![]() |
Ok razradili smo preampove i fantome a dajte mi sad koje iskustvo sto se tice Rode nt1000.Iskreno , lomim se oko toga isplati li se to dodatno ulaganje u NTK. Sa nekog sajta sam skinuo snimke radjene na 1000 i NTK i moram da priznam da razlika bas i nije drasticna. I da vam ustedim vreme, i da mi to ne objasnjavate, znam razliku izmedju lampe i FET a.Racimo u slucaju Rode1000 i cevnog neumanna, razlika je zaista ocigledna a izmedju 1000 i NTK je skorao neprimetna.Bar na ovim snimcima koje sam skinuo sa net a
|
Ja sam testirao tri mikrofona u istom setapu: Rode NT2, Rode Classic II i U87. Zakljucak: Rode Classic II samo za nijansu bolje (malo topliji visoki) zvuci od NT2. U87 je mnogo tamniji i trazi dosta intervencija. Napominjem da je bio test muskog vokala i da je ovo subjektivno misljenje mene i mog kolege koji je doneo U87. Po meni, razlike su sve manje kako cene mikrofona rastu, a pocinje uticaj vrhunskih pretpojacala.
|
Korisna informacija, zahvaljujem! U nekom clanku u SOSu sam pronasao mozda najobjektivniju misao vezano za izbor mikrofona a to je da ako imate kucni studio sa nesredjenom akustikom (moj slucaj) onda ce presudan uticaj na zvuk imati karakteristika sobe a ne kvalitet mic-a. Tako da nesto razmisljam da ce neki solidan kinez da mi obavi posao. Posto imam Omni Studio, planiram jos da ubodem SE Electronics 2200 pa sa bozijom pomocu. Neke sugestije?
|
S U87 sam snimio 2-3 plo?e. Svaki put kad ga stavim i zvuk mi izgleda jadniji od bilo kojeg dobrog mikrofona druge marke, me?utim poslije u mixu one druge "pojede mujsa" a Neuman koliko ga god stavi? jako ili tiho izlazi prezentno.
Naravno uz uvjet dobrog pretpoja?ala i jo? va?nije stvari - KABLA. Neumanov kabel s 6 metara duljine ko?ta 390 Eura, pa sad se vi mislite ?ta je u njemu.Odgovor je jasan- kabel i jackovi su od posebne legure zlata, a u nekim slu?ajevima i od bijelog zlata-platine, a to je najbolji vodi? ?ta postoji. |
All times are GMT +1. The time now is 09:32 PM. |