![]() |
Re: Rod Stewart - novi album - sve ITB - kucni snimak
Quote:
Pa ni na "Calling Elvis" bubanj nije bitan...a tekst je za "debele domaćice"...al ja slušam zbog bubanj...bre...:D Nema nebitnih delova...ima nebitne publike...! Slažem se sa Janom za mikrafone...! |
Quote:
|
Quote:
Sto znaci da barem 1/3 svjetske scene dalazi sa Balkana!? A upravo na tom glupom balkanu nema kvalitetnog mixa nego svaki vokal (ili nesto slicno) strsi debelo ispred svega. Skuliraj se malo kolega i nemoj bas s visoka kenjati po ukusu pojedinca svrstavajuci ga u "balkanski mentalitet". |
Nije balkanski, to je bubnjarski mentalitet :wink:
Ne želim da poverujem kako neko zaista misli da onaj ko je ovo smiksao nije umeo da pojača bubanj i stiša glas. Ili da je ekipa htela da uštedi pare pa je zato radila u sobi, a ne u studiju. Pozdrav, Vasa P.S. Jedino što zameram ovom izdanju je to što je toliko bezočno zgaženo limiterom. |
Ja san bija malo sarkastičan, inaće se slažem s awacs, sve je kul osim šta je prepucano u masteringu.
daj bože da svaki moj itb zvuči ovako :D |
Quote:
Što se tiče prepucavanja u masteringu, može se donekle opravdati namenom izdanja. Niti je ovo muzika koja se sluša sedeći u sweet spotu između zvučnika, niti je planirana za glasno slušanje, naprotiv. Ovo je za slušanje na 5-10W snage, i na toj snazi savršeno funkcioniše. Pozdrav, Vasa |
Uzgred, jako mi se sviđaju planovi/prostori na celom albumu. Reverbi su korišćeni u funkciji razdvajanja planova, a ne da bi se čuli sami po sebi. Da mi je neko poslao ovo da miksam, isto bih smiksao. Mislim – na isti način, ne podjednako dobro :)
I da – ultrafunkcionalni aranžmani :thumbsup: Pozdrav, Vasa |
Sve si odlicno primetio... malo studioznog slusanja i moze mnogo toga da se cuje / nauci i primeni. Na svemu moze nesto da se nauci, ako se hoce.
@kokakolije - opusteno brate... kod nas su ekstremi. Ili je pevanje mnogo tiho (ako sef grupe / producent svira nesto) ili prejako (ako je pevac glavni ili placa studio). Pa kad stave debeli EQ i reverb...ijao! Ovi kad urade da je vokal "kao jak" opet se sve jasno cuje..znaci jako - a - nije. Kapiras? |
Quote:
Kao da je stavljen vokal na matricu... |
Meni ovo super zvuci, pravi radio mix :) Sve na mestu i kako treba. Slazem se i da je limiting mogao malo "lakse" mada opet mislim da je i tu donesena ispravna odluka. Moglo je ovde i jos napucanije pa bih rekao da je na kraju ipak napravljen kompromis.
|
All times are GMT +1. The time now is 11:45 AM. |