![]() |
Re: Vase misljenje oko poboljsalja akustike?
Da tu sliku.
Pazi koju vunu koristis, firma i tip. Od kojeg proizvodjaca mozes da nabavis? |
Quote:
|
ok...
|
Zvanicno smo odlucili da pravimo sa celim fixnim zidom i drugim do prozora (oko 1.5m)...ostale dve strane ce se pokriti nekim cebetom cime vec....Mikrofon ce se postaviti u drugom pravcu, ka zidu gde se nalazi prozor...Ubacicu slike kad sve bude gotovo za oko mesec dana-dva..:)
|
Nemam ja bas nekakve veze sa temom ali mozda pomogne. Slicno nesto je kemijao frend za home made u sobi. Pa isprobavau sve i svasta a ja sam lupio zasto ne napravi neku vrstu prezida od uw-cw profila i nutra stavi samo vunu. Tako je napravio i veli da šljaka. Ja sam vidio samo na brzaka. Na zidovima ima nekog vraga stojaznam a iza je napravio "zid" kojeg moze maknuti. Konstrukcija od cw profila a unutra neka tvrda vuna. Vani stavio platno i fora izgleda. Veli da je tamo di su spojevi profila stavio silikon da ne bi vibriralo.
|
Zvuci fino bas :) Jel znas koje su mu mozda te dimenzije 'gluve sobe' ? Ja planiram da prednja strana (zid) bude ispunjena mineralnom vunom i sa desne strane od izvodjaca...a iza njega i levo ce biti neko cebe, jorgan mozda, nesto slicno...trenutno dok ne nadjemo paru..:)
Inace bas sam i juce profesora na fakulatet pitao koja je bolja opcija, pa se slozio da je sa zidovima bolji efekat za ovo sto mi treba..a covek doktorirao akustiku i crkvene objekte...pa mislim da stvarno ovo nije losa investicija..:) |
E neznam ali odokativno ja bi rekao 100x120-130 mozda. A obzirom da je prije snimao umotan poplunima i u ormaru...što sve ne, ovo je sad "pro". No da se razumijemo on to ovako za sebe. Zahebava se i uci.. I nema nekih velikih para za investirati a ovo ga doslo sicu. Druga stvar je da soba ipak ostane soba tj za 15ak min postane klasicna soba. No koliko to sve u stvarnom profesionalnijem radu funkcionira...nemam pojma. I sumnjam da bi tu sad neka mjerenja dala neznam kakve rezultate, ali.. Snađi se druze..
|
... bez zamjere ali to što pišete, nema ni repa ni glave.
Može i pregradni zid ali još fali plafon. Ako je "zid" odnosno okvir iz čeličnih profila treba jeste paziti na kontakte. Još uvijek če faliti strop. Pazi što trpaš u čelične ramove. |
Quote:
Kolika je pa akusticka korist od toga- nemam pojma. A sve sam to vec napisao |
@obicni_user...haha ej kao da sam citao o sebi i svojoj sobi :D I ja eto radim da napravim od svoje sobe za 15 sekundi mini gluvu sobu, pa da je za isto toliko vratim kad se nema potrebe za snimanjem....a i isto volim kroz zebanciju da ucim, i eto, ni ja nemam preveliku kintu ali radimo na necemu..pa cemo kasnije da unapredimo...kao sto @NLP kaze i plafon da se sredi...to cemo sledece itd..:)
|
All times are GMT +1. The time now is 03:58 AM. |