Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Skroman solidan studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=48003)

NLP 31-01-2016 01:25 PM

Re: Skroman solidan studio

Supporta kod E-MU-a je katastrofa odkad ga je kupio Creative.

Ako imaš pare i ako hočeš da si mobilan (USB priklop) nabavi jednu RME, ja sam koristio barem 10 različitih mobilnih zvučnih kartica različnih firmi i nijedna nije bila tako stabilna kao RME (čak Antelope i Prism zvučne i drugi... kad zeza priporučuju da se nabavi RME pa se preko digitalnih priključaka koriste njihove konvertere... ).

Ako imaš stacionar i PCIe priključak onda imaš mnogo više odabira.

... ili da imaš Apple računalo.

Najbolji budget zvučnici su Yamaha HS serija odnosno model HS8, bolji su od barem 3 struko skuplje konkurencije.

Ako imaš više onda ima toga :)

Za drugo nisam "pravi naslov".

Era 31-01-2016 05:11 PM

usput, nasi najbolji i najpoznatiji kompozitori komponuju i prodaju pesme od par hiljada evra na obicnoj akusticnoj gitari koja vredi max 200e...ali imaju kefalo i znaju posao...Moj savet, obicna klavijatura,komp, sluske sve zajedno 500e i udri...:)

LA-2A 31-01-2016 05:43 PM

Probaj da nadjes polovne genelec 8020, krecu se oko 450-550e. Mana je to sto nije mnogo glasan zvucnik, ali za te pare i nemas puno izbora. HS80 jedino kao test slusanje :)

NLP 31-01-2016 05:55 PM

Ti jajasti Geneleci imaju nek neprirodan prizvuk, osim 8351 ili 8260... ali to su ogromni novci.

obicni user 31-01-2016 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by Era (Post 369536)
usput, nasi najbolji i najpoznatiji kompozitori komponuju i prodaju pesme od par hiljada evra na obicnoj akusticnoj gitari koja vredi max 200e...ali imaju kefalo i znaju posao...Moj savet, obicna klavijatura,komp, sluske sve zajedno 500e i udri...:)

Ovisi u kojoj se ulozi vidi. Ako kao kompozitor koji će raditi neki demo\info onda ok. Ali ako misli na produkciju onda nitko nije toliko bogat da kupuje jeftine stvari.

NLP 31-01-2016 09:15 PM

Pa recimo da je tako na nek način da :D
Drugo su veči Genelec-i, tu su bolji a opet smo na dosta para.

Dragan88 03-02-2016 12:49 PM

Za taj novac ja mislim da u danasnje vreme moze da se napravi veoma solidan kucni setup.
Ja kada bih ponovo pocinjao sa tim,i imao taj novac i te zahteve,uradio bih konkretno ovako:

Zvucna karta: Steinberg UR22 ili Presonus Presonus AudioBox 22VSL.
Obe karte su vrlo jeftine (100-inak eura,ili nesto vise)...Prepune mogucnosti,i mislim da su vrlo znacajno poboljsanje sa zvucne strane u odnosu na staru EMU 1212m.

Klavijatura Roland G1000...76 poluotezanih dirki...Upotrebljiva za live (za razliku od same midi klavijature)...Solidani zvukovi za bilo koju vrstu muzike,"podnosljiv" klavir,cena oko 250-300 eura.

Monitoring,jednostavno...JBL Lsr305...I slusalice ATH-M50X (kao odlicna pomoc za slusanje u akusticki nesredjenom prostoru).

...ostatak novca bih upotrebio da koliko-toliko sredim akustiku u sobi...

Mislim da je to super setup koji sposobnom coveku realno pruza velike mogucnosti (sa kompozitorske a delom i produkciske strane)...

... solidan kompjuter i more odlicnog piratskog softvera pretpostavljam da vec imas,ili ako ne,da ces ga brzo nabaviti. :) ;)

Pozdrav...Srecno.

All times are GMT +1. The time now is 03:33 AM.