Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pomoc za pocetnika -trazi se klavir ... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9811)

kVu 10-11-2004 09:28 PM

Super. Samo jos da nabavim taj Sampletank. ;)

milosjeftic 06-05-2005 07:55 AM

Old lady za Giga studio .

puRe 06-05-2005 09:45 AM

Quote:

Originally Posted by milosjeftic
Old lady za Giga studio .

Jos jedan glas...

mislim na verziju GigaStudio 3 (sa impulsima)...

OFF 06-05-2005 11:25 AM

Za samo postavljanje aranzmana, vredi raditi i sa Hypersonic klavirima. Vrlo pristojno zvuce, solidan izbor boja, ne opterecuju previse cpu....

Shady 06-05-2005 04:02 PM

Mislim da nema profesionalca koji bi prigovorio kvaliteti "Edirol Orchestra" pianu.... kao i Plag Sound 01, gdje ima nekoliko klavira od kojih bih posebno izdvojio "Soft piano".

Grand jeste dobar i ima vjerne semplove. Medjutim, problem je taj ?to kod mene on ne totalno ?tima, ne znam za?to. :? Ja recimo odsviram na Grandu Dmol, ali se ?uje neki neartikulirani akord. Ako odsviram neki ton, uvijek mi daje ve?i ili ni?i od toga. Nekad usviram, npr. ton D a na ?timeru provjerim da sam dobio E. Zna li iko o ?emu se tu radi?

milosjeftic 06-05-2005 05:30 PM

Radio sam sa njim u Sx i nemam bas nikakvih problema . Mozda Sonar pravi problem ?

U vezi svih dosadasnjih preporuka , sve je stvarno dobro . Edirol nisam probao , nisam imao potrebe ( probacu i njega ) . Sta god da nadjes od preporucenog uzmimaj obavezno . Sve su to dobri i prilicno razliciti klaviri . Vredi ih imati .

ANITA 06-05-2005 07:06 PM

Shady@

ovaj problem zvuci vrlo cudno... Sto se Sonara tice.. meni Sonar 3 uopce ne vidi THE GRAND.. i koristim ga samo kad radim u cubase-u.

Mozda da provjeris neku sitnicu i glupost tipa da ti nije na traci upisana neka transpozicija od +2 (ako kazes da od D dobijes E) ili tako nesto.... ne vidim zasto bi to inace radio.

BTW Shady.. dali ti koristis Sonar 4? Koje su razlike od trojke i sto ima od noviteta?
I ostali - tko radi sa Giga Studiom 3 ozbiljno i uspjesno? Ja jos uvijek imam stari jer si ne smijem priustiti nezgodu na kompu... a znam da GS moze biti ultra-nestabilan...

Thanks

OFF 06-05-2005 10:56 PM

Ima jedna korisna opcija u Sonaru- UNINSTAL 8) 8)

ANITA 06-05-2005 11:01 PM

:D

Cubase je daleko napredniji program, to moramo svi priznati!
Ali.. je**ga.. za MIDI orkestracije (nesto kompleksnije...) jednostavno nema toliko opcija koliko Sonar ima (i jednostavnost koristenja, sve pri ruci..za MIDI )
Za drugo.... Sonar ima samo 80% Cubase-a. To je istina.

OFF 06-05-2005 11:11 PM

Ma salim se, naravno.
NE POSTOJI PROGRAM KOJI TE PRE ILI KASNIJE NECE IZNERVIRATI, MNOGO :banghead: ( kao i zene )
Da ne lutamo mnogo sa teme, mislim da covek treba da radi u onome sto mu najvise odgovara. Svi imamo neke svoje specificne potrebe i zahteve.
Ipak, mislim da svi bez obzira u cemu rade, moraju znati Nuendo, bar na nivou snalazenja, zato sto je definitivno najrasprostranjeniji u nasim home/project studijima

All times are GMT +1. The time now is 10:46 AM.