![]() |
Quote:
|
Quote:
ajde sad....192....il' 384 :? :roll: |
cekaj da li njemu uopste radi 96/32...kartica mu 99% to ne podrzava???
|
ako je ovaj drugi broj bit onda mo?e ovo 96/24.....Ali vidim da se ne?t moje znanje kosi sa istinitim znanjem ("kvalitetnije")....pa bi bilo zgodno kad bi mi malo netko to objasnio(bit i frekvenciju uzorkovanja)...po teoriji znam ?ta je, al kako se to odnosi u konkretnom smislu i u praksi....bio bih zahvalan...
|
bit je dubina zvuka tj.16 bit ima ilustrativno receno 16 stepenica koje mozes kontrolisati svaku ponaosob....24 ima logicno 24 stepenice,32 ima 32...
frekvencija je amplituda koja ce napraviti jedan herz ,tj. setnju od sredine pa gore pa dole pa nazad na sredinu, u jednoj sekundi...znaci sto vise herza to je kvalitetniji zvuk i naravno cistiji....valjda si razumeo jer ja ovo nisam bas nesto strucno objasnio :oops: |
Quote:
|
to sam i mislio...pulsar radi na 24bit-a ali interno efekti obradjuju zvuk 32-bitno
|
hm 16 stepenica , pre bih reko 2^16 stepenika.
|
Quote:
Quote:
|
... ali sto se dogadja kod resamplinga? po kojima algoritmima se on odvija? mozda bi bilo zanimljivo nacrtat sto se dogadja kad se sa 48 pribacuje na format audio cd-a od 44.1?
sto je sa sampleovima koji su snimjeni na 44.1? treba li i njih resamplirat u 48 (pa ih opet vratit u 44.1)? jeli se pri tom zvuk vise razjebe ili sto smo "dobili" snimajuci na 48? da buden jasniji, ne zagovaran ni jednu ni drugu mogucnost, ali nisan bas siguran sto je bolje. :? ja radin u 44.1 :roll: |
All times are GMT +1. The time now is 10:59 AM. |