![]() |
Quote:
vec duze vrimena razmisljan o novim monitorima, ali me je darko iz sibenika ogovori. on ima potpuno iste kutije i pojacalo ko ja i nakon odredjenog vrimena dosa je u slicne dvojbe da uzme nesto 'bolje'. poni je svoje kutije u nekoliko studija i usporedi sa vrhunskim serijskim monitorima i na kraju je odluci da ih nece minjat. znas ga, pitaj ga?! :wink: |
a koje ustvari ti kutije imas i koje pojacalo?
|
prvo slusanje mi je jbl pro3. (ista kutija ko control 1 samo je visokotonac drukciji)
a drugo mi je handmade sa rcf konponentama i kvalitetno handmade pojacalo 'logic sound' od branka baricica. |
Ma svaka cast Darku Kalogjeri, al ja se ne slazem!
Kao prvo, nije tvoja prostorija losa tako da ne vjerujem da su izoblicenja u akustici tako drasticna. Prije bi rekao da je to do monitora. Druga stvar je to sto ti sad namjestas frekvencijsku karakteristiku slusanja a to ti je tek vrh sante leda! U nekim normalnim situacijama podrazumjeva se da ti je frekvencijska karakteristika ravna i da s njom nema problema, a gleda se brzina reagiranja pojedinih monitora, definicija, imaging i te ostale kategorije. O tome kod tebe nema price jer ti ni onaj osnovni uvjet nije zadovoljen. Meni se kod tebe cinilo onda kad sam bio da ti u visokim frekvencijama fali definicije. Nije to nikakav problem s EQom, frekvencijskom karakteristikom monitora, nego s gustocom. Falilo mi je preciznosti. To je apsolutno do monitora. Nikakvi EQi ne pomazu. Na nista te ne prisiljavam, ali razmisli malo o nekim drugim opcijama. Preporodit ces se! |
meni se cinilo da je i sama prostorija jako "ziva" i da bi mozda za pocetak bilo pametno malo je umrtviti. Nisu losi Sandrovi zvucnici, ali ja ih ne bih uzeo za referencu. Sam subwoofer uparen s njima tesko bi promjenio stvari na bolje. Ipak, Sandrov sound je stvarno jako dobar sto znaci da poznaje svoje kutije.
ja bih se malo pozabavio prostorijom i mozda samom polozajem kutija koje su mozda obzirom na svoju velicinu predaleko od sweet spota. |
All times are GMT +1. The time now is 03:30 AM. |