Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Kako zapravo treba da zvuci pesma? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=48303)

Student 05-07-2016 08:16 AM

Re: Kako zapravo treba da zvuci pesma?

Ovi monitori nemaju potenciometar. Pretpostavljam da kada im se upali crvenon svetlo da je tada ukljucen limiter.

AudioStorm 13-07-2016 11:17 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 371299)
Posle dvadeset, trideset ili pedeset mikseva će ti biti lakÅ¡e.

Ja ovo procitah posle dvadeset,trideset ili pedeset godina ce ti biti lakse :shock:
Mada moze i tako :D

Arthur 14-07-2016 03:23 AM

bolje da limituju kad ne treba nego da prduckaju.

btw, jesu proprdeli posle akustičkih merenja?

Student 14-07-2016 09:08 AM

Na jednom nije radio visokotonac. Odneo sam na servis i zamenio je neki kabal i sada radi...
Vezano za slusanje. Na njima imam savrsenu jacinu vokala i na sluskama isto, medjutim na manjim kineskim zvucnicima mi fali vokala...

Arthur 14-07-2016 09:44 AM

logično je, jer mali kineski zvučnici imaju uži opseg frekvencija, i to uglavnom tamo gde je glas dominantan. Uzmi da slušaš dubstep ili drumnbass na njima, neš čuti 80% pesme. Na tebi je da odlučiš kojoj se publici obraćaš, na čemu ona sluša, i šta želiš da postigneš svojom produkcijom tj šta želiš da produkcija kaže o toj pesmi, sugestivno.

kolko sam svestan sveta oko sebe, u 2016toj, 90% muzike se sluša na jeftinim bubicama, zvučnicima od mobilnog ili laptopa. Al opet, "mora da roka" i kad se otčepi na nekoj kućnoj žurci

awacs 14-07-2016 05:28 PM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 371386)
Ja ovo procitah posle dvadeset,trideset ili pedeset godina ce ti biti lakse :shock:
Mada moze i tako :D

Cenim da ni pedeset godina nije dosta :) Ako je čovek pošten prema sebi, u svakom miksu se pre ili kasnije javi misao „Jebote, ja ovo ne umem da smiksam :(”. Nekad na početku, nekad u sredini, a nekad sve vreme stoji u glavi do pred kraj :)

Pozdrav,

Vasa

Student 14-07-2016 09:04 PM

Postoje neke kompozicije koje zvuce dobro i na jednom i na drugom sistemu..jeftiniji i skuplji... Kako doci do tog zvuka?

awacs 14-07-2016 09:50 PM

Quote:

Originally Posted by Student (Post 371401)
Postoje neke kompozicije koje zvuce dobro i na jednom i na drugom sistemu..jeftiniji i skuplji... Kako doci do tog zvuka?

Govoriš o svojim ili tuđim miksevima? Odnosno, reci o kojim se kompozicijama radi, jer nema smisla da pričamo uopšteno. Bartokov Koncert za dva klavira, udaraljke i orkestar sigurno ne zvuči dobro na svakom sistemu (mada ruku na srce nisam ni čuo dobar snimak tog dela).

Pozdrav,

Vasa

Bockie 15-07-2016 12:32 AM

Quote:

Originally Posted by Student (Post 371401)

Postoje. Tone kompozicija...

Ljudi koji su ih smislili, odsvirali i kasnije snimili i isproducirali sve to, su dolazili do toga na dva načina:
-Kroz krvav rad, ulaganje i odricanje
-Uz vanserijski talenat i krvav rad.

A neki uz sve to nikada nisu ništa napravili, iako imaju potencijal, opremu, uslove...

Ovaj posao, ali ne samo ovaj, već generalno multimedija, film, muzika, umetnost uopšte, je na niskim granama (IMHO), baš zato što ljudi ulaze u sve ovo sa očekivanjima za "1-2-3" formulom.

S' tim da uglavnom i ono "2 i 3" smatraju smaranjem...

Vidim u čega se post pretvara, ali zaista nikoga ni za šta ne osuđujem, već samo konstatujem... ...da neke stvari nisam ni imao "muda" da pitam.

Prosto, znao sam da sam moram da "pokupim" i naučim kroz rad, pa tek kad dođem do konkretnog problema, postavim funkcionalno pitanje - Zašto se nešto dešava ili rešava na određen način. Zbog sebe ako ne zbog koga drugog.

Postojanje takve formule bi bilo nipodaštavanje nečega što voliš, što zaista želiš dubinski da razumeš, a ne samo mehanički, vrtenjem potova i kliktanjem u određenom paternu - izvršiš.

Tako izostaje strast, želja za kreacijom novog, boljeg od prethodnog.

Tako postajemo svi isti - "zombiji".

Šta da kažem, nadam se da budući npr. lekari ovako ne razmišljaju...

Svaka čast i dobro zdravlje! :thumbsup:

Arthur 15-07-2016 04:23 AM

bockie strikes again.

ko pita ne skita, a ima i ono, nema glupih pitanja samo glupih odgovora. I ne, ne vidim u šta se topik pretvara. Čovek ima vrlo neposredno opažanje, na samom početku svog razvojnog puta, i zaslužio je kršten odgovor.

enivej @student, sad si pečen da počneš da uočavaš nijanse u nivoima, i počneš da kontaš percepciju i funkciju nečeg što je napred ili iza, u odnosu na nešto drugo.
Takođe, različiti nivoi glasnoće, po fletcher-munsonovoj krivi, daju različite subjektivne utiske u datom momentu. Samo polako, na odličnom si putu da skontaš. Počni od traženja sredine, i još i još i još slušanja svega i svačega na svakom sistemu

All times are GMT +1. The time now is 03:18 PM.