Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Terca (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9746)

ProkDu 19-10-2004 02:47 PM

Quote:

Originally Posted by bumbar
Cupka nogom kad gleda neke klipove na TV tako aritmicno da bi joj i sami Dave Weckl pozavidio na takvoj samokontroli i razdvojenosti.

ha ha ha :rotfl: :rotfl: :rotfl: :hyper:

Akyboy` 19-10-2004 04:49 PM

A kazite mi za Terce u sviranju ... dali ima ista ... ?

Znaci ono odsviras recimo primu (ne znam bas teoretski da vam objasnim:) ) a na drugom kanalu ti vec odsvirana terca ? ili slicno ?:)

Ako postoji

Hvala

cevap 19-10-2004 07:16 PM

Aky , to ti ba ljudi rade sa USER skalama na sintu!

Akyboy` 19-10-2004 07:19 PM

Ma netreba meni za live... meni treba za snimanje...

Ne znam dali sam te dobro razumeo... ?

:)

Anonymous 19-10-2004 07:42 PM

Ima i to, chorder midi plugin u cubaseu, samo moras sam da uradis intervale za drugi glas a mozes i treci i cetvrti i... Neko je to vec radio, cini mi se da sam to negde video, al se ne secam vise gde, potrazi po netu. A sta ce ti to, sto to lepo ne odsviras, mnogo je bolje i prirodnije.

Akyboy` 19-10-2004 07:46 PM

Ma nekad nemogu da ga odsviram kako treba :)
A nekad me i mrzi :)

Ma vidaljo sam ja pluginove za to ali ne znam kako se zovu :(

Anonymous 19-10-2004 07:49 PM

pa kazem ti CHORDER midi plugin u cubaseu

ANITA 19-10-2004 08:04 PM

Quote:

Originally Posted by Akyboy`
A kazite mi za Terce u sviranju ... dali ima ista ... ?

Znaci ono odsviras recimo primu (ne znam bas teoretski da vam objasnim:) ) a na drugom kanalu ti vec odsvirana terca ? ili slicno ?:)

Ako postoji

Hvala

Ako se ne radi o audio pretvorbi u terce.... nego zelis da ti uz jednu midi traku svira druga traka skroz u terci... onda kao prvo moras vidjeti u kojem tonalitetu si i mozes drugu traku napraviti (iskopiras prvu) jednostavno +5 transponirat (5 polutonova) ali dobit ces kaos jer postoje smanjene i uvecane terce kako u kojem tonalitetu i na kojem stupnju...

Definitivno je najbolje da to odsviras ili si raspisi na papir skalu u kojoj radis i pronadi sve terce tonovima koje vec imas i onda kad napravis ovaj +5 na drugoj traci samo ispravi pogresne tonove.

Ili u notnom editoru odmah lijepo upises terce. Izaberes tu traku i novu i upises terce.. Cak ce sve lijepo i zdravo upast ako si programu rekao u kojoj skali radis.. i onda samo u notnom crtovlju u slijedecu prazninu ili crtu.... upises notu (ako je prima c u 3. praznini, onda je terca E u 4. praznini.. a u molovima imas smanjenu tercu ali bi u isto mjesto upisao nego bi program kad bi znao u kojem si tonalitetu odmah to mjesto pretovorio u npr. Eb).

Ali sto ce ti da cijelo vrijeme svira terca? Ma dobro, to nije bitno.

Anonymous 19-10-2004 08:23 PM

Anita, ima kraci put: CHORDER plug in. To sto ti radis to je u redu ali ima mnogo peske da se ide :D Ovaj chorder se uradi u samo jednoj oktavi i onda vazi za sve ostale a moze da ga upotrebi i za ostale trake gde god mu zatreba.

ANITA 20-10-2004 08:19 AM

Quote:

Originally Posted by tonalino
Anita, ima kraci put: CHORDER plug in. To sto ti radis to je u redu ali ima mnogo peske da se ide :D Ovaj chorder se uradi u samo jednoj oktavi i onda vazi za sve ostale a moze da ga upotrebi i za ostale trake gde god mu zatreba.

Odlicno. :D
Ma ja to nikad ni ne radim (da cijela druga traka bude u terci....)... ovo sam smislila kao rjesenje za Akyboy-a. Pa i dobro da ima bolje rjesenje jer s ovim mojim principom bi covjek poludio.

All times are GMT +1. The time now is 06:23 AM.