Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Muzika sve gora! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=49190)

Znak 18-10-2018 10:28 PM

Re: Muzika sve gora!

Evoluira dok ne dostigne savršenstvo. Velika bela ajkula pre nekoliko miliona godina, muzika pre nekoliko decenija.

Verovatno je i među ajkulama bilo mutacija, ali ti primerci su izumrli i danas ih nema, kao što je i ova današnja muzika očigledno mutant čija je glavna karakteristika kratak vek trajanja.

Rhino 19-10-2018 01:51 AM

Jesi siguran da bi trajala kao i nekad da je izasla juce?

Znak 19-10-2018 06:36 AM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 375587)
Jesi siguran da bi trajala kao i nekad da je izasla juce?

Znam, ima dobre muzike ali se ne vidi u masi. Negde tamo na jutjubu čuči novi Roadhouse Blues sa dvanaest pregleda. Baš mi je žao.

Rhino 19-10-2018 11:31 AM

Nema potrebe za ironijom. Zapitaj se jesi li stao 10 sek i razmislio o konkretnom pitanju realno, ili o tome kako da odgovoris 'majstorski' iz prizme vremena Vijetnamskog rata.

Ne kazem ni ja da mi je milo kako stvari stoje.

awacs 19-10-2018 11:41 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 375588)
Znam, ima dobre muzike ali se ne vidi u masi. Negde tamo na jutjubu čuči novi Roadhouse Blues sa dvanaest pregleda. Baš mi je žao.

I to je tačno, ali baš to dokazuje da muzika ne postaje sve gora, nego da okruženje u kom ona živi postaje sve gore.

Do pre petnaestak godina jednostavno nismo bili svesni koliko se netalentovanih, ili makar nezanimljivih ljudi, bavi muzikom (ili bilo čime, što kaže Boki). A i top liste su bile šarenije jer ih nije bilo toliko kao danas, pa si na istoj top listi mogao da imaš i Kraftverk i Dip Parpl i Dejvida Bouvija. Celoj populaciji je bio davan na uvid prilično šaren materijal koji su prethodno probrali neki likovi (izdavači) koji su bili spremni da rizikuju. Danas je izdavački rizik ispao iz igre, i tu je ovaj lik u pravu. Ali opet, to je Frenk Zapa rekao pre trideset godina.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KZazEM8cgt0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Danas imaš YouTube na kom se paralelno pojavljuju isprojektovana imena u koja se ulaže kamara para, a uz njih i gomila bedroom stvaralaca. A ono o Bobu Dilanu i Britni je kurac od ovce jer u „zlatno doba muzike“ Strawberry Fields Forever nije stigao do prvog mesta na britanskoj top listi zbog Inglberta Hamperdinka.

Pozdrav,

Vasa

Znak 19-10-2018 12:04 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 375590)
Nema potrebe za ironijom. Zapitaj se jesi li stao 10 sek i razmislio o konkretnom pitanju realno, ili o tome kako da odgovoris 'majstorski' iz prizme vremena Vijetnamskog rata.

Ne kazem ni ja da mi je milo kako stvari stoje.

Verovao ili ne, uopšte nije ironija.

Deset sekundi? Dvadeset godina me to ubija.

Znak 19-10-2018 12:13 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 375591)
A ono o Bobu Dilanu i Britni je kurac od ovce jer u „zlatno doba muzike“ Strawberry Fields Forever nije stigao do prvog mesta na britanskoj top listi zbog Inglberta Hamperdinka.

Da, upravo kad si u prethodnom postu pomenuo te babe i žabe setio sam se kako je Pol na "senzacionalnu vest" da je Inglbert oborio Hey Jude sa prvog mesta rekao da su to različite scene i da i ne treba da budu na istoj listi. Jedino što je to tada bila senzacija, tj. izuzetak.

awacs 19-10-2018 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 375593)
Da, upravo kad si u prethodnom postu pomenuo te babe i žabe setio sam se kako je Pol na "senzacionalnu vest" da je Inglbert oborio Hey Jude sa prvog mesta rekao da su to različite scene i da i ne treba da budu na istoj listi. Jedino što je to tada bila senzacija, tj. izuzetak.

Ne znam na šta je Pol mislio, ali ja vučem crtu između autorsko-izvođačke muzike (Dilan, Bitlsi, Kraftverk, Prodidži, Lori Anderson, Dejvid Bouvi, ABBA, Lejdi Gaga) i one koju autori pišu za izvođače (Inglberta Hamperdinka, Lolu Novaković, grupu Svit, Olivera Dragojevića, Britni Spirs i ostale). Tu se stvari nisu bitno promenile od pedesetih do danas. Britni Spirs nije evolutivni nastavak Dilana nego Elvisa. Zato onaj nasekirani Englez iz Bokijevog videa nije samo promašio penal nego ga je pucao u pogrešan gol.

I nije senzacija to što je Inglbert Hamperdink na momente bio uspešniji od Bitlsa, senzacionalno je što su BitlsI i njima slični uopšte ikad bili uspešniji od njega i njemu sličnih. To se dešavalo tokom par godina šeste decenije dvadesetog veka i nikada više.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Dobro, postoji i onaj eksces u narodu poznat kao Majkl Džekson.

spartakus 22-10-2018 11:26 PM

Ma covek postaje sve gori,sve loshe je dobro a dobro je josh gore i crnje.:banghead:

spartakus 22-10-2018 11:28 PM

https://www.youtube.com/watch?v=xPfE5zt6qeA

All times are GMT +1. The time now is 01:00 PM.