![]() |
Za CUBASE
udjes u mixer i videces SLOVO R(Read automatization) i slovo W(write automatization) , kliknes na slovo W i pustis traku .. onda samo menjas sta god hoces ne samo volume i kada se zavrsi iskljucis W i selektujes R i pustis ponovo traku .. videces da se sve usnimilo sa promenama koje si vrsio u W .. znaci ako si dizao ili spustao klizac on ce se sam pomerati u R znaci onako kako si fizicki pomerao .. Dakle vrsenje automatozacija u CUBASE je veoma brzo i jkednostavno .. |
Dali mo?e? atomatizacijom mjenjat instrumenat na jednoj traci.Napr. u Trilogy krenem sa acc basom a negdje na polovici mjenjam u neki finger.
probao sam sa W i R ali ne trza.Molim da me pdu?ite! Hvala |
mozda sa program chacgeom ali ne verujem da cefunkcionisati na trilogy-ju jer je njegovo biranje boja uradjeno ucitavanjem sa diska koje je nemoguce automatizacijom promeniti. Moras ucitati vise trilogyja
|
Da da to i radi . Hvala ti na brzom odgovoru.Imam jo? jedno pitanjce.
Kako mjenjati napr. drum tempo (zna?i drum 10 chanal) da imam 120 pa 240 pa 120 ali samo taj kanal ilti traku a ostale da ostaju gdje jesu. Zna?i drum da bude 120 dok ispod njega instrumenti na 240 tempu.Mislim da sam ga zakomplicira.. |
Mislim da to nece da moze :(
A sto se automatizacije tice, meni se cini da SX u svakom prozoru koji ti da sa VST insturmentima ili pluginovima ima posebno dugme W i R za pisanje i citanje automatizacije. Znaci ne u mixeru, nego u zaglavlju VST insturmenta ili plugina bilo koje vrste :wink: |
neces moci menjati tempo , a taj W i R ti vazi i za kanal i za vst intrument na tom kanalu, ne midi kanal vec VST instrument kanal.
|
a moze li se automatizovati waves sc comp. ... ja pokushao da automatizujem one ekvilajzere dole ... ali nece ... a mnogo lepo zvuchi onako sve odjednom kad se pomera :)
|
ne mere, ova funkcija je moguca u pulsaru na njegovim svim efektima i to do najsitnijih etanja koje neces nikada automatizovati. Mislim da ne mere a i verujem nisam probavao. Ako imas negde da oznacis kontrolere onda moze
|
da ovo sa cubaseom je to?no....ali neki pluginovi ne reagiraju na W- i R automatizaciju...iako na sebi imaju slovo W i R....ali im mo?e? programirati banke podataka...ono:1,2,3,4,5,6...vlastite presete i onda ih mijenjati pri automatizaciji...a ve?ina njih (vst-ova) bilje?i svako dugme koje pomi?e? "ru?no"...a poslije ih mo?e? "matemati?ki" i precizno ispraviti u traci za automatizaciju.......i imam jedno pitanje....za?to pri automatizaciji ne radi paljenje i ga?enje plug-inova...to mi treba ?isto za to da komp. ne bude preoptere?en....(ono...za?to bi vst radio u ?itavoj pjesmi, ako ga koristim samo na nekom solu ili sl.)
|
mislim zato sto pri paljenju i gasenju se naglo koriste resursi racunara pri cemu ce ti se stvoriti peak ili glitch ili slatch ili ne znam vise...u svakom slucaju nekakva vrsta nezeljenog zvuka.
Probaj sa bypassom na samom pluginu |
All times are GMT +1. The time now is 01:51 AM. |