Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   nuendo/sx - utisci (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8332)

Boskovic 11-11-2003 11:54 PM

Meni recimo kasni Waves XNoise koji sam obilato koristio.

Eon 12-11-2003 01:30 PM

stvarno ovaj SIR radi besprekorno..odlicna spravica

idvi 17-11-2003 12:57 AM

:evil: :idea: :?: :?:
Ajde malo nama trolebusima malo objasnite(bukvalno)rad sa SIR-om :shocki onaj vra?ji PDC di ga ?ovik mo?e upotrebiti i kako?
eh da to vam je to telac je telac! :shock:

Mogli 17-11-2003 12:25 PM

Sir koristis kao i svaki drugi plug in, i ne znam sta tu ima da se objasnjava? Ako si radio sa bilo kojim drugim efektom, onda ces znati i sa Sir-om! Dll od njega ubacis u VST plug-in, presete sa cd-a snimis na hard, otvoris SX, otvoris projekat, markiras audio traku, u editu pozoves Sir na insert ili send, kad se Sir otvori sa desne strane mu ubacis presete,tj.wav, i doziras po potrebi. Verujem da ti je sve to poznato. Mozda tebe nesto drugo muci?

Mogli 17-11-2003 12:34 PM

Inace sto se tice Nuenda i Sx-a, pomalo sam razocaran njihovim ponasanjem u midiju. Citave su porodjajne muke da se jedan midi obradi i onda eksportuje opet kao midi. Verujem da se oni iz Cakewalka dobro podsmejavaju. Mozes komotno skuvati kafu dok Sx obavi jednu tako trivijalnu funkciju.

ANTISHA 29-11-2003 04:52 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli
Inace sto se tice Nuenda i Sx-a, pomalo sam razocaran njihovim ponasanjem u midiju. Citave su porodjajne muke da se jedan midi obradi i onda eksportuje opet kao midi. Verujem da se oni iz Cakewalka dobro podsmejavaju. Mozes komotno skuvati kafu dok Sx obavi jednu tako trivijalnu funkciju.

Skoro bi se slo?ija do kraja.U starom VST-u sam radija s MIDI-jem zatvorenih o?iju.Nije mi jasno za?to su petljali s novim MIDI engineom kad je onaj stari legendaran jo? iz atarija radja ka ?vicarski sat. Dodu?e neke su se stvari makle s mrtve to?ke na SX 2.0 i Nuendu, ali onaj stari SX je bio no?na mora. Valjda ?e s vremenom vratit dio koda starog MIDI-ja, ?to se ti?e editora, drum mapa itd. Vjerujem da su se prvo pozabavili audiom jer je bio zahtjevniji (PDC,itd.).

Eon 29-11-2003 06:33 PM

Dobro dosao Antisha i lep i ugodan boravak zelim....

sa VST-om je bilo dobro raditi u midiju i slazem se sa tobom vezaono za SX...pravo tvrda stolica za MIDI ali za audio su idealni zar ne??

SandRob 29-11-2003 09:16 PM

Re: nuendo/sx - utisci

Quote:

Originally Posted by sandrob
na kraju ono sto me najvise izludjuje: automatizacija.
lipo je sto se moze svaka traka neovisno editirat i kopirat, ali kad idem nesto mixat dobijen slom zivaca. tesko mi je ovako objasnit sto se dogadja, ali fejderi i sklopke "ne slusaju".
vst32 je pamti svaku akciju neovisno o onima koje su vec naravljene (to je bilo dobro), tako da si moga bilo kad i bilo di pomaknut nesto i da on to zapamti neovisno o tome sto je isprid ili nazad.
nunedo/sx prave krivulju odredjenu tockama, tako da neka promjena napravljena u petom taktu ovisi o nekoj tamo u pedesetiosmom (ako nema nijedne tocke izmedju).
hm, neznan jesan li dobro objasni, ali ludujeeeeeeen. potegnen fejder doli, a on se vrace gori. ukjucujen neku sklopku, a ona se sama gasi, jer joj je u tisucudvistapedestisedmom taktu tocka koja oznacava "off" :evil:

:oops: povlacin ric :oops:
ustvari je automatizacija sto puti boja nego u vst32 :roll:
sad san nasa u cemu je caka. u nuendu (valjda i u sx-u) ima 5 (slovima: pet.-) vrsta automatizacije i to:

- touch fader (ta me je izludila)
- autolatch
- x-over
- overwrite mode
- trim

a barba karl mi je lipo govori da procitan manual, a ja ga nisan slusa :roll:

sori sto unosin pomutnju :oops:

ANTISHA 30-11-2003 01:18 AM

Quote:

Originally Posted by Eon
Dobro dosao Antisha i lep i ugodan boravak zelim....

sa VST-om je bilo dobro raditi u midiju i slazem se sa tobom vezaono za SX...pravo tvrda stolica za MIDI ali za audio su idealni zar ne??

Hvala na dobrodo?lici!
SX i Nuendo su odli?ni za audio, nema spora oko toga.No, ja sam naj?e??e u funkciji aran?era po studijima pa mi je MIDI korisniji. Valjda ?e sve do? vrimenom!!? 8)

Boskovic 30-11-2003 05:48 PM

Re: nuendo/sx - utisci

Quote:

Quote:

na kraju ono sto me najvise izludjuje: automatizacija.
lipo je sto se moze svaka traka neovisno editirat i kopirat, ali kad idem nesto mixat dobijen slom zivaca. tesko mi je ovako objasnit sto se dogadja, ali fejderi i sklopke "ne slusaju".
vst32 je pamti svaku akciju neovisno o onima koje su vec naravljene (to je bilo dobro), tako da si moga bilo kad i bilo di pomaknut nesto i da on to zapamti neovisno o tome sto je isprid ili nazad.
nunedo/sx prave krivulju odredjenu tockama, tako da neka promjena napravljena u petom taktu ovisi o nekoj tamo u pedesetiosmom (ako nema nijedne tocke izmedju).
hm, neznan jesan li dobro objasni, ali ludujeeeeeeen. potegnen fejder doli, a on se vrace gori. ukjucujen neku sklopku, a ona se sama gasi, jer joj je u tisucudvistapedestisedmom taktu tocka koja oznacava "off" :evil:

:oops: povlacin ric :oops:
ustvari je automatizacija sto puti boja nego u vst32 :roll:
sad san nasa u cemu je caka. u nuendu (valjda i u sx-u) ima 5 (slovima: pet.-) vrsta automatizacije i to:

- touch fader (ta me je izludila)
- autolatch
- x-over
- overwrite mode
- trim

a barba karl mi je lipo govori da procitan manual, a ja ga nisan slusa :roll:

sori sto unosin pomutnju :oops:

A shto ja pricam no da treba citat manuale :evil:
Iako su "Manuals are for pussies" :D

Nazalost prvi ja josh nijedan nisam iscita :roll:

All times are GMT +1. The time now is 02:53 AM.