![]() |
Re: Skroman solidan studio
Supporta kod E-MU-a je katastrofa odkad ga je kupio Creative.
Ako imaš pare i ako hočeš da si mobilan (USB priklop) nabavi jednu RME, ja sam koristio barem 10 različitih mobilnih zvučnih kartica različnih firmi i nijedna nije bila tako stabilna kao RME (čak Antelope i Prism zvučne i drugi... kad zeza priporučuju da se nabavi RME pa se preko digitalnih priključaka koriste njihove konvertere... ). Ako imaš stacionar i PCIe priključak onda imaš mnogo više odabira. ... ili da imaš Apple računalo. Najbolji budget zvučnici su Yamaha HS serija odnosno model HS8, bolji su od barem 3 struko skuplje konkurencije. Ako imaš više onda ima toga :) Za drugo nisam "pravi naslov". |
usput, nasi najbolji i najpoznatiji kompozitori komponuju i prodaju pesme od par hiljada evra na obicnoj akusticnoj gitari koja vredi max 200e...ali imaju kefalo i znaju posao...Moj savet, obicna klavijatura,komp, sluske sve zajedno 500e i udri...:)
|
Probaj da nadjes polovne genelec 8020, krecu se oko 450-550e. Mana je to sto nije mnogo glasan zvucnik, ali za te pare i nemas puno izbora. HS80 jedino kao test slusanje :)
|
Ti jajasti Geneleci imaju nek neprirodan prizvuk, osim 8351 ili 8260... ali to su ogromni novci.
|
Quote:
|
Pa recimo da je tako na nek način da :D
Drugo su veči Genelec-i, tu su bolji a opet smo na dosta para. |
Za taj novac ja mislim da u danasnje vreme moze da se napravi veoma solidan kucni setup.
Ja kada bih ponovo pocinjao sa tim,i imao taj novac i te zahteve,uradio bih konkretno ovako: Zvucna karta: Steinberg UR22 ili Presonus Presonus AudioBox 22VSL. Obe karte su vrlo jeftine (100-inak eura,ili nesto vise)...Prepune mogucnosti,i mislim da su vrlo znacajno poboljsanje sa zvucne strane u odnosu na staru EMU 1212m. Klavijatura Roland G1000...76 poluotezanih dirki...Upotrebljiva za live (za razliku od same midi klavijature)...Solidani zvukovi za bilo koju vrstu muzike,"podnosljiv" klavir,cena oko 250-300 eura. Monitoring,jednostavno...JBL Lsr305...I slusalice ATH-M50X (kao odlicna pomoc za slusanje u akusticki nesredjenom prostoru). ...ostatak novca bih upotrebio da koliko-toliko sredim akustiku u sobi... Mislim da je to super setup koji sposobnom coveku realno pruza velike mogucnosti (sa kompozitorske a delom i produkciske strane)... ... solidan kompjuter i more odlicnog piratskog softvera pretpostavljam da vec imas,ili ako ne,da ces ga brzo nabaviti. :) ;) Pozdrav...Srecno. |
All times are GMT +1. The time now is 03:33 AM. |