![]() |
Re: Presonus Studio One 3.2
Inace, procitah negde da se sa ovim novim Consol shaper-om saturacija dogadja samo na busu, a ne na kanalima kako su reklamirali, a da se na kanalima (dizuci drive na busu koji kontrolise kanale) samo pojacava gain pre inserta i pre-fader-a naravno, navodno su ljudi testirali i null-ovali ...sto je po meni vrlo nezahvalno, jer narusava vec postavljeni gain staging i nivo ulaza u inserte...
|
Quote:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qDNnft2TCwQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
PS Overkill-ovao sam forum, samo ja vodim monologe ovde, mora da iskuliram |
Na prvi pogled pain in the ass... Taman podesis gain na insertima, odvrnes drive na Console shaper-u i ode sve u...:rotfl:
Dobro, fazon je da radis u malim koracima. Mene je ovo nateralo da dobro razmislim koliki mi je input gain po kanalima. Problem je sto, za razliku od Cubase-a, Studio one to nema, pa moras da intervenises na samom klipu (donekle frustrirajuce). Peak meter na prvi insert, kalibrises ga na recimo -18db, pa vozi lagano... Druga stvar, crosstalk... Potencijalni problemi sa fazama, ali ponekad moze da dodje kao glue... sta ja znam |
Javlja mi se, da će Studio One u bliskoj budućnosti pregaziti sve sekvencere, da će mu svi konkurenti nuditi saradnju...A mene kad svrbi levo koleno, nikad ne grešim...:wink:
|
mixer mi je i dalje ruzan skroz , samo radi njega ne mogu naviknuti se!! masam stalno kad treba otvroriti na mixeru neki kanal, i da ubacim efekat, stjupid veliki!! ima ona mala zuta na svakom kanalu , ja otvorim uvek pre kanal!!
|
ne treba ti mikser da bi ubacio efekat, ja sam setovao channel editor na E, tako da mi je uvek pri ruci, ustvari tako mi je i u cubase-u.
|
Makar znam da to nitko u profi bransi ne koristi, ali ima li SO u sebi kakve vst-i ili je to iskljucivo samo paket njegovih plagina. Sorry na Off
|
| All times are GMT +1. The time now is 07:09 PM. |