![]() |
Quote:
|
Quote:
I cak su, bar prema meni, bili iznenadjujuce ljubazni. Ima vec vise od mesec dana kako sam to regulisao i sve je proslo bez ikakvih problema... |
Quote:
|
Ma sve je to uredu ali ima li igdje na pomolu Autorskih prava u BiH :evil: !!, s obzirom da je ovo Pirat zamlja i imam osjecaj da mi to docekati necemo.
|
Quote:
Koliko ja znam licencu za BiH ima agencija iz Sarajeva Sine Quanon. Mislim da su tek natjerali drzavnu tv i radio, da im dostavljaju play liste izvodjenja. Da li placaju, to ne znam. Takodjer sam od nekih kolega cuo, da zbog toga tv cesto uvjetuje pustanje spota ili sl. stvari odricanjem od autorskih tantijema. :?: moja prognoza za BiH: 2090. godine ce mozda natjerati i lokalne radio i tv da placaju. 5067. godine ce im uspjeti naplatiti po 100 maraka od kafica, hotela, restorana, samo ce tad 100 maraka biti 5 ?. :roll: U Hrvatskoj je to rijeseno dosta dobro. Svi koji na bilo koji nacin zaradjuju na racun emitiranja muzike, moraju placati. Tv i radio po emitiranju, a ugostitelji pausalno po kvadratu, ili broju stolova. Ugostitelji se stalno bune, ali ostaje im jedino mogucnost da placaju ili ako vec nece, moraju izbaciti muziku iz lokala. U 2003. je hrvatski Zamp (autorska prava) naplatio oko 4.500.000 ?. Za Huzip (izvodjacka prava), ne znam koliko su oni nakupili. Volio bih da grijesim sto se tice prognoze za BiH, mozda kad/ako dodje ta EU. |
Quote:
Nisam siguran, to cu provjeritii, da li se za clanstvo (punomoc) ZAMP-u (autorska prava), moze se prijaviti autor neovisno o drzavljanstvu. Mene su primili, sad ne znam tocno da li je presudno bilo dvojno drzavljanstvo. U svakom slucaju potrebno je i otvaranje kunskog racuna u nekoj od banaka u Hrvatskoj, radi isplate tantijema. Naravno ako se njima potpise punomoc, onda se istovremeno ne moze biti clan neke druge agencije. |
Mene interesuje koliko kompozitori ili autori muzike zaista imaju ne?to od cele pri?e tj da li se zaradi neka kinta od toga ili samo ?titite svoju muziku od pirata i sl. :?:
|
Quote:
|
Preklani sam za jednu pjesmu dobio, za oko 300 emitiranja na lokalnim radio stanicama u Hrvatskoj 58 kn (7,7 ?), lani za 200 emitiranja iste 37 kn (5 ?). Banka uzme za slanje na racun 10 ?, tako da mi "lovu" iz Zampa jos ne salju, zamalo bih bio u minusu :).
Pretpostavljam da se za emitiranje na drzavnim radio/tv stanicama placa puno vise. |
Ala si se ti navatao para...Sta cemo, jadni ne bili...
|
All times are GMT +1. The time now is 10:02 PM. |