Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Midas Venice F3F32 AD / DA konekcija? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47572)

tex viler 26-07-2015 06:23 PM

Re: Midas Venice F3F32 AD / DA konekcija?

Možeš li malo detaljnije, da li imam ikakvu opciju da to upgrejdam ili ne?
Znači kako mogu li ikako spojit externi ad/da konverter sa midasom?

Jan 26-07-2015 07:08 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 367177)
Da se umešam sa dosadnom analizom problema :)

Ako čovek uđe u Line In na bilo kom digitalnom mikseru (pa i na MIDAS-u) nužno će proći i kroz konverziju samog miksera, jer signal u takvim digitalnim mikserima ima putanju MIC/LINE IN > AD konvertor > digitalna obrada > DA konvertor > ANALOG OUT.

Cek cek, koliko ja znam, Venice F32 je analogni mikser, koji samo ima interfejs ispred analognog dela koji moze da se zaobidje. Sta vise 99% sam siguran. Odnosno 100% sam siguran.

EDIT: 100% je tako... Midas M32 je druga prica, koji jeste digitalni mikser.

awacs 26-07-2015 07:24 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 367180)
Cek cek, koliko ja znam, Venice F32 je analogni mikser, koji samo ima interfejs ispred analognog dela koji moze da se zaobidje.

Koliko sam ja upoznat mo?e da se zaobiđe, ali onda ostaje? bez preampa :)

Pozdrav,

Vasa

awacs 26-07-2015 07:45 PM

Quote:

Originally Posted by tex viler (Post 367178)
Mo?e? li malo detaljnije, da li imam ikakvu opciju da to upgrejdam ili ne?
Znači kako mogu li ikako spojit externi ad/da konverter sa midasom?

Kao ?to sam napisao ? ako hoće? da za usnimavanje koristi? druge konvertore (poput Rosette) moraće? da kupi? i nove preampe. Da li ti se to isplati?

Pozdrav,

Vasa

tex viler 26-07-2015 07:53 PM

Moje osnovno pitanje je bilo da li mogu sa ovim midasom (preamp, eq) koristit externi konverter? Ako moram za usnimavanje imat novi konverter i nove preampe onda je to novo sve a midas mi onda koristi za ukras.
To je malo glupo.
Znači nema načina za ovo ?ta sam pitao?

awacs 26-07-2015 07:59 PM

Quote:

Originally Posted by tex viler (Post 367184)
Moje osnovno pitanje je bilo da li mogu sa ovim midasom (preamp, eq) koristit externi konverter? Ako moram za usnimavanje imat novi konverter i nove preampe onda je to novo sve a midas mi onda koristi za ukras.
To je malo glupo.
Znači nema načina za ovo ?ta sam pitao?

Koliko ja znam, nema načina. Ovde ima podosta ljudi koji su radili sa raznoraznim Midasima, mo?da će se javiti i neko od njih kad prestanu da nam se smeju iza leđa :)

Pozdrav,

Vasa

Jan 26-07-2015 08:10 PM

Znaci, ja sam se u startu ogradio :D

Al evo pitanja, ako udje u mic in i tu ubode mikrofon, zar ne moze da iz istog kanala na direct out izadje analogno i udje u neki eksterni konvertor/audio interfejs ?

awacs 26-07-2015 09:37 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 367186)
Znaci, ja sam se u startu ogradio :D

Al evo pitanja, ako udje u mic in i tu ubode mikrofon, zar ne moze da iz istog kanala na direct out izadje analogno i udje u neki eksterni konvertor/audio interfejs ?

Nemam pojma, mo?da i mo?e, zato ka?em kako bi valjalo da se javi neko ko zna ne?to konkretno o Midasu. Koliko sam na brzinu pročitao, input po svakom kanalu mo?e da bude ILI analogni ILI digitalni, a ovo tvoje bi zahtevalo da OBE veze budu aktivne... Jedino u ?ta sam siguran je ono ?to sam napisao: nema nikakvog smisla prolaziti kroz nekakvu ADDA konverziju i ulaziti u Line In.

Drugo, da li su Midasovi preampi toliko dobri (a konvertori toliko lo?i) da bi cela ta akcija imala smisla?

Pozdrav,

Vasa

Jan 26-07-2015 11:46 PM

Poslah Arthuru poruku da se javi na thread i da objasni :D

Plus, deluje mi da mi ne razumemo jedan drugog ovde... Zamislimo da mikser nema FW interfejs i da hocu iz racunara da izvezem 32 kanala za summing na mikser (bilo da je to F32 ili koji god drugi mikser) kako bih to drugacije uradio, sem kroz DA konverter pa u Line in na svakom kanalu na mikseru ako govorimo o analognom mikseru ?

awacs 27-07-2015 12:23 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 367190)
Poslah Arthuru poruku da se javi na thread i da objasni :D

Plus, deluje mi da mi ne razumemo jedan drugog ovde... Zamislimo da mikser nema FW interfejs i da hocu iz racunara da izvezem 32 kanala za summing na mikser (bilo da je to F32 ili koji god drugi mikser) kako bih to drugacije uradio, sem kroz DA konverter pa u Line in na svakom kanalu na mikseru ako govorimo o analognom mikseru ?

Iz računara u analogni mikser je tako kako kažeš. Problem je u tome kako da uđeš iz bubnja u mikser :) Čovek bi da snima, ako sam dobro shvatio :)

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 06:50 AM.