![]() |
a zar nebi bilo logicnije namistit sve cinele onako ko sto bi stajale u kompletu i postavit overheads (recimo mached pair akg c451), nego sve snimat mono?! zar nisu i serijski sampleovi cinela i hata snimani sa overheads?
cak mislin da ni na hat nebi treba stavit poseban mikrofon, jerbo bi se hat (ko i cinele) svira i snima posebno pa nebi u mixu bilo problema. ako bi bubnjar svira sve cinele i hat odjednom (sto mu je vjerojatno i lakse) onda bi na hi hat moga stavit i treci mikrofon kojega bi po potrebi doda u mixu? |
Hvala svima... Resio sam, probacu gomilu varijanti pa sta na kraju upadne najbolje, to ostaje. Dal je to akai sempl, da li je audio track nije bitno... ;)
|
AKG C451 je fantastican mic. Ja nazalost na raspolaganju imam samo jedan, pa za overheade koristim podjednako odlicne Neumann KM-84 kondenze. I cinjenica je da mi hihat dosta ulazi u overheade, mada je C451 na hihatu super resenje, samo je problem to sve smixati.
|
C451 stize sutra... :) Eto, prvi put kupujem nesto, a da pre toga nisam imao priliku da cujem. :)
|
Stigao, tj. uz'o! Ludilo je... Bas ono sto mi je trebalo. Malkiiiice samo neku virtuelnu lampicu da nabacim na snimke i moze da zvuci TOTALNO do jaja! Prezadovoljan sam. :)
|
Quote:
Moze li se znati koliko kosta? |
Eto sto mi je drago kad se neko okoristi od nasih saveta!
:) Kolko kosta on sad? Potpuni je hit za chinele, video sam ga na gomili snimaka iz raznih "zapadnih" studija, a bogami i live! |
Pa ja mislim da je u radnji negde oko 300e. Ali iskreno, zasad za akusticne instrumente gde treba izrazita preciznost kod visokih/tranzijenata nisam cuo mic koji se bolje ponasa. Bar sa ovim mojim sugavim preampom i to na prvom snimku je bio samo komentar "auuu, leeeba ti" :))))))))))))
Stvarno, ali stvarno je mikrofon fenomenalan za te stvari. Uporedjujuci sa drugima sa kojima sam probao da snimim akustare (razni Sennheiseri - 421, 5032P, 441) ovaj ih shije za dva koplja... Mogu tek da mislim sta ce biti kada uzmem prave-nove zice za gitare. :D I da, po prvi put sam efekte kod snimaka sveo na minimum. Eh, sta moze sve da uradi dobar mic. Je*o efekte i sve, source je bitan. :) |
All times are GMT +1. The time now is 09:20 PM. |