![]() |
To ti je moj Sandro isto kao kad netko svira gitaru, ili ti klavijaturu.
Cim cuje stvar, odmah raspoznaje harme, odmah raspoznaje tonalitet, raspoznaje ljestvicu. Jednom rjecju, zna gdje se nalazi. A, sad ono glavno. Da bi dosao do toga, treba dobro zagrijati stolicu slusajuci, i analizirajuci. To je jednostavno nesto sto se ne moze nauciti, nego se mora steci. Steci znaci ili se potruditi, ili cekati da se stvar razvije, uz trud, naravno. To su godine i godine iskustva,; usi pune zvuka, iskustva. Ja mislim da je to - to. |
Znate li vi dragi moji sagovornici da je slusanje monitora i osecaj samog uveta da se privikne na monitoring koji posedujete mnogo bitnije od posedovanja samog monitora.
Naime....ne znam da li ste culi za DJZ on je radio voodoo popaju muziku ima Hi FI ali to zvuci preterano dobro. znaci iskustvo je nepravizrdjena sprava koja kosta nas muzicare zivota a i ostale ljude.I to je neprocenjivo.Samo sto vise muzike treba slusati na monitorima i to razlicitog zanra |
Sandro,
Jesi li imao prilike da cujes Sony Inflator za TC Powercore? Jel' stvarno bolje radi Voxengo od Waves? Imam Voxengo v1.1, ali si me zbunio sa tim Pro na kraju? Sta ti je to? Ja koristim kombinaciju PSY Q i Optimaster. Prvim malo "omeksam" bas i "rasirim" stereo sliku, a bogami dodam malo i one "visoke srednje" a na ovom drugom obicno uzmem preset "Cleaner". Vrlo mi je vazno da svaka stvar na jednom albumu zvuci jednako, mislim ne bukvalno, nego u produkcijskom smislu, pa zato i koristim uvek iste alate na jednom albumu, dok ne predjem na drugi, a onda mozda naletim i na nesto bolje. Pozdrav! |
tc powercore, pa tako i inflator sam slusao kod prijatelja, ali brzinski. medjutim, citao sam na forumima da inflator radi odlicno.
oooops nije pro nego hq! sorry :roll: mislim da elephant radi bolje od l2, jer posebno tretira razlicite frekvencije, tako da nece razjebat hi-hat ili cinelu kad limitira kick. tako mozes vise napumpat stvar a da ne gubi na kvaliteti. svejedno, kad treba limitirat 2-3db koristim l2. ponekad koristim i timeworks mastering compressor. multiband kompresore, pa tako i optimaster, vise ne koristim, a ne koristim ni excitere u masteringu. psq ima odlican stereo expander, ali se bojim da nije 100% mono kompaktibilan, jer razjebe faze. hm, cw kaze da je, ali nebi ja rekao. btw: kupujem tc powercore. posebno se veselim reverbu i oxfordu! :lol: nego, koristis li finaliser u masteringu?! |
Ja sam odavno nabavio Sony Inflator ali ga nisam registrovao.
Jel on uopste moze da radi bez TC Powercore-a? Ima li neko generator za response? |
nazalost nemoze bez hardwarea :(
|
BUUUU BUUUU Schmrtz Schmrtz :cry: :cry: :cry:
A meni sve zao da ga deinstaliram i svaki put kad palim Cubase, ko vo po 4 puta klikcem "quit" kad mi ponudi register u nadi da cu jednog dana nabaviti "response" i kliknuti "register" dugme. Pih, a i pretpostavio sam da ne moze bez hardvera koliko je zajebancije bilo dok ga nisam skinuo. Cini mi se da je bilo jedno 5-6 koraka dok ti daju link za DL, pride tome shto ga nidje nisam nashao u neko Artic, Paradox verziji.... Elem, moracu znaci kupiti Powercore.........KA' U PRKNO CU GA KUPIT! |
ja cu ga, bogami, kupit i to "pod hitno". misli san uzet jos jednega uad-a ali necu, nego powercore, pa mozda posli njega uzmen jos jedan uad...
|
Ovde je pominjano dosta o raznoraznim podesavanjima parametara compressora, a kakva su ona uobicajena podesavanja koja se najcesce koriste npr. prilikom snimanja vokala?
EXPANDER/GATE Threshold = ? Ratio = ? COMPRESSOR/LIMITER Threshold = ? Ratio = ? Attack = ? Release = ? |
Pedja, nema pravila... Kod svih stvari, uho nek ti bude najbolji reper.
Bar ja tako mislim. :D |
All times are GMT +1. The time now is 01:44 PM. |