Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Live Sound (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=145)
-   -   EAW-Anya na EXIT-u... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=48268)

awacs 11-06-2016 11:36 AM

Re: EAW-Anya na EXIT-u...

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 371168)
ovo je bilo skoro za (ve)getu u skoplju , cika hari moze da kaze koju vise ako je jos prisutan na forumu :)

Pusti profesionalce, šta veli publika?

Pozdrav,

Vasa

alavuk 11-06-2016 02:33 PM

ne poznajem ikoga koji je bio tamo , tj znam ali ne bi umeli da prenesu utisak jer im je nepoznanica sta im je sviralo na stadionu , ... mislim da ni vegeta ("insajderska informacija") nije imao pojma pa je tek posle "seta" pitao sta je ovo ... ostao coek zapanjen ... LOL ...

awacs 11-06-2016 04:26 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 371172)
mislim da ni vegeta ("insajderska informacija") nije imao pojma pa je tek posle "seta" pitao sta je ovo ... ostao coek zapanjen ... LOL ...

Aha, pa znači da ipak svira mnogo bolje nego što izgled obećava :)

*to se tiče utisaka publike, mislio sam najviše na to da li ima dovoljno „jaja”, pogotovo za tu muziku. Pošto specifikacija kaže 35Hz-18KHz, pa mi se tih 35Hz nije učinilo naročito impresivnim. Doduše, ni o uobičajenim specifikacijama normalnih razglasa ne znam ama baš ništa, možda se to i uklapa u standardne brojke...

Pozdrav,

Vasa

Arthur 13-06-2016 09:17 AM

Sky Music je to kupio, i nosi ga i na SeaDance u Budvu, koju je ranije radio FNM iz Slovenije. Znajući ko je Miki, ne bi me čudilo da zna da mu ide izuzetno berićetan period u životu (ko da ovaj do sad nije već bio). A gosn Berar je izgleda penzionisan.

No što se razglasa tiče, dobar prijatelj (i još bolji koncertni tonac) je šef u Skaju za razglase , i imao je prilično romantične statuse na FB (a nije sklon proseravanju) . Tako da, ne sumnjam da to svira za sve te pare :da:

Čak sam imajuću u vidu dve gorenavedene činjenice (političko poslovnu budućnost SkyMusica i kvalitet tehnike kojom barataju) toplo preporučio mlađem kolegi da prihvati posao koji mu se tamo nudi, jer će sigurno dosta posla videti, puno lepe tehnike upoznati, a mlad je dovoljno da gine po klasičnim rentalskim izrabljivačkim platnim spiskovima. Posle će mnogo biti konkurentniji u EU, ako realno savlada sve što mu stiže pod prste uskoro.

awacs 13-06-2016 12:33 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 371187)
Sky Music je to kupio, i nosi ga i na SeaDance u Budvu, koju je ranije radio FNM iz Slovenije. Znajući ko je Miki, ne bi me čudilo da zna da mu ide izuzetno berićetan period u životu (ko da ovaj do sad nije već bio). A gosn Berar je izgleda penzionisan.

No što se razglasa tiče, dobar prijatelj (i još bolji koncertni tonac) je šef u Skaju za razglase , i imao je prilično romantične statuse na FB (a nije sklon proseravanju) . Tako da, ne sumnjam da to svira za sve te pare :da:

Kad već imaš insajderske informacije: je li stvarno milion i po, ko što reče Boki? Daleko bilo da ne verujem Bokiju, samo sam se smrzao od količine živog novca koju je trebalo obezbediti. Ili EAW radi na „dođem ti”?

Pozdrav,

Vasa

Bockie 13-06-2016 11:56 PM

Boki je koristio javno dostupne informacije.
Boki zna iz trgovačkog iskustva da ovakve velike stvari idu obično malo drugačije... Lepo piše koliko oprema vredi, ali ne i koliko i kako je plaćena...

Sa jedne strane, uvek imamo ljude po svetu (svi mi) i uopšte, trgovačke veštine su nam negde u žilama...

Sa druge strane, to otvara razna polja...mašti na volju... Od samih ekonomskih aspekata, pa do toga kome je i koliko stalo da na Balkanu postoji ovakav sistem pre nego u berićetnoj EU...itd...itd...hodam po obodima pravilnika ponašanja...:)

Sa treće strane, to je dobra vest za zvuk uopšte. Makar to bili elektro-hemo-zombiji ili Ceca i trubači...

Lično mislim da ne postoji tržište za ekonomsku isplativost cele priče. Mislim na ceo region.
Potpuno NIKO nema račun da ima ozvučenje od milion i po' - za dve-tri manifestacije (diljem regiona) godišnje, kojima bi takav sistem eventualno trebao.

Dakle, računalo se na ceđenje državnih budžeta, rasipanje i generalan trend slabljenja ekonomija ili bar, održanja vegetativnog stanja... Bar kroz ovaj mali segment...

Ono što je dobro je da - nije da nije bitan zvuk!

Prase valja natoviti pre eksploatacije...

Je' sam surov?
:D

awacs 16-06-2016 12:04 PM

Nisi surov, realan si.

Pozdrav,

Vasa

bubu 16-06-2016 10:50 PM

Možda je malo pretjerano, kako to ide usmenom predajom, svako doda 100.000€ i na kraju zaokruzis na milijun i po. Ali ne vjerujem da je puno manje. d&b koji je najskuplji od svih s 2 velika J Arraya i koje kakvim fillovima, delay lineovima i svim mogućim ampovima i basovima (ako pricamo o kalibru ogromnog festivala), može lagano otići preko 1mil. Samo jedan zvučnik je vjerojanto oko 8000€ (vjerojatno jer je službene cijene teško saznati), a 4x kanalni D80 je 10000€ minimum.

Evo lista za Wacken
http://www.eventelevator.de/stories/...-open-air-2013

Ovdje nakon 3 reda dođeš lagano na pola milijuna. Makneš 30% jer je EAW, a ne d&b i moglo bi lako biti.

awacs 16-07-2016 09:35 AM

I? Ko je bio na Exit-u? Kakvi su utisci?

Pozdrav,

Vasa

bole 16-07-2016 12:45 PM

Jako glasno i nista posebno . Meni licno bolji zvuk izlazio sa delay tornja

All times are GMT +1. The time now is 12:57 PM.