Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sonar 4 i uskoro Cubase SX3 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9521)

ANITA 03-09-2004 02:56 PM

Quote:

Originally Posted by Shady

Anita, ja sam otvorio jedan topic o Sonaru sa nekim pitanjima: http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/...pic.php?t=1747
Pa, ako zna? odgovore, hajde pomozi. :wave:

Evo, znam jedan odgovor, a za druge cu pogledati. A sto se tice problema sa 24/96, ne mogu ti nista pametnog reci jer ja radim u 24/44.100.

:wave2: Anita

STUDIOTON 03-09-2004 02:57 PM

Quote:

Originally Posted by PuRe
SX3 je izasao!

Ohooo ... Ljudi , zar ste u stanju sada da poredite Sonar i Cubase :wink: ..

Hmmm , kako li ce sada reagovati Cakewalk .. hehe , ovo mu dodje kao grom iz vedra neba :shock: :D

Ipak Cubase pa svi ostali :!:

STUDIOTON 03-09-2004 03:02 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Quote:

Originally Posted by Shady

Anita, ja sam otvorio jedan topic o Sonaru sa nekim pitanjima: http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/...pic.php?t=1747
Pa, ako zna? odgovore, hajde pomozi. :wave:

Evo, znam jedan odgovor, a za druge cu pogledati. A sto se tice problema sa 24/96, ne mogu ti nista pametnog reci jer ja radim u 24/44.100.

:wave2: Anita

P.S. I ja sam mu rekao da nema potrebe da snima na vise ali ... :wink: Ja ne znam da li je nekome ovde praksa da snima na 96 ili vise :?: :roll:

SandRob 03-09-2004 03:04 PM

Quote:

Originally Posted by ti
Select tool automatically changes to pencil tool when moving mouse pointer to a velocity MIDI controller lane.

he, he... ovo je bilo u atariju prije 100 godina... ali ja i dalje ne vidin da su sredili logical i key editor... i ne pise pise puno toga o markerima. ovi sad su im totalni promasaj :cry:

Quote:

Originally Posted by ti
External FX plugins allow integration of external hardware signal processors into the VST mixer as insert or send effects.

zanimljiva mi je i ova sinkronizacija sa vanjskim efektima. vjerojatno ce na isti nacin bit moguce insertirat pulsarov plugin u sx mixer bez da se koristi xtc mode. jebate, to bi bilo divno. :roll:

puRe 03-09-2004 03:54 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
Quote:

Originally Posted by ti
External FX plugins allow integration of external hardware signal processors into the VST mixer as insert or send effects.

zanimljiva mi je i ova sinkronizacija sa vanjskim efektima. vjerojatno ce na isti nacin bit moguce insertirat pulsarov plugin u sx mixer bez da se koristi xtc mode. jebate, to bi bilo divno. :roll:

Ovo sam ja dosta cekao...to me je i najvise privlacilo kod ProToolsa...

Eon 03-09-2004 04:58 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
Quote:

Originally Posted by ti
Select tool automatically changes to pencil tool when moving mouse pointer to a velocity MIDI controller lane.

he, he... ovo je bilo u atariju prije 100 godina... ali ja i dalje ne vidin da su sredili logical i key editor... i ne pise pise puno toga o markerima. ovi sad su im totalni promasaj :cry:

Quote:

Originally Posted by ti

Prvo da kazem da im je ovo sve odlicno ali ne verujem da ce uspeti to sa insertovanjem efekata. Jebote pa to bi billa....a ne ne to su bajke za malu decu!

Edit :ovaj loop engine ce mi se posebno svidjati jer ce onda moci lepo live stage raditi sa cubase-om

puRe 03-09-2004 05:12 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Prvo da kazem da im je ovo sve odlicno ali ne verujem da ce uspeti to sa insertovanjem efekata

Gresis...kako onda svi studiji koriste ProTools tako bez problema... :roll:

Eon 03-09-2004 05:18 PM

Mislio sam sa pulsarom sto sandro rece da mi je to neverovatno, mislim da su pre mislili na externe hardverske efekte a ne na softverske efekte koji su namenjeni i na druge sprave, zasto onda ne bi napravili sistem da bez koriscenja XTC-a mozes koristiti Synthove pulsara

uostalom cemo videti, ti imas lunu i probaj prvi!!!

puRe 03-09-2004 06:11 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Mislio sam sa pulsarom sto sandro rece da mi je to neverovatno, mislim da su pre mislili na externe hardverske efekte a ne na softverske efekte koji su namenjeni i na druge sprave, zasto onda ne bi napravili sistem da bez koriscenja XTC-a mozes koristiti Synthove pulsara

uostalom cemo videti, ti imas lunu i probaj prvi!!!

ma njemu je svejedno, on ce ionako koristiti ASIO izlaze i ne kapiram kako ce da razlikuje sta je hardver a sta je Scope :)

SandRob 03-09-2004 06:39 PM

pa to mozes bez problema i sa pulsarom (i drugim karitcama), ali me bas zanima kako je to rijesi novi sx. valjda je pojednostavni stvar - inace neznan sto bi to posebno istica ko novost.
send je namanji problem preko busa poslat u procesor i signal iz njega vratit ponovo u konpjuter (recimo na pulsarov pult), ali ovo sa insertima me vise interesira. ma, i to je moguce, ali vidit cemo sto su novo izmislili.
sigurno ces isto ko sto insertiras neki vanjski kompresor, moc 'insertirat' hardwarevski sinth i automatizirat ga. samo neznan kako ce se sve to renderizirat. vjerojatno ce trebat radit nekakav 'realtime rendering', odnosno sve skupa snimit kao stereo wav.
u svakom slucaju trebat ce za to imat karticu sa vise ulaza i izlaza, preko kojih ce se signal odvuc do procesora i vratit nazad.

All times are GMT +1. The time now is 11:41 AM.