![]() |
nisam koristio Celemony Melodin.cemu sluzi??
|
Celemony Melodyn je plug in koji analizira pitch i vreme/tempo jednoglasnog audio fajla, kao na primer vokala ili jedne violine, te ima mogucnost editovanja tih parametara. Dakle, kao stari dobri MIDI, samo u ovom slucaju *.wav.
Ima 2 verzije: cre8 i Studio Edition a razlike su sto je cre8 ogranicen na 8 traka, 48 kHz, 16 bit, zatim samo playback stereo fajla..... Program je zabavan, kvalitetan sa dobrim algoritmima. Igranje pitch-om bez promene duzine/tempa je odradjeno, po meni, bolje nego u Acid-u, na primer..... |
Mogli, jesi li probao AKAI kolekciju?
Njihov DecaBuddy sluzi kao harmonizer. Ako ti zvuci robotski, pomakni malo back vokale za par milisekunda, i smanji ih u presence rangu (zbog lead vokala). |
Jel moze neko pojashnjenje/definicija harmonajzera i shta on zapravo radi?
|
Harmonizer ti je effecat koji sluzi kako bi od jednog zvuka dobio dva ili vise istih zvukova na razlicitim notama ili frekvencijama.
Rec sama kaze stvaras harmoniju tj. neku vrstu akorda. Za back vocale je definitivno bolje uraditi Chorus fazon jer harmonajzer nedaje dovoljnu slobodu i previse pravi krutost effekta vise osoba. Harmonizer upravo sluzi kako bi se odradila neka harmonizacija zvuka da bi se dobio sto cistiji i puniji zvuk koji mozes postvaiti i zauzeti neke slobodne frekvencije. |
Zahvaljujem!
|
Jednom rjecju BRAVO !
Pogledacu za back vokale jedan zgodan plug! Zaboravih mu ime, ali potrudicu se "da vratim film unazad"! Pozdrav svima! |
Quote:
Nisam ni cuo za Akai kolekciju. Znam samo za sample cd. O cemu se radi? |
Quote:
Ja imam verziju 1.0, a blagonaklonoscu Divinera dobio sam mogucnost skinem od njega 1.5. Inace je vec izasla verzija 2.0 koja je najavljena kao nesto izuzetno. Mozes otici na njihov sajt http://www.celemony.com/ da vidis malo o cemu se radi, ali sasvim ti je lepo sve objasnio tata Rumski, pa malo analiziraj njegovo objasnjenje. Ako ti treba softwer mogu ti ga dati. |
Quote:
h**p://www.streamload.com/mihajlov/AKAI_Professional_VST_Plugz.rar Pa probaj! Ko ti brani :wink: ! |
All times are GMT +1. The time now is 01:58 AM. |