Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Koji DAW koristite? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47298)

kVu 08-04-2015 02:31 PM

Re: Koji DAW koristite?

Presonus Studio One zato što radim na PC-u i kad se pojavio jako me je podsećao na Logic i tu filozofiju koju najviše volim. sve mu radi bez greške, odlični fazoni sa lejerima i tejkovima za snimanje, ima odlične svoje efekte, mixanje i automatizacija je uživanje, editing onako. tu je pro tools ipak mama. Cubase recimo nikad nisam voleo jer mi interfejs izgleda kao igračka i sam se tripujem (naravno da se tripujem) da je zvuk malo plastičan (?). Uglavnom mislim da zavisi šta ti je prioritet. Ako si midi oriented onda bih ti preporučio cubase, ako radiš dosta audio editing pro tools, ako ti je potreban brz i stabilan workflow za mixanje onda studio one itd itd

sve su ti rekli ljudi iznad a ja bih ti preporučio da se povedeš ovim našim savetima izabereš onaj koji ti se najviše sviđa (meni je bitno i da mi se vizuelno dopada) i ne osvrćeš se više na druge alternative end mejk sam osom mjuzik!

pozdrav

bole 08-04-2015 02:51 PM

Ok, meni trenutno odgovara PT jer drugari koriste PT i , Final cut , Premiere pa je razmjena projekata tako najlaksa, a i navikao se na njegov interf.. U Cubaseu najlakse i najbrze usnimavam i ruting mi je brzi i logicniji. Ne volim u Pro Toolsu sto je zatvoreniji i nefleksibiliniji u vezi sa ext. kontrolerima pa nisam mogao stari dig. mikser da uvezem kao kontroler. Ne radim niti volim oko Midija.

kVu 08-04-2015 03:04 PM

onda cepaj PT i nema greške osim ako ne baguje :)

Stefan23 08-04-2015 03:33 PM

Meni se najvi?e sviđa PT to koristim i to ću koristiti. Nisam postavio ovu temu da bih tra?io va? savet ?ta da koristim. :D Čisto da vidim ?ta ko koristi. Uglavnom sla?em se za StudioOne jako je intuitivan i dobar workflow ima ali mi je PT svejendno nekako bolji.

Ghost Dog 08-04-2015 04:03 PM

Šta? Niko ne spominje REAPER! :D

:)

Rhino 08-04-2015 04:11 PM

Hm, ja ga probao u samom pocetku, dok je bilo x bagova. Inace dobro osmisljen sistem.

Ghost Dog 08-04-2015 04:11 PM

Kakvi crni bagovi, radi ko zmaj! :)

Uro?_86 08-04-2015 04:35 PM

Što se mene tiče ja sam kao i većina ljudi koji se bave rep muzikom krenuo da pravim svoje prve bitove na "fruity loops".
Poskidao sve moguće vst-ove za koje se pričalo da dobro rade posao.
- Vremenom sam imao dosta bitova, ali mi nijedan nije zvučao dobro.

Posle prelaska na "reason" sve mi je nekako zvučalo bolje.
I ostao sam dugo na njemu. - Možda jedno tri,četri godine.
- Ali opet sam imao osećaj da posle deset napravljenih bitova ja zapravo nemam bit!

Sada pre neki dan sam ušo kao slučajno (ne nadajući se previše) da isprobam vst koji dolaze sa "cakewalk sonar x3".
- I posle samo par prvih ukucanih nota ja sam bio hipnotisan zvukom.
I prvi put u životu da napravim bit i da budem zadovoljan kako zvuči.

idvi 08-04-2015 04:50 PM

Quote:

Originally Posted by Stefan23 (Post 365577)
Meni se najvi?e sviđa PT to koristim i to ću koristiti. Nisam postavio ovu temu da bih tra?io va? savet ?ta da koristim. :D Čisto da vidim ?ta ko koristi. Uglavnom sla?em se za StudioOne jako je intuitivan i dobar workflow ima ali mi je PT svejedno nekako bolji.

...e kad si "napipavao" koji je najbolji daw ..ili tako nekako...br 1 je Cubase.
I sve fore oko ovog onog su ti samo priče...i to priče onih koji nisu nikada isprobali ..recimo SOne PT itd te Cub do sr?i. Ali kad ti za treba onda pitanja i pitanja. To ti je od prilike kao da vozi? auto sa 5 brzina a ti ga gari? samo do 4
(jer ti peta ne treba..misli?) a kad ti zatreba nema? pojma kako se auto pona?a, koliko tro?i, dali je stabilan..itd.
Ovo sam ti ukratko preveo razmi?ljanja svetskih audio znalaca a i moja.
:da:

Filip_ 08-04-2015 05:06 PM

Quote:

Originally Posted by Stefan23 (Post 365577)
Uglavnom slažem se za StudioOne jako je intuitivan i dobar workflow ima ali mi je PT svejendno nekako bolji.

To mi reci za 2-3 godine (intezivnog rada na njima) i postovacu tvoje misljenje u vezi toga.

Elem da odgovorim i na pitanje.

Intezivno koristim Ableton zadnjih 7-8 godina...Reason u ReWire-u sa njim...drugih 50% cine VST instrumenti i plug-inovi koje koristim iz verzije u verziju godinama u nazad...probam nove stvari, ali retko sta dodam "za stalno" tom odabranom drustvu...

U ProTools-u i Studio One-u svaki put naucim nesto novo...ali ucitelji su me savetovali da sto vise poznajem razlicite Daw-ove vise vredim kao saradnik. (ako nista onda barem osnovne opcije i baratanja u menijima/manipulacije sa kanalima)

Cubase ucih jos u "skolici", ali me je uvek odbijao nekom neopisivom dosadom, ali kada se moralo, koristio sam ga...

Za MIDI Finale (novi Sibelius me je razocarao na neki nacin iako je AVID-ov marketing cudo ), takodje i obavezni Sound Forge kada je u pitanju zvuk, ali ne i muzika...

All times are GMT +1. The time now is 06:44 AM.