![]() |
Quote:
bdv. ovo mu je komercijalni naziv 'timeworks mastering compressor', inace radi se o tipicnom i jako dobrom brickwall limiteru. |
Probao sam veceras timeworks mastering compressor i pozdravio se sa L3... (a nisam amer :-) )
Max, Sandro i ostali, koji native visekanalni mastering kompresor preporucujete? |
Quote:
Ja imam instalaciju millenium paketa time works gde dolazi ovaj limiter,4080L i kompresor i sl .. Ima li mozda novije verzije ili su to zadnje P.S. Ove verzije koje ja koristim su bas stare :roll: Mislim super one rade ali rekoh da nema neka novija :roll: |
Quote:
recimo. s nekim eq-om ili jos bolje sa onim wavesovim multibandom podlis frekfencije ali iskjucis njegov kompresor, a onda na svaku lagu stavis kompresor koji ti najbolje radi. :roll: |
Mislim da to u uslovima u kojima miradimo nije dobro...ako je potreban multiband....bolje se vratite na miks i ispravite ono sto pravi problem.....
Pozdrav |
Quote:
|
To sam i mislio ........ zato i kazem posto je u vecini slucajeva moguca ispravka mixa ......
Javljam ti za dan dva za pretpojacala ..... Pozdrav |
Kompresija pojedninacnih elemenata u mixu i kompresija pojedinacnih bandova u celom mixu su dve totalno razlicite stvari.Prema tome ne vidim kako ,ako se dobro uradi mix,posle maltene nije potrebna multi-band kompresija!
Iako je tacno da ako su elementi vec jako kompresovani u miksu,onda nije moguca agresivna kompresija u masteringu. Takodje od stila muzike zavisi koliko je potrebno ili nije multi-band kompresije,ali nije moguce generalizovati da ako je dobar mix onda nije potrebna MB kompresija. |
Evo objasnjenja ..... multi kompresija komprimuje razlicite frekventne opsege ...jel da ...? E to znaci da se neki delovi vise komprimuju a neki manje ..... e sad to znaci da se zapravo menja frekventna slika ...a kad mi je miks dobro ibalansiran ......ja to ne zelim da se desi .....zato se radije vratim na miks ......Upravo kod razlicitih zanrova muzike ....npr hocu da mi noga i bas sabijaju .....oni nose mnogo snage .....ako koristim multiband ......dobicu vecu snagu ...ali ce mi izaci neke druge frekvencije .... a ja to mozda necu ..... Multiband jeste mocnije oruzje i daje vece mogucnosti ...i neophodan je kad dobijes neciji miks.... za koji mislis da mu treba ovo ili ono ...... ali kad radis svoj ....sustinski je bolje da se vratis u miks i popravis ono sto kvari sliku ....
Pozdrav |
:D
Recimo i da imas dobro izbalanisran mix,mada meni nikada to nije uspelo (u masteringu se pokaze da neke cak mozda i jako male EQ korekcije cine da mix zvuci bolje,iako sam na prvi pogled mislio da ne moze bolje) Pri multi-band kompresiji je normalno da ces napraviti dizbalans jacine band-ova ako odmah to ne korigujes pojacavajuci svaki band za onoliko koliko se redukuje prilikom kompresije. Dakle,ako neki band kompresujes automatski mu pojacas gain za onoliko koliko ti se i utisao,tako da nema promena u balansu. |
All times are GMT +1. The time now is 11:07 PM. |