Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   EQ (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8019)

SandRob 12-09-2003 10:55 AM

voxengo bolje zvuci i precizniji je od free filtera jer radi neovisno o jacini signala.
postupak je jednostavan.
1. otvoris voxengo curve eq u wavelab ili neki drugi slicni program
2. pustis stvar (source) i pritisnes slovo C.
3. nakon nekoliko sekundi pritisnes slovo S (source song je skeniran)
4. pustis stvar koju masteriziras (destination) i pritisnes slovo M
5. nakon nekoliko sekundi pritisnes S (destination song je skeniran)
6. krivulja koja pokazuje frekvencijske razlike izmedju 2 pisme, moze se podesavat sa dvije strelice (trokutici ispod slova C i M) ili manulano.

curve eq ima i dodatne mogucnosti :roll:

idvi 22-09-2003 12:17 AM

Fala Sandro, stvarno prava stvar.
Nego kad si tak dobar ajde molim te reci mi koji declickeri i dess-eri
su naj bolji,tako da rade svoj posao a da ne mjenjaju sliku.
Naime trebam filtrirati jedan dugi spiker file(samo glas)a nede mi se ba? korak po korak a nebih htio da mi se ru?i slika.Ima puno mljackanja , sss i cc.Probo sam u "Cool editu"sa njegovim p. eq
mozes odlicno podesit Q-vrijednosti tako da izoliras tocno ferkvenciju koja smeta.Ali..to u?asno sporo ide. Pozdrav svima!

MACI 22-09-2003 07:55 AM

Posto vidim da je stvar OK zna li ko gdje mogu skinuti FUll Voxengo CurveEQ VST?

Pozdrav

SandRob 22-09-2003 09:15 AM

Quote:

Originally Posted by idvi
Fala Sandro, stvarno prava stvar.
Nego kad si tak dobar ajde molim te reci mi koji declickeri i dess-eri
su naj bolji,tako da rade svoj posao a da ne mjenjaju sliku.
Naime trebam filtrirati jedan dugi spiker file(samo glas)a nede mi se ba? korak po korak a nebih htio da mi se ru?i slika.Ima puno mljackanja , sss i cc.Probo sam u "Cool editu"sa njegovim p. eq
mozes odlicno podesit Q-vrijednosti tako da izoliras tocno ferkvenciju koja smeta.Ali..to u?asno sporo ide. Pozdrav svima!

mljackove ti je nabolje skinut manualno, ali pazi da ne pretjeras, pa da zvuci neprirodno, jer posli mljaca dolazi dah, koji bi se (vjerojatno) treba cut!
ja koristin deeser od wavesa.
za restauraciju (click, cracle, hum, noise) su meni takodjer najbolji wavesi.

Boskovic 23-09-2003 12:09 AM

Svasta, ,mora da sam poludio???
Sandro forsira Waves??
Da, da ..poludio sam.

Hmm, josh da Diviner pljune na Reaktor i pocne da snima zive gitare na Tascamu :lol:

AVaX 23-09-2003 01:07 AM

Quote:

Originally Posted by rumski
Sto se glavnog pravila tice, po meni ono glasi:
Nikada ne koristi EQ da bi pojacao odredjeni spektar, vec iskljucivo da bi smanjio onaj sto smeta

Dakle, ako hocu da istaknem visoke, nikada ih ne pojacavam na EQ, vec smanjujem srednje i basove.
Ovo pravilo nije moje.... ja sam ga samo usvojio i mislim da je ispravno.

Ovo je zbog toga sto se pri pojacavanju odredjene frkvencije, okrece faza signala.Medjutim, danas to nije tesko ispraviti jednostavnim clickom na phase reverse.Tako da se ovog pravila treba ali ne mora pridrzavati...

SandRob 23-09-2003 07:08 AM

Quote:

Originally Posted by Boskovic
Svasta, ,mora da sam poludio???
Sandro forsira Waves??
Da, da ..poludio sam.

Hmm, josh da Diviner pljune na Reaktor i pocne da snima zive gitare na Tascamu :lol:

he, he... iskreno, wavesov deeser je jedini kojega iman instaliranega, a koristin ga 1 put u 100 godina.
wavesov restauracijski paket stalno koristin, kad presnimavan stare ploce ili kad glancam neke sampleove.
ako se ne varan, u onoj "prepirci" sa divineron san napisa da je restauracijski paket odlican. :roll:

kVu 23-09-2003 12:09 PM

Sto se tice EQ-a, potpuno se slazem sa rumskim, s tim sto pri masteru, zavisno od snimka, se mogu dizati odredjene frekvencije cak i preko 5db, ukoliko je mix loshe odradjen npr. ALI SAMO u slucaju ako koristite neku zaista dobru spravu kao sto sam ja imao prilke da cujem EQ na Focusrite ISA220 Producer Pack... Softverski to da se radi nikako...

All times are GMT +1. The time now is 06:06 PM.