Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Rod Stewart - novi album - sve ITB - kucni snimak (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47988)

Bockie 26-01-2016 12:55 AM

Re: Rod Stewart - novi album - sve ITB - kucni snimak

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 369407)
Sad sam bas preslusao na (dobrim) sluskama. Vokal nije prejak, bas je taman. I sve ostalo se bas dobro cuje, od violina i bendza, do basa... bubanj jeste ispod, ALI je totalno nebitan za pesmu i ima ga bas koliko treba.
Pesma je za "nedeljno popodne" za debele domacice ALI prica je bila o ITB snimanju kod kuce...

Ako je to "taman" - glasnih vokala ni nema.

Pa ni na "Calling Elvis" bubanj nije bitan...a tekst je za "debele domaćice"...al ja slušam zbog bubanj...bre...:D

Nema nebitnih delova...ima nebitne publike...!

Slažem se sa Janom za mikrafone...!

DaBear 26-01-2016 07:14 AM

Quote:

Originally Posted by Bockie (Post 369411)
Ako je to "taman" - glasnih vokala ni nema.

Pa ni na "Calling Elvis" bubanj nije bitan...a tekst je za "debele domaćice"...al ja slušam zbog bubanj...bre...:D

Nema nebitnih delova...ima nebitne publike...!

Slažem se sa Janom za mikrafone...!

U ovoj (folk) muzici bubanj nije bitan...kad su je stvarali, kao zanr (po Irskim kafanama) bubanj je bio neku sto, sank ili bure u koje su udarali cisto da drze ritam !:D

kokakolije 26-01-2016 09:22 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 369407)
Sad sam bas preslusao na (dobrim) sluskama. Vokal nije prejak, bas je taman. I sve ostalo se bas dobro cuje, od violina i bendza, do basa... bubanj jeste ispod, ALI je totalno nebitan za pesmu i ima ga bas koliko treba.
Pesma je za "nedeljno popodne" za debele domacice ALI prica je bila o ITB snimanju kod kuce...

@Jan - to sto se boris sa "producentima" - stara nasa boljka...samo sto takvi miksevi ne bi prosli preko. Ako nesto ne volim, to je kad je vokal pokriven. Imam ovde ortaka iz Zagreba, radi album vec 4-5 godina (!?) jedne iste pesme presvirava i pre-aranzira-va (?) i vokala nigde nema..On svira sve (gitare, bas , bubanj i peva + snima, miksa i producira) ALI vaznije su mu gitare od pevanja (????) Balkanski mentalitet:D

Ne razumijem zasto je ukopavanje vokala "balkanski mentalitet"???
Sto znaci da barem 1/3 svjetske scene dalazi sa Balkana!?

A upravo na tom glupom balkanu nema kvalitetnog mixa nego svaki vokal (ili nesto slicno) strsi debelo ispred svega.

Skuliraj se malo kolega i nemoj bas s visoka kenjati po ukusu pojedinca svrstavajuci ga u "balkanski mentalitet".

awacs 26-01-2016 11:04 AM

Nije balkanski, to je bubnjarski mentalitet :wink:

Ne želim da poverujem kako neko zaista misli da onaj ko je ovo smiksao nije umeo da pojača bubanj i stiša glas. Ili da je ekipa htela da uštedi pare pa je zato radila u sobi, a ne u studiju.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Jedino što zameram ovom izdanju je to što je toliko bezočno zgaženo limiterom.

Tomo M 26-01-2016 12:44 PM

Ja san bija malo sarkastičan, inaće se slažem s awacs, sve je kul osim šta je prepucano u masteringu.

daj bože da svaki moj itb zvuči ovako :D

awacs 26-01-2016 12:50 PM

Quote:

Originally Posted by Tomo M (Post 369425)
Ja san bija malo sarkastičan, inaće se slažem s awacs, sve je kul osim šta je prepucano u masteringu.

daj bože da svaki moj itb zvuči ovako :D

Mislim da nam je to (skoro) svima bilo jasno :) :thumbsup:

Što se tiče prepucavanja u masteringu, može se donekle opravdati namenom izdanja. Niti je ovo muzika koja se sluša sedeći u sweet spotu između zvučnika, niti je planirana za glasno slušanje, naprotiv. Ovo je za slušanje na 5-10W snage, i na toj snazi savršeno funkcioniše.

Pozdrav,

Vasa

awacs 26-01-2016 01:12 PM

Uzgred, jako mi se sviđaju planovi/prostori na celom albumu. Reverbi su korišćeni u funkciji razdvajanja planova, a ne da bi se čuli sami po sebi. Da mi je neko poslao ovo da miksam, isto bih smiksao. Mislim – na isti način, ne podjednako dobro :)

I da – ultrafunkcionalni aranžmani :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

DaBear 26-01-2016 07:58 PM

Sve si odlicno primetio... malo studioznog slusanja i moze mnogo toga da se cuje / nauci i primeni. Na svemu moze nesto da se nauci, ako se hoce.

@kokakolije - opusteno brate... kod nas su ekstremi. Ili je pevanje mnogo tiho (ako sef grupe / producent svira nesto) ili prejako (ako je pevac glavni ili placa studio). Pa kad stave debeli EQ i reverb...ijao!
Ovi kad urade da je vokal "kao jak" opet se sve jasno cuje..znaci jako - a - nije. Kapiras?

kokakolije 27-01-2016 03:55 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 369430)
Sve si odlicno primetio... malo studioznog slusanja i moze mnogo toga da se cuje / nauci i primeni. Na svemu moze nesto da se nauci, ako se hoce.

@kokakolije - opusteno brate... kod nas su ekstremi. Ili je pevanje mnogo tiho (ako sef grupe / producent svira nesto) ili prejako (ako je pevac glavni ili placa studio). Pa kad stave debeli EQ i reverb...ijao!
Ovi kad urade da je vokal "kao jak" opet se sve jasno cuje..znaci jako - a - nije. Kapiras?

Sve 5...iako mi je i ovdje uzasno preglasan tj. prenaglasen vokal...neravnomjerno naspram ostalog mixa.
Kao da je stavljen vokal na matricu...

kVu 28-01-2016 09:17 AM

Meni ovo super zvuci, pravi radio mix :) Sve na mestu i kako treba. Slazem se i da je limiting mogao malo "lakse" mada opet mislim da je i tu donesena ispravna odluka. Moglo je ovde i jos napucanije pa bih rekao da je na kraju ipak napravljen kompromis.

All times are GMT +1. The time now is 11:45 AM.