![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Na brzinu, pa na spavanje. Moram da ti ukazem na par bitnih gresaka koje si napravio.
U repu obavezno ide closed-mic snimanje vokala. Dakle, mora biti prezentan i dodata neka mala soba (reverb). Ovi reverbi koje si ubacivao se nikako ne uklapaju u tu pricu. Bas je dobar, ali mora malo vise da "vozi". Najveca mana je sto nemas dinamiku i prezentnost. Sve zvuci suvise "daleko"... Udario si prejaku kompresiju. Eto, to su po meni ovde najvece mane. Subjektivno sve naravno, sto ljudi - sto cjudi... Mozda si i hteo da isfuras da ovako ispadne, to vec ne znam. :) Toliko za sad... pozdrav! |
E Vuce mislim da si totalno u pravu za snimanje rep vokala. Kad poslusham recimo Ja Rule, Nelly, oni so totalno presentni i nema reverba koji ih udaljava. Bukvalno mi zvuce sa povrshine zvucnika. Takodje sam chuo da dosta repera radi iskljucivo duplex varijantu, tako da se i time iskljucuje potreba za pakovanjem glasa u reverb.
|
da da jedna od opcija reverba je da se njegovim pravilnim koristenjem moze doticni instrument na koji se reverb postavi postaviti iza nekog drugog instrumenta vizuelno posmatrajuci
|
Kao sto sam vec rekao, pre ovoga nisam bas imao dodirnih tacaka sa Rap muzikom. Ovo je neka moja izmisljotina :) , a sve kritike i saveti su dobrodosli jer tako cu za neki buduci rad valjda da ispravim greske. Sa ovim klincima imam jednu stvar gde im je u pesmi pevala CYA. To smo radili sa duplexom i ako hocete i to da cujete mogu da stavim (mada ima malo vulgarnih reci :oops: )
|
Quote:
|
Samo da je potrazim :oops: Za koji cas...
|
Nesto nece :?: Ne mogu na streamu da uploudujem pesmu. Pojavi se samo "Sorry, the upload system is currently unavailable.". Probao sam i novi account da otvorim ali nece, pise "Sorry, no new accounts can be created at this time". Moracu izgleda malo da pricekam.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:18 AM. |