Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase Midi mixer? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=48084)

alavuk 03-03-2016 08:24 PM

Re: Cubase Midi mixer?

dobro , da list editor je zgodan za single a je multichanel midi fajl pa se sve lepo razvodji posle :)

idvi 04-03-2016 09:54 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 370064)
dobro , da list editor je zgodan za single a je multichanel midi fajl pa se sve lepo razvodji posle :)

Da i jos jedna cuda fora ..kad pokrenem midi file (sa svim odrenicama) Midi Mixer se uopce ne mrda...Panorama zakucana u levo a volume 0 .??

alavuk 04-03-2016 06:03 PM

list editor tu radi pos'o :) doduse ne bi ni trebao da reaguje , posto ima mali milion informacija za "jedan kanal"

idvi 04-03-2016 07:47 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 370079)
list editor tu radi pos'o :) doduse ne bi ni trebao da reaguje , posto ima mali milion informacija za "jedan kanal"

A zašto radi u N-tracku ili recimo Orion pa cak Magix koji su onka šrot.:wink:

alavuk 04-03-2016 08:18 PM

ne znam , procitaj help u cubase-u :)

idvi 05-03-2016 07:25 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 370085)
ne znam , procitaj help u cubase-u :)

Upravo zato sam i postavio to pitanje ovdje..misleci da netko mozda zna.
Surfao sam i proucavao HELP itd..ali nista nisam nasao:(

spartakus 05-03-2016 08:33 AM

Ljudi a jel neko zna kako se gasi taj programing(automatizacija koja ide uz midi file) ubih se trazeci to u abletonu cak otvorio sam temu sa tim problemom.Na cubasu sam uspevao to da ponishtim ali u abletonu nikako ne uspevam.Na cubasu jednostavno iscrtash automatizaciju preko postojece dok u abletonu to ne pije vodu posle odredjenog perioda se vrati u svoje prvobitno stanje(mislim na automatizaciju).

idvi 05-03-2016 09:12 AM

Bez da duljim Cubase 5 je car za manipulaciju mid-ja.
Probao sam masu softa starih i novih i svi nešto kompliciraju pa se smrznu
pa ne možeš po logici pronaći opciju itd..
Probao sam od "zaboravljenih" N-track. Orion, Logic pro (win), One.Acid, Tools, Magix...itd itd..imao sam vremena pa se potrudio.
Bilo mi je bitno da puno ne lutam kad otvor midi da pronađem najbitnije opcije s najjednostavnijim pristupom i kad podesim da mi to sve sevira kako hoću.
60% je brljalo a za ostale moraš se dobro udubit u pricu.
Uglavno Cubase je 120% bolji od ostalih..SAMO nikako da pronjuškam kako da midi mixer proradi..kao što radi kod dosta njih.:banghead:

awacs 05-03-2016 12:06 PM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 370072)
Da i jos jedna cuda fora ..kad pokrenem midi file (sa svim odrenicama) Midi Mixer se uopce ne mrda...Panorama zakucana u levo a volume 0 .??

Možda je fora u tome što se list editor odnosi na part, a automatizacija miksera na track. Imaš u Helpu za C5 na 202. strani objašnjenje šta se radi s tim.

Pozdrav,

Vasa

spartakus 05-03-2016 06:34 PM

Meni je ableton vrhhh vrhova,mnogo mi je modularniji od cubase sam nacin rutovanja savrshen.

All times are GMT +1. The time now is 09:42 AM.