Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   puRe,SandroB ili Neko please urgent! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9368)

bumbar 28-07-2004 06:39 PM

Sve je radilo bez prijekorno,ali sam prekjuce instaliro WinXp Ntfs u Acpi.
Karte mi dijele 20 i 23 Irq, audio mi radi normalno samo nemam out-a za midi. Naravno da sam ukljucio asio u nuendu,nije mi prvi put, sve ostalo radi normalno,na tasku mi se digne samo Default SP4.0 ostalo sam izbacio. Samo Pulsara i powersamplera sam spojio na jednom projektu, U nuendu imam signak na mix kanalu i na transportu i in i Out ali vjerovatno ne znam kako da spojim u Device setupu Nuenda. Nesto mi fali a ne znam sta. Sa klavijaturom je sve ok. Evo napisao sam kako izgleda Device setup.
Sta mislis ti sta bi trebo uradit!???????

SandRob 28-07-2004 07:59 PM

za pocetak podji u nuendov direktorij (u program files) i obadji subfoldere. zaboravi san kako se folder zove, ali znam da ima jedan u kojemu se nalazi samo jedan file "ignoreportfilter". file nema extanzije i samo se on nalazi u tome folderu.
e, taj "ignoreportfilter" prebaci u nuendov direktorij i onda otvori nuendo.
podji devices setup i...

e sad bi ti WINDOWS MIDI treba radit. podji u njega i aktiviraj sve sto ti treba.
u ALL MIDI INPUTS deaktiviraj ona dva (emulated)
u DEFAULT MIDI PORTS stavi oba na Creamware MIDI in/out1
u DIRECT MUSIC sve deaktiviraj

aj, pa javi sto se dogadja?!

bumbar 29-07-2004 09:31 AM

Sandro

Izvini nisam se mogo sinoc javit imo sam neku svirku pa sam izaso oko 20h.
Uradio sam onako. U windows Midi imam sada one portove ali problem je sto ne mogu deaktivirati one u Direct Music. evo pritiscem ali nista. Stoje kako stoje, oni emulated ne mogu promjeniti sa YES na NO. Opet nemam komunikacije sa keyboard-a.Mada pokazuje na transport baru indikaciju.

bumbar 29-07-2004 09:52 AM

Jos nesto,imali veze sto kad sam instalirao drivere sa CD-a od asusP4PE
instaliro sam i neke koji su vezani za audio pa sam ih poslje u bios-u iskljucio,taako da sada imam u windows system properties>device manager>sound,video and games controllers< sljedece(trebali ih REMOVE)
to su:
Video Codect
Media control device
Legacy Video capture device
Legacy audio drivers
Audio Codecs
Creamware DSP Board
Creamware DSP board

Tako pise Sound,video and games controllers!

SandRob 29-07-2004 10:08 AM

pa moze bit da si tu nesto sjeba ali ti se ja bas ne razumin u to.
ja bi, na tvomu mistu, u biosu iskjuci sva audio onboard sranja i sve sto ne koristis pa ti se 'suvisni' driveri neci ni instalirat.

u biti, ti imas idealnu plocu za cw (ja san ima p4t-e) i nebi trebalo bit problema.
najbolje ti je krenut iz pocetka. lipo instaliraj xp i nemoj dirat drivere. sigurno je neka glupost u pitanju, jer nuendo mora radit i po default setingu!

bdv: za tvoju maticnu kazu da radi u acpi modu bez greske, ali ja san se uvjeri da p4t-e bolje radi u standard pc modu. dakle, odluci sam kako ces instalirat xp. mozes i naknadno updateat kompjuterske drivere u standard pc, ali to nije to - bude sranja (da sad ne nabrajan).
ako se odlucis za standard pc mod, onda samo na pocetku instalacija (kad se pojavi oni plavi ekran) zvizni f7 i nastavi instalaciju ko obicno.
nakon instalacije ces samo namistit da ti se konpjuter normano gasi.

svejedno: acpi i standard pc mode nemaju veze sa tvojin problemom. ovo je bilo samo usput :wink:

a jeli ti sviraju audio kanali u nuendu!?

bumbar 29-07-2004 10:22 AM

Ovo je drugi put da sam instaliro XP. Prvi put sam zezno nesto. Instalacija je prosla normalno, audio radi normalno,vuce trake itd.
Nije mi jasno zasto ne mogu iskljucit ono u Direct music. Na transportbaru i na mixu od nuenda pokazuje da imam ulazni signal ali izlazni fali!

bumbar 29-07-2004 10:40 AM

Evo ga Raaaaaaaadiiiii :P
Supeeeeeeeer!
Hvala ti velika Sandro, Da si august u Makarskoj imo bi veceru od mene!
Ovako THANKS...........
Idem odma nesto pocet radit!
Cao

ps. Jel uredu da ono sve stoji u system properties osim Creamware DSP board-a? (audio,video games controller) ili da to remove?

SandRob 29-07-2004 12:03 PM

Quote:

Originally Posted by bumbar
ps. Jel uredu da ono sve stoji u system properties osim Creamware DSP board-a? (audio,video games controller) ili da to remove?

neman pojma :?

Ad Fines 29-07-2004 12:14 PM

Ma nek stoji! To nebi trebalo predstavljat problem!

puRe 29-07-2004 12:44 PM

Ma to je u redu...

All times are GMT +1. The time now is 08:40 PM.