![]() |
Re: Kako spojiti ovoliko vokala?
Quote:
|
Quote:
|
Eee to mi je trebalo, hvala lepo :)
Inace ako ne mozes da smislis Westa kao lika onda te kapiram, a kao producenta/muzicara onda mu verovatno ne znas dela..:D |
Quote:
Amin, a i te harmonizer fore, detune , ili eventideovi oni poznati preseti, ili bilo koji takav plugin, nikad ne zvuce isto kao pravi double take... Uvek izbegavam taj vestacki double |
Quote:
Moze li mi neko od profesionalaca reci sta je uzrok ovome u savremenoj produkciji, da li vam to pevaci traze ili je to postala rutina producenata? Pozdrav! |
@LAMPASH, Kanye nije pevac pa koristi ove autotjunove, tj pre koristio, kao da napravi nesto inovatinije u repu...inace je odradio ceo album sa tim autotjunom - "808s and Heartbreak", fino odradjen :) Ni ja ne volim te glupe efekte, sem kad se lepo odrade, po meni zna covek da ih upotrebi za razliku od mnogih drugih.. :D
|
Quote:
|
E izvinjavam se sto vracam temu, ali glupo je da zapocinjem novu, jer opet je ovo pitanje oko vokala:
U pitanju je ovaj deo, kad se cuje glasno ANTE UP (ili sta god kazu): https://www.youtube.com/watch?v=PLT6...youtu.be&t=47s da li mislite da je to snimano jedno 15ak puta, pa sve lepo izlejerovano, ili je to snimljeno 2-3 puta ali se dobrim mixom, mozda distorizija neka, to cuje tako 'ispunjeno' ? |
Quote:
Ovo prvo, moguce je da je i vise njih u isto vreme se dralo na mikrofon u vise tejkova... S obzirom da je pesma izasla 2000. a miksao je Edie Sancho verovatno negde 1999. godine u D&D studiju na matorom MCI-u, sumnjam da se on tad (a i sada) previse patio oko pravljenja vestackog dranja... Cela pesma je u tom fazonu, verovatno im je i deo atmosfere bio da se zezaju i da vicu u glas. Inace svi vokali iz tog perioda koji su izlazili iz D&D studija, a puno odlicnih albuma je izaslo u tom periodu bas odatle, su imali neku karakteristicnu distorziju odnosno saturaciju na vokalima, neke prelepo zasicene sibilante, modulirane kao da ih cujes sa radija ali neznije, i to pokusavam godinama da desifrujem, jer to je za mene zvuk hiphop vokala... A ono sto mi govori da je sve to bila slucajnost i da im je nesto tamo u lancu prosto davalo tu zasicenost gore je to sto Edijevi miksevi posle D&D studija ne zvuce vise tako, nemaju tu zasicenost vise, nebitno da li su ITB ili OTB ... A sve iz tog studija je imalo taj "karakter" nebitno ko god da je miksao. |
Nemam pojma, ja ovde čujem uvrh glave dva-tri čoveka i harmonajzer sa nekakvim "zombi" intervalom kome, pošto nemam dovoljno sluha, ne uspevam napamet da odredim tačnu vrednost. Možda neka umanjena kvinta, ne znam. I ladno je moguće da su sve te galame semplovane pa okidane po potrebi, i da je sam sempler to taman zgužvao toliko da se dobije još malo prljavštine (ti matori 16-bitni sempleri nisu imali baš najčistije konvertore). Druga je stvar što se u slici vidi gomila koja viče, ali kad zažmurim ja tu gomilu ne čujem. A možda je i sasvim drugačije nego što kažem :)
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 05:33 PM. |