Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Opet taj mastering... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9074)

fipke 23-05-2004 04:44 PM

ahh...mastering.....to je vec umetnost za sebe! :wink:

dacko 24-05-2004 08:53 AM

Stvarno jel ima neka elektronska verzija knjige? PDF ili nesto?

SandRob 24-05-2004 11:11 AM

ima. samo ja neznan di. vrti se je link neko vrime po forumu.

btw: knjigu se isplati kupit :)

puRe 24-05-2004 11:29 AM

Quote:

Originally Posted by dacko
Stvarno jel ima neka elektronska verzija knjige? PDF ili nesto?

pa bio je link na forumu sto godina...

dacko 24-05-2004 12:58 PM

Slazem se da se knjigu isplati kupiti, ali u YU, tesko da se ista isplati, a posebno kupiti...
OK. Ja sam noviji clan foruma, pa ne znam da je pre bilo.. Probacu sa search-om.

dr.Ru 25-05-2004 11:53 AM

rekao bih isto: mnogo iskustva, skupog hardware-a i rada sa poznatim umetnicima. Da ne zaboravimo: ponekad nije dovoljno uraditi soft tehnike masteringa nakon A/D konverzije. Bitan je i edit analognog signala pre A/D, a to nam pruza dobar i skup hardware (... i master studio u Italiji :D )
Master studiji gotovo uvek stavljaju klauzulu u ugovor gde se druga strana obavezuje da pokaze serijske brojeve softvera kojim je track uradjen.... inace nista od mastera :!:

SumAnuT 25-05-2004 09:19 PM

nevezano za mastering ... danas su nas vodili na rts ... i smorio sam se ko drvo ... lik nam pokazuje jednu mixetu za muzej ... i jednu digitalnu ... i kazhe da na ovoj staroj analognoj ... kada ocesh njenim ekvilajzerom da dignesh neki opseg za 2dB chujesh savrsheno dobro shta si uradio ....

a na ovoj digitalnoj novijoj ... koja nije ni toliko skupa kao ova naravno ... ni kada dignesh neki opseg za 6 db nisi siguran tj. ne chujesh da se ishta desilo ... kako li je tek sa softverom :cry:

puRe 25-05-2004 09:25 PM

Quote:

Originally Posted by bra
a na ovoj digitalnoj novijoj ... koja nije ni toliko skupa kao ova naravno ... ni kada dignesh neki opseg za 6 db nisi siguran tj. ne chujesh da se ishta desilo ... kako li je tek sa softverom :cry:

ko god da je to rekao je potpuno neinformisan...istina je da analogni eqovi zvuce bolje nego digitalni ali se to ne manifestuje bas tako kako je on objasnio...

Shot 26-05-2004 01:37 AM

...sad kad pomalo skrecemo s teme...

Znas da se na analogiji to stvarno cuje! Samo ovisi o kojim EQima se radi. Na NEVEovom EQu se fakat, al majke mi moje, cuje nevjerovatno mala promjena. S obzirom da sam 99% orjentiran na digitalno, naviknut sam da se neki puta treba navrnut EQ da se dobije rezultat. Tamo to nije tako! Stvarno se cuje! Neve ima stvarno radikalne EQe, a SSL pak malo mekse. Al interesantno je stvarno kako je drugacije raditi s njima u odnosu na digitalije.

SumAnuT 26-05-2004 12:47 PM

ma pazite ovo je neka mixeta pravljena u zlatno doba jugoslavije za rts ... ima na sebi ne jedan vec chetiri ekvalizera po kanalu ... i reche nam chova da je iz retko koje mixete izashao bolji zvuk nego iz ove shto oni imaju ...

nije to poenta ... samo sam rekao izmedju redova ... da ako je nasha televizija imala takvu mixetu pre koliko godina ... shta onda italijani imaju za muzichku produkciju danas?

All times are GMT +1. The time now is 04:14 AM.