![]() |
SA ALESISOM MISLIM DA U SREDNJEM(mid) OPSEGU NESTO NE VALJA,(ko da su katirani)STO NIJE SLUCAJ SA BEHRINGEROM,MADA NI OVI NISU NISTO POSEBNI.KADA BI JA BIRAO MOJ IZBOR BI BI BEHRINGER(citaj DYNAUDIO):). 8)
|
Quote:
Da, bice da mi je neko uvalio kese na kojima pise truth :wink: Znas ono , kazem sta sam kupio a ljudi me pitaju da li se salim :roll: :wink: Znaci bice da je tvoje uho prefinjeno pa ne cuje ono sto svi cuju, kese :twisted: |
ehhe, ma daj sta je sad .. Kada nesto kosta 260 eura mora da bude dobro i to je fakat , ja pricam ovde o mnogo pipljivim stvarima gde ovi truthsi ne nalaze mesto ..
truth za slusanje muzike i neki tvrdji pravac i nisu losi cak stavise odlicni .. Kada se ide mnogo dublje u produkciju onda se ide dublje i u monitoring koji naravno kosta .. Ni Alesisi mi vise ne odgovaraju zbog trutha zbog cega ih sada najvise mrzim jer me zbunjuju u radu a ne mogu a da ih ne ukljucim dok radim da poslusam na njima .. zato ce oba para da lete a uzecu jedan ali vredan .. system 800 ili 600 .. ili cu samo alesise zameniti za 600 a truth da ostavim ili alesise ostavljam a uzimam system 800 u koje nema sumnje .. ma ne znam vise ni sam .. :roll: :lol: |
Opet kazem Ivane, problem je u tebi jer se nisi navikao ni na Alesise ni na Truth-e, jer ces sa boljim monitoringom dobiti ugodniji i laksi rad ali se on kod losih monitora zasniva na navikavanju dok je to vreme kod predobrih monitora smanjen period trajanja.
Drugo, muziku ne mozes deliti na dublje produkcijsku i plice produkcijsku (izuzimam turbo folk), ja upravo radim ako tako gledash strasno duboko produkcijsku muziku jer je upravo sva zavisna samo od produkcije koliko manje od same aranzerije itd. Poznato je da su najbolji producenti na svetu techno producenti Znaci po tvojoj teoriji ja ne bi trebao raditi ovu muziku jer nemam dobre monitore a upravo se suprotno desava. Monitori koji leze usima su najbolji monitori |
auuu, eone al si popenio... :)))
Ja, koliko primecujem po tvojim stvarima, Thrutovi i ne sviraju tako dobro. To je sad, mozda i do tebe... :))) Alesisi, kao sto sam napisao u recenziji, imaju malo zaguljen mid-range, a bass-ovima ne treba puno verovati. Ja sam tek pre mesec dana naucio da slusam na njih i sta treba raditi po tem pitanjima... :) Ivane, a ko ti kaze da ce sa System 800 biti sve ok ? Mislim da gresis sto uzimas nove monitore, a stare prodajes. Ostavi Alesise jer si navikao na njih a i lako ces otkriti u kojim stvarima je neka kutija bolja a druga losija... p.s. nikad dosta zvucnika! ;) nego, aj da navratim ja do tog KG-a pa da cujem te Thrutove pa da vidimo/cujemo... ;) |
Quote:
2. Zasto ne mogu suditi ako sam cuo....(ti si dokazao da mozes) - "Ove BM6-ice imaju previse bassa" - "Nije nego je akustika krsh, zar ne vidish da je monitor u cosku" - "Aha.............svejedno imaju previse bassa" itd... 3. Rekao sam - procitacu... btw, cela ta prica o navikavanju ne "prolazi" nesto....na svaki zvucnik se mozes navici....bio hi-fi, neki krsh za kompjuter ili monitor... poenta je da kod monitora ne sme da bude puno navikavanja, jer u suprotnom postaje hi-fi... |
Navikavanje na lose monitore je ucenje gde lazu u reprodukciji zvuka i kako namestiti zvuk shodno tome. Medjutim sto bolji monitor to je spektar nagadjanja i mixanja na slepo (citaj gluvo) manji a samim tim rad precizniji brzi i ugodniji. To je pogotovu vazno kod usnimavanja zivih instrumenata i vokala.
Sto se tice tehno i sl produkcije njena ogromna prednost je sto tu nema mnogo promena u samoj muzici. Nije bas isto isproducirati bass liniju koja se sastoji od par nota ili cak jedne u nekim segmentima i bass liniju u jazz-u gde se dogodi milion stvari u minuti. Takodje usnimavanje uzivo zavisi od hiljadu faktora a gotov sempl je u startu uglavnom dobar i samim tim dobra osnova. Ovim nisam zeleo da kazem da je nesto bolje ili gore ja volim muziku i ako je nesto dobro onda je dobro bez obzira bio to tehno ili trubaci sa stanice. Ali s tehnicke strane je tako. Kao sto pure rece klavijatura ce manje-vise isto zvucati dok ce zvuk bass-a s pojacala zavisiti od struje, pozicije, pozicije mikrofona, prostora, zica na bass-u, prostora,klime itd |
Dosta diskutabilno, ali si jnaveo prednosti onoga sto znas a nisi video prednosti ili ti tehnicke karakteristike techna, recimo : naveo si sviranje par nota i je si u pravu ali zar se to ne nadoknadjuje sa druge strane kombinacijom efekata, prelaza, igranjem ritmova, fx zvukova itd itd. u principu ono sto hocu da kazem jeste da je techno drugaciji koncept produkcije od usnimavanja itd. Ne kazem da je laksi ili tezi ali je drugaciji i samim tim se ljudi vise angazuju na konkretnu produkciju a to je postavljanje eq-a, stereo slike, kompresori..bla bla bla, znaci ne zamaraju se u potpunosti sa usnimavanjima iako toga ima i na pretek ali ono sto sam rekao, najbolji producenti jer su se totalno preorijentisali na samu produkciju
|
All times are GMT +1. The time now is 08:16 PM. |