Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   PLUGIN koji jedan ljudski glas pretvara u nekoliko... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9641)

idekius 30-09-2004 06:30 AM

Quote:

Originally Posted by Shady
Ako ti treba ba? dvanaestica a da je ne bi pravio od obi?ne gitare, ima? opasno dobru Music Labovu "Real Guitar".

Ma imam Real Guitar i koristim ga za brzinske projekte, ali dobar gitarista je ipak dobar gitarista...

kVu 30-09-2004 05:12 PM

Ja imam 12-icu. :P

Sto se tice hora, lepo ti je ideki rekao. Snimi jednu osobu vise puta, podesis lepo panorame i to je prava stvar. Tako sam ja radio i likovi koji su to culi su mislili da je bio hor, a ustvari je jedan lik sve to otpevao... Doduse, lik razbija sa pevanjem, skolovan glas. :)

ANITA 30-09-2004 08:19 PM

Quote:

Originally Posted by Shady
Lak?e mi je da se jedna dionica jednom otpjeva, a ja onda namjestim da je tu dionicu pjevalo njih deset osoba. Onda zadam da se otpjeva drugi glas na nekom mjestu (recimo terca), i opet namjestim da je i to pjevalo deset osoba.

Jer nemam uslove i mogu zvati dvadeset osoba da mi pjeva u ku?nim uslovima, niti mogu jednu osobu maltretirati da mi dvadeset puta pjeva jednu istu dionicu.

Ovaj sam topic otvorio jer uskoro moram raditi neku zeznutu stvar u kojoj ?e biti potreban bukvalno HOR, za ?to ja NEMAM uslova!

Dakle, NIJE mi potrebno ono ?to je predlo?io Klarinetista! (ne treba mi softver koji mi pravi tercu na otpjevanu melodiju).

Treba mi isklju?ivo Softver koji od jednog otpjevanog glasa simulira kao da je tu istu pjevalo mnogo osoba.
U koliko neko ima takav plug in, molim ga da mi pomogne da dodjemdo njega.

Kvu, ima? li taj Celemony Melodine? Eon i Shoot, dajte malo vi?e detalja, please. :wink: SandRob, ima li pomo?i? :)

Mozes posloziti u panorame taj isti glas kao sto kvu kaze.. ali da bi zvucalo kao hor a ne kao isti glas poslagan naokolo.. ne smiju svi krenuti u isto vrijeme.. malo se poigraj s ms kasnjenja i ranjenja i tako se dobije to.

Takav je primjer sa violinama... Moze ti jedan violinist snimiti grupu violina tako da ga snimas nekoliko puta da svira isto a radi tih nesavrsenost ce zvucati sve zajedno kao ensembl violina. Kad bi bilo savrseno istovremeno (odnosno jedan iskopiran u isto vrijeme) ne bi zvucalo kao da ih je vise.

Eon 30-09-2004 08:23 PM

kada bi svi oni svirali u isto vreme stvorila bi se faza na mixu zato stavis blago kasnjenje to ja radim sa stringsima ili violinama isto je

SandRob 30-09-2004 09:03 PM

sa samo dvoje pjevaca mozes dobit dosta dobre rezultate.
ja san bas prije misec-dva dana snima takvu simulaciju zbora.

poslusaj ovaj mp3 - 164kb
ovo su pjevali dvoje pjevaca i snimani su na 10 kanala sto znaci da su simulirali zbor od 20 ljudi.

ako nemas dobre pjevace, mozes uduplavat ali ces imat unisono zbor.
svejedno pokusaj glas poslat u stereo grupu i u nju insertiraj waves doubler 4. on ce ti od jednega glasa napravit 4. cak ce ti svaki glas mrrrvicu rastimat tako da dobijes bolji chorus (svejedno ce bit unisono). takodjer ce ti poslozit glasove livo-desno po panorami. ako zelis standardne backove mozes mutirat dry signal (onaj osnovni glas) i dobit ces 4 glasa - 2 livo a 2 desno.

Pedja 30-09-2004 09:15 PM

@ Shady
Batali programe i programcice za vestacku simulaciju i modulaciju glasa jer kao i sto sam napisao to ce na kraju da ispadne VESTACKI. Sve je to, kao sto kaze Deki, za brzinske projekte.
Najbolji i najbrzi rezultat ces dobiti samo sa pravim glasom tj. vise puta pevane terce itd. itd. itd. TU NEMA NEKE VELIKE MUDROSTI I FILOZOFIJE :wink:

All times are GMT +1. The time now is 10:22 PM.