999 000 puta i sada odjednom treba da bude spreman da kaze...
Uuuu pa ovo zahteva zesce korekcije.Odakle njemu sada odjednom taj nagli skok u percepciji? Dok tu stvar kada cuje neko prvi put na svom monitor sistemu,odmah cuje sve mane,odmah ima viziju sta treba da se menja...
Mnogo je hrabriji u promenama,nije toliko emotivno vezan za stvar.
Podesice prema svom ukusu. Da li je to mana?
Pa slusamo toliko strane produkcije i meni sve zvuci do jaja. Dakle ljudi znaju da rade posao.
Naravno ovo vazi samo za elitne inzenjere.
Oni losiji mogu da ucine da vam se sopstvena stvar zgadi i da vi kao autor ne uzivate dok je slusate!

Kao sto neki ovde znaju,meni ce biti kompletiran studio u narednih mesec dana i napadam inostranu komercijalnu scenu. Mastering cu raditi u Americi (a ne ja licno) iz vise razloga... ljudi imaju bolju opremu,specijalizovanu akustiku za mastering,sjajan monitoring tako da ce garantovano zvucati dobro u svim klubovima na svetu,samo to rade 7 ili vise godina...
Izabracu nekog od skupljih inzenjera (ma najskupljeg! :-) ) sa dobrim kreditima,jer oni u okviru
jednog mastering studija cesto imaju vise inzenjera od manje iskusnih do najiskusnijih.
Eto za nekoliko meseci informacije iz prve ruke,a mozda i audio semplovi pre-posle.

puRe 27-03-2005 12:50 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
Ne radi se tu o paru svezih usiju,vec zato sto je autor previse u tome,cuo je stvar 15 999 000 puta i sada odjednom treba da bude spreman da kaze...

:?

zar nije to isto?

vlado 27-03-2005 12:58 PM

Quote:

Zasto je bolje da neko drugi radi mastering (naravno neki pro mastering inzenjer)?
Uuuu pa ovo zahteva zesce korekcije.Odakle njemu sada odjednom taj nagli skok u percepciji? .

Izem ti onda i mix i pjesmu. I producenta.

Quote:

Mastering cu raditi u Americi (a ne ja licno) iz vise razloga... ljudi imaju bolju opremu,specijalizovanu akustiku za mastering,sjajan monitoring tako da ce garantovano zvucati dobro u svim klubovima na svetu,samo to rade 7 ili vise godina...
Izabracu nekog od skupljih inzenjera (ma najskupljeg! ) sa dobrim kreditima,jer oni u okviru
jednog mastering studija cesto imaju vise inzenjera od manje iskusnih do najiskusnijih.
Eto za nekoliko meseci informacije iz prve ruke,a mozda i audio semplovi pre-posle..

Takvim razmisljanjima se doprinosi nedostatku volje za rad i osjecaja vrijednosti ovih ovdje potencijala sa naseg podrucja. Zasta vam je svako govno samo da je iz Amerike milije? Mislis bas niko ne zna posao ovdje?

Necu se sloziti sa tobom.
E, a sto otvaras studio kad oni gore imaju bolje?

Naucite da cijenite sebe bar malo.

Starter* 27-03-2005 01:51 PM

TO TO.... :D

Pedja 27-03-2005 01:51 PM

Quote:

Originally Posted by vlado
Naucite da cijenite sebe bar malo.

Tacno tako :wink:
Tamo neko iz Amerike nije nista bolji od bilo koga drugog odavde.....SAMO RAD, RAD, RAD I MUZIKA, MUZIKA, MUZIKA i to ce da zvuci svetski :wink:

SandRob 27-03-2005 01:56 PM

'cijeniti' ili 'precijeniti'. :roll:

milosjeftic 27-03-2005 02:18 PM

Hvala na odgovorima .

Gospodo , zasto ne probati sve sto je dostupno pa izabrati najbolje bez obzira bilo nase , bilo Americko , bilo svoje , bilo tudje ; skupo ili jeftino - jedino je vazno da zvuci ( a to se cuje ) .
Zato sam i pitao za Studio ili inzinjera . Ako neko zna uraditi odlicno i sa tri plagina - sto da ne ? Zivela konkurencija . Producentski / mastering patriotizam dolazi u obzir kad pokaze najbolji rezultat ( ne sumljam ni u koga , ni u zemlji ni u inostranstvu ) .

Ja bih uvek izabrao onog inzinjera koji pokaze najbolji rezultat sa mojim ili Vasim snimkom . Onaj koji je najvise placen ne mora biti i najbolji , ili ne mora moj ili Vas snimak uraditi najbolje . Slazem se da je to najverovatnija solucija ali zasto je ne proveriti ?

Upravo zato sluzi onaj probni minut sa pocetka teme . Neka svako pokaze sta i kolko moze i zna . Ne vredi raspavljati " na slepo " : 1. cujemo 2. uporedimo 3. pohvlimo rad 4. kritikujemo 5. odemo na pivo :beer:

Jos jednom pozdrav svima i hvala na odgovorima .

akowalee 27-03-2005 02:50 PM

milosjeftic kraljljlj :wink: 8)

idekius 27-03-2005 04:01 PM

I Karleusa je snimala album u Atini... Gromoglasno najavljivan... Navodno, vrtece to MTV, pa ispade "tresla se gora, rodio se mis" (izvinjavam se misevima...)

Posle sam cuo da u Beogradu ima barem 5 boljih studija od tog u Atini... Sto se tice MTV-a, nisu to bile prazne price, vrtela je to (M)irkovacka (T)ele(V)izuja :D

Koliko znam i Galija je radila mastering pitaj boga gde, valjda Kanada... Sad, nekome se svidja ovo, nekome ono, ali siguran sam da rezultate koje ima Galija sa ovim albumom uopste nije tesko dobiti i u Jugi...

vlado 27-03-2005 04:33 PM

...ako treba, u odnosu na nadrkane i PRECIJENITI 8)

akowalee 27-03-2005 04:54 PM

Quote:

Originally Posted by vlado
...ako treba, u odnosu na nadrkane i PRECIJENITI 8)

Tako je majstore :!:

SandRob 27-03-2005 05:37 PM

znaci ipak 'precijeniti'. to san i misli. :lol:

djole970 27-03-2005 08:40 PM

Ako vec oprema mora da bude zapdnjacka zasto mora i muzika da zvuci zapadnjacki? Sta smo onda mi ? Vidim da mnogi cak i snimaju na engleskom .... Apsolutno mi nista nije jasno ?! Cemu to vodi? Ja sam vise za to da bude autenticno pa makar zvucalo losije ali bar znas da je tvoje a ne necija bleda kopija. :?

Gianfranco 27-03-2005 10:33 PM

Za Pure-a: Nije isto!

Jer kada radis i sa svezim usima vec si se navikao da slusas na odredjeni nacin. Mozes i sam da radis,ali je u prednosti neko ko prvi put cuje,jer njemu svi nedostaci odmah upadaju u usi !

Vlado:

Quote:

Uuuu pa ovo zahteva zesce korekcije.Odakle njemu sada odjednom taj nagli skok u percepciji? .

Izem ti onda i mix i pjesmu. I producenta.
Uopste ne razumem sta znaci ova recenica...mada mislim da si mislio na ovo da su potrebne zesce korekcije.
Svakom mix-u pa i onom najboljem treba kvalitetan mastering.
Vrlo prosto... Dok radis mix tebi je sve super.Mix je sjajan. A opet dolazimo do Pure-ovog pitanja,na koji sam vec dao odgovor.

Quote:

Takvim razmisljanjima se doprinosi nedostatku volje za rad i osjecaja vrijednosti ovih ovdje potencijala sa naseg podrucja. Zasta vam je svako govno samo da je iz Amerike milije? Mislis bas niko ne zna posao ovdje?

Necu se sloziti sa tobom.
E, a sto otvaras studio kad oni gore imaju bolje?
Da li Dave Pensado radi mastering za svoje mix-eve? Ili neki drugi strani mix inzenjeri?
U Americi se neguje duh timskog rada,ali zato mi Srbi radimo sve sami.
Tako nas i skoluju.
Evo odmah da se pohvalim da ja extra radim mastering.
Da skratim pricu.
Prvo saljem singl da se uradi mastering.
Uporedim sa onim sto sam ja uradio. Ako me presisaju,svaka cast i sve radim kod njih.

Studio koji pravim je na nivou studija koji ima Peter Luts,najbolji belgijski producent i specijalizovan je za vrstu muzike kojom se bavim.Dakle nece biti nikakvih izgovora sa moje strane "eh da sam samo imao ovo ili ono..."

Za Idekiusa:

Tako je i Zorana prema mojim informacijama slala da joj se radi mastering u Svajcarsku. Mastering je bio gotov a nasi nisu bili zadovoljni sa onim sto su dobili. Potom ih je taj inzenjer pitao... sta kod vas u Srbiji najbolje ide,koja privredna delatnost? Odgovor: zemljoradnja i stocarstvo. Inzenjer: Drzite se toga.

Idekius,nema pomoci za los mix . Mastering moze samo od odlicnog da napravi sjajno.

Djole:

[quote]Ako vec oprema mora da bude zapdnjacka zasto mora i muzika da zvuci zapadnjacki? Sta smo onda mi ? Vidim da mnogi cak i snimaju na engleskom .... Apsolutno mi nista nije jasno ?! Cemu to vodi? Ja sam vise za to da bude autenticno pa makar zvucalo losije ali bar znas da je tvoje a ne necija bleda kopija. Confused[code]

Da ja snimam na engleskom,slusam 99,99% stranu muziku,muzika mi zvuci zapadnjacki,cilj mi je da napravim veliki uspeh tamo...Nemam ama bas nikakve veze sa onim sto se smatra "nasim".
Ako zvuci zapadnjacki zasto to znaci da ne mora da bude autenticno i necija bleda kopija.Ja sam u zadnje 2 godine prelomio i tu kljucnu fazu a to je da dodjem do neceg novog i za inostranstvo,do svog prepoznatljivog stila.
-----------------------------------------------------------------------------------
Cela ova moja prica sa masteringom nema veze sa vecinom vas,jer ne napadate inostranu scenu. Za domacu scenu bez ikakve frke mozete sami da radite mastering ako imate sva predznanja,dobar monitoring i iskustvo od bar 2-3 godine.Ako ne mozete sami sigurno znate ko moze ovde i koliko.

SandRob 27-03-2005 10:58 PM

svaka cast, gianfranco. samo tako naprid. zelin ti svu sricu. 8)

djole970 27-03-2005 11:00 PM

@ Gianfranco

Ok, sad mi je jasnije i to je u redu. Podrzavam i iskreno zelim ti uspeha. Ono sto me provocira je sto pojedini "glume engleze" kod nas. Napraviti uspeh na zapadu je veeeliki izazov. Samo znas i sam da sto se tice zapada nije dovoljan samo kvalitet treba imati i dobre veze da bi se krenulo dalje ...

idekius 27-03-2005 11:35 PM

Quote:

Za Idekiusa:

Tako je i Zorana prema mojim informacijama slala da joj se radi mastering u Svajcarsku. Mastering je bio gotov a nasi nisu bili zadovoljni sa onim sto su dobili. Potom ih je taj inzenjer pitao... sta kod vas u Srbiji najbolje ide,koja privredna delatnost? Odgovor: zemljoradnja i stocarstvo. Inzenjer: Drzite se toga.

Idekius,nema pomoci za los mix . Mastering moze samo od odlicnog da napravi sjajno.

Materijal sam preslusao samo letimicno. To o dobrom i losem mixu vec znam... Da neznam, drzao bih se poljoprivrede... 8) Sad, mix za pomenuti album je radio Laza Ristovski... Covek nije najbolji sa zdravljem, ali ipak... to je stara kuka i cisto sumnjam da moze neznam koliko da omane... Ako nista drugo, barem postujem njegove godine i zasluge u muzici... Nemoj samo sad neko da mi kaze kako i Bidza ima dug staz, valjda se zan na sta mislim... Elem, mislim da je Laza ipak ostavio nesto iza sebe, nesto sto vredi i tu mu skidam kapu... Da se vratim na temu:

-Ne mislim da je mix lose odradjen vec mislim da se masteringom u Kanadi nije bas nista postiglo. Imao sam prilike da preslusam 8 pesama sa albuma pre nego sto su odnete na mastering. Razlika? Razlika je samo u tome sto su pesme glasnije...

Da se razumemo, nisam od onih koji tripuju kako su Srbi nerbeski narod i bogom dani za sve, ali nisam bas ni od onih koji nipodostavaju sve sto se ovde uradi. Daleko od toga.... Cak mislim da imamo i cime da se pohvalimo... Ima ovde mnoooogooo dobrih muzicara, mnogo kreativaca...
Preslusaj npr. radove Srdjana Babovica, Vlade Negovanovica, nije pristojno pominjati prisutne, ali i V.Georgieva... Obrati paznju kako pevaju Marija Mihajlovic, Gale (Kerber), Najda (Smak), Madam Piano...

Veliki je problem kod nas ona izreka iz Moravskog kraja -U tudjeg tatka, pogolema... :wink:

GianFranco, ovo je vec neznam koji slucaj da se moje i tvoje misljenje ne poklapaju, nemoj da ti pada na pamet da me smatras neprijateljem, mrgudom, namcorom, ili tako nesto :wink: :D

Gianfranco 27-03-2005 11:58 PM

Hvala Sandrob i Djole...
Da znam sve sta me ceka,nije mi ovo prvi "napad" :wink:

Ali ovaj ce biti 20 puta snazniji.Pa da vidimo ko ce da se odupre tome

:D

Gianfranco 28-03-2005 12:18 AM

Veze nemam,samo kontakte.To je dovoljno ako je materijal WOW.
Eto Colonia na silu uletela na evropsku listu sa remixom "Za tvoje snene oci" pod nazivom "A Little bit of Uh la la...".Platili Sash-ovog producenta i tekstopisca Celine Dion.Ovi ih "ispostovali" i gurnuli na top liste i kompilacije.
Medjutim sve je to bilo usiljeno.Remix kada sam cuo odmah sam znao koliko je sati i da od toga nema nista (nije uopste u trendu). Tako i bilo. Dakle ne pomaze tu ni novac ni veze.Ako je stvar dobra ona ce osvojiti ljude.

Za Idekiusa:
Ma sve je u redu... slobodno nastavi da budes non-stop "protiv" mene
:lol:

Svidja mi se ono sto je uradila Madam Piano sa onim Italijanom.Falila je bolja produkcija.Moglo je to da uspe.
Generalno mislim da su ovde aranzmani problem u zemlji i da su mnogo sablonski i ne donose nista novo.Zar nije Srdjan Babovic radio album od Djoganija "Na silu"... ?
Jel ti stvarno mislis da je takav aranzman konkurentan na zapadnom trzistu ?

idekius 28-03-2005 12:43 AM

Djoganijev album nisam preslusao, tako da neznam o cemu se radi...
Licno, cenim Srdjana i tvrdim da covek zna posao. Slusao sam jos uvek neizdati materijal za Mariju Mihajlovic, muziku za film "Noz"....

Sad, to na konto Djoganija... Jedno je tezga, a drugo trip... Srdjan se lozi na neke futuristicke fore i tu je jak... A ono sto radis za kintu, radis za kintu i ne mozes od toga da pravis remek delo...

Moji radovi raznoraznih decijih pesama za decije festivale i sl. su uzas boziji... To kosta toliko i za to mogu da odvojim toliko vremena...
E sad... moze neko da mi kaze kako se muzika ne radi za lovu itd... SAmo, kada se neko usudi to da kaze, taj ne zivi od muzike... Mogu ja da izigravam velikog prosvetitelja ukoliko mi neko drugi plati racun za struju, telefon, antibiotik kad imam grip i sl... O opremi da ne pricam...

Ovako, ako si muzikant, onda si muzikant... Naravno, imas svoj trip, radis na tome i molis se bogu da jednom upali... Ako ti dodje tezga, odradi posao, on zadovoljan, ti zaradio nesto i zivot ide dalje...

Ako zivis od fotografske radnje, nemoj da pljujes onoga ko je odschljakao Gocu Trzan i da pricas kako ti znas bolje...

Ko razume, shvatice... :D :wink:

Boskovic 28-03-2005 01:28 AM

Quote:

Svidja mi se ono sto je uradila Madam Piano sa onim Italijanom.Falila je bolja produkcija.Moglo je to da uspe.

Da, da se nisu posrali u refren, i produkciju.

Gianfranco 28-03-2005 05:55 AM

Idekius slazem se.Znam Srdjana od pre 10 godina i znam da je perfekcionista i ozbiljno prilazi poslu.To izuzetno cenim. Medjutim nisam upoznat sa njegovim radom izuzev onog koji je radio za domace trziste.
Znam samo da je jos pre 10 godina imao nesto sto je izdao za ZYX i to je sve.

SandRob 28-03-2005 08:53 AM

gianfranco, jesi pita bob katza za mastering? :roll:
njega mos imat za sasvin normalnu lovu. virujen da bi ti se u konacnici isplatilo?

bdv: ovo sto gianfranco kaze, kaze otprilike i bob katz i vecina dobrih producenata. i ja sebi uglavnom radim mastering, ali zbog love, a ne zato sto cu ja to bolje. jebiga, to je materijal za malo hrvatsko trziste i zato san napravi kompromis, ali potpuno razumin gianfranca i dopada mi se njegovo razmisljanje. 8)
u dalmaciji ima jedna izreka sto kaze: 'daj materi dite'. ;)

milosjeftic 28-03-2005 10:04 AM

...

Max 28-03-2005 02:36 PM

Gianfraco ..... lot of hot air .........

Ne diraj mi Dave Pensada ...on je moj .....internet tutor ....svasta mi je do sada rekao pa i to da mu je trebalo 5 g da nadje inzenjera za post ...... znaci nekoga ko se potpuno kapira SA NJIM ..... sto ide u prilog Vladinoj prici . Ja mislim da je idealno da neko drugi radi post u drugoj sobi i na drugim zvucnicima ali da TE JAKO DOBRO POZNAJE KAO I TVOJU MUZIKU ....ako nemas takvog .......uradi bolje sam

Idekius .....taj studio u Atini ...JE BULJA .... kompletna ....a i ta produkcija ...... mada sam cuo uglavnom na TV .....

Madam Piano ......vise bih rekao los aranzman ...tj los odabir zvukova nego produkcija ...... ali ona ima opet duet sa talijanom ....pa ce opet probati .......

A sad svi drhtite !!!!!! Dolazi Gianfranco !!!!!!!! tj ajde svi da prestanemo da se bavimo muzikom .....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pozdrav

lesha 28-03-2005 03:15 PM

e ljudi, vi niste normalni... :lol: :lol: :lol:

Gianfranco 28-03-2005 04:52 PM

Quote:

gianfranco, jesi pita bob katza za mastering? Rolling Eyes
njega mos imat za sasvin normalnu lovu. virujen da bi ti se u konacnici isplatilo?
Nisam. Nasao sam 30-ak sajtova najpoznatijih mastering studija.Od toga jedno 5 su stvarno vrhunski.To sam zakljucio na osnovu opreme,kredita,ozbiljnosti sajta,...
Mislim da medju njima nisam naleteo na Bob Katz-a.Verovatno sam ga eliminisao jer sam birao po kreditima,da ipak to ima neke veze sa vrstom muzike koju radim.

MilosJeftic:
Quote:

Gianfranco , o kom bendu je rec ?
Predstavicu sve za nekoliko meseci,kada uradim 2-3 singla,kada bude gotov sajt itd...

Max:

Quote:

Idekius .....taj studio u Atini ...JE BULJA .... kompletna ....a i ta produkcija ...... mada sam cuo uglavnom na TV .....
Ti Grci ipak dodjose na MTV iili Vivu (Despina Vandi - Gia).Karleusa je verovatno otkupila prava samo za srpsku verziju.

Quote:

Madam Piano ......vise bih rekao los aranzman ...tj los odabir zvukova nego produkcija ...... ali ona ima opet duet sa talijanom ....pa ce opet probati .......
Pod produkcijom sam mislio na sve osim texta i kompozicije.

Quote:

A sad svi drhtite !!!!!! Dolazi Gianfranco !!!!!!!! tj ajde svi da prestanemo da se bavimo muzikom .....
Ja sam poceo da se bavim muzikom pre 11 godina bas zbog tog drhtanja.
Ne samo da sam se jezio,da mi je srce gorelo vec sam i plakao ,ali ne zato sto je pesma bila tuzna,vec jezivo dobra.

ANITA 28-03-2005 07:50 PM

:D Pohvale....

GianFrancovom duhu...

Osjeca se da si na vrhuncu pozitivne entuzijasticke energije! Dok si darovan time, savjetujem - iskoristi svaku sekundu produktivno! I ne dopusti da te itko spusti... :!:

Shady 29-03-2005 09:10 AM

Svidja mi se na?in na koji gianfranco razmi?lja kada govori o "lokal-patriotizmu".

I drugo, uvijek mi kog ovih tema o doma?em i stranom masterovanju, padne na pamet.... Mo?e ti master raditi i Sveti Petar osobno, ali ako pjesma nema "ono"... ako nije to to kada je svira? samo sa gitarom - onda ni sv. Petar tu ne mo?e napraviti ?udo. Tehnike mixa, masterovanja, produkcije... su danas dovedene do savr?enstva, toliko da mnogi odlutaju od "du?e" pjesme. Ona je ?esto u drugom planu. A u prvom je kick koji treba da nas bbaci sa nogu. :?

ANITA 29-03-2005 09:56 AM

Tocno je ovo sto kazes. Ali ne treba iskljuciti jedno od drugog! Mozda se samo radi o tome da se dobro produciranje MOZE nauciti.... ali stvarati dobre pjesme koje imaju "ono"... s time se moras roditi. Pa se ljudi bacaju na ono sto se moze nauciti, dok cekaju "ono"...

Izvrsna pjesma sa izvrsnom produkcijom bi trebala biti nas konacni cilj! I nema razloga da jedno iskljucuje drugo.....

Ipak... ako zaista zelimo konkurirati stranom trzistu...... (ja zelim i GianFRanco zeli)..... onda svoje proizvode trebamo dogurati do savrsenstva (koje je trenutno u nasoj moci). Je ne gubim dusu time. Pjesma ima svoju magiju u harmoniji i melodiji koja je skladana npr. na klaviru, kasnije orkestrirana. Magija zadrzana. Onda se "igram" s produkcijom, nastojeci nista ne upropastiti i to je to.

?injenica je da sam ja npr. i ranije skladala "magicne" kompozicije koje imaju dusu pa ih nitko nije htio radi losih samplova i lose produkcije.....

U svemu je potrebna mjera! Ali u glazbi je potrebna teznja savrsenstvu... Mislim.. u slucaju da od nje zelimo zivjeti. :D

statusband 29-03-2005 08:01 PM

Ako je sva ta oprema njegova,svaka cast,nema sta,samo ne radi sama,voleo bih da znam kog dela je on autor

Gianfranco 29-03-2005 09:38 PM

Quote:

:D Pohvale....

GianFrancovom duhu...
Anita,odavno nisam dobio tako divan kompliment :D

Ma mi se super razumemo :wink:

Slazem se sa svime sto si kasnije rekla kao i sa Shady-jem.

ANITA 29-03-2005 10:11 PM

Drago mi je da ti je drago..... :D

Nego reci ti meni kako ZADRZATI takav duh..... kako dopustiti da te ne spusti losa kritika (a za mene je lose sve sto je dobro... a ne odlicno..) ili ne-prolazak pa stoga gubitak posla... ne stici na vrijeme (dovoljno je da se dijete razboli i ne stignes par dana raditi :( ), pa izgubiti koju tisucicu dolara... :x

A tek gubitak volje.... uh, najgroznije....

Najiskrenije te molim - ne dopusti da ti to oduzme (bilo tko)! Najvaznije je da ostanemo iskreni vlastitom osjecaju sto je ispravno za nas. Mozda je bolje o tome ne raspravljati jer tudje misljenje ne mozemo mijenjati pa dolazimo u situacije borbe nizasto...

Danas je popularno spustanje, prizemnost, racionalnost, definiranje ozbiljnosti i profesionalnosti sa "radi se sto se mora da se prezivi" itd itd.... Ne osudujem nista od toga... i sve to razumijem. Ali ne treba niti mijenjati vrijednosti po trenutnoj situaciji. Ja i sama ponekad napravim nesto cime se (od glazbe) ne ponosim... za novce.. ali to nikome ni ne spominjem.... za to "nitko" ni ne zna... niti mi to mijenja moj stav prema tome da to treba raditi u sto manjoj mjeri ako zelim zadrzati svoj SKLADATELJSKI identitet. Uloga producenta ipak treba biti nesto sira... ali ne znam... ja sam tip osobe koja ce se radije odluciti za manje posla i novaca, a da ostanem u svom krugu vrijednosti nego izgubiti vlastitu viziju i smisao radi love. Tako se jeftino necu prodati. Radije cu raditi sasvim treci posao nego svoj san pretvoriti u nocnu moru....

Znam da ce se nasa upornost isplatiti. Zasto? Zato sto nisu ni svi nagradeni takvom upornoscu i smatram to podrskom prirode..... A uspjeti na svoj nacin je pravi uspjeh. Sve ostalo je za ku......

Ispricavam se ako sam skrenula s teme... bas sam udubljena u ovu temu... pa evo... izaslo....

Gianfranco 30-03-2005 10:59 PM

Quote:

Nego reci ti meni kako ZADRZATI takav duh..... kako dopustiti da te ne spusti losa kritika (a za mene je lose sve sto je dobro... a ne odlicno..)
Negovati taj najbolji deo sebe i zastiti ga.
Ja recimo smatram velikom opasnoscu da dolazim u kontakte,saradjujem ili radim bilo sta sa ljudima mentaliteta kakvog si ti opisala :
Quote:

to treba raditi u sto manjoj mjeri ako zelim zadrzati svoj SKLADATELJSKI identitet

A znam mnoge koji su izgubili sebe zbog kratkorocnog nacina razmisljanja...
Lakse je i sigurnije uzimati lovu radeci TV reklame i odradjivati drugima aranzmane sa 2 prsta.
Malo ko je spreman da godinama radi,ulaze novac, emocije itd...iskljucivo u svoju muziku,a bez ikakve garancije da ce mu se bilo sta vratiti...

Onaj pravi zna da je pravi i svestan je sta nosi u sebi,da ima jaku poruku i on to mora da izbaci i podeli sa drugima.Pravi muzicki stvaralac bavi se muzikom jer mora!

Sve sto si rekla - kao da sam ja rekao... razmisljamo na isti nacin

Quote:

Znam da ce se nasa upornost isplatiti.
Znam i ja :wink:

Misao je slika.Sto duze koncentrisano mislis,slika postane jasnija,snaznija i spremna da kroz delanje predje iz subjektivnog sveta u objektivni i ostvari samu sebe.

krivi 10-04-2005 02:52 AM

jel zna neko kolko se krecu cjene masteringa u nekom studiju i kakva je procedura,da li se donosi wav fajl ili citav projekat neznam kako to ide posto nemam iskustva sa tim?

All times are GMT +1. The time now is 09:02 AM.