Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   2014 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46598)

DaBear 02-10-2014 10:14 PM

Re: 2014

I nesto totalno drugacije ALI opet pametno i zarazno...verovatno najblize Srpskim muzicarima...ko zna?

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/VHrLPs3_1Fs?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

darkstar 03-10-2014 12:09 AM

DaBear ... posto si mnogo vise u toj prici od mene, mozes li mi malo preneti iz svog iskustva - koji je to sablon koji primecujes u zadnjih 10 20 godina u hit pesmama? A da nije ono sto svi znamo - strofa refren strofa refren solo refren kraj. Pitanje je ozbiljno.

DaBear 03-10-2014 05:37 PM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 361941)
DaBear ... posto si mnogo vise u toj prici od mene, mozes li mi malo preneti iz svog iskustva - koji je to sablon koji primecujes u zadnjih 10 20 godina u hit pesmama? A da nije ono sto svi znamo - strofa refren strofa refren solo refren kraj. Pitanje je ozbiljno.

sablon ?? hehe..10, 20 godina..ehheheee.. Pa 10 godina je vecnost u muzici...a tek 20 !! Mnogo toga se promeni u tom vremenu.
Svake 2-3 godine se pojavi neki novi sound na koji svi nalegnu ko ludi. Onda krecu male varijacije i posle nekog vremena se izrodi nesto novo.
Stalno se kombinuju stilovi..ovakva muzika sa onakvim pevanjem...i eto novi stil. Staro i novo se mesa..nekad namerno, nekad slucajno...

Onda ima uvek par zvukova ili drum sounda koje svi koriste jedno vreme...bio je onaj clap na keca jedno vreme...pa onda ono sa puno vokala "ooho ohoo oo eee ooo" itd... pa onda malo dub step zvukova - smorio od undergrounda do pop muzike..

Ali i dalje su to komerc melodije SAMO obucene u sound koji je aktuelan. I taj "aktuelni" sound se u stvari sprema i smislja nekih 6-10 meseci pre nego pesma izadje..tako da mora da se prati sta se lusa i vrti pa da se prognozira gde ce otici (u kom pravcu) jer dok se sve to snimi i izbaci treba vremena...
Zato producenti prate sta se desava na underground sceni i vade najbolje elemente i ubacuju u pop muziku...

awacs 03-10-2014 06:47 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 361965)
Zato producenti prate sta se desava na underground sceni i vade najbolje elemente i ubacuju u pop muziku...

E, to :thumbsup::thumbsup: Underground je uvek bio izvor pop muzike! Glen Miler je nastao na temeljima crnačkih rupčaga, a ne sam iz sebe. Kao i Elvis, uostalom. To što je pop muzika trenutno jalova i tupava je samo odraz jalovosti i tupavosti undergounda.

Pozdrav,

Vasa

DaBear 03-10-2014 07:28 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 361966)
E, to :thumbsup::thumbsup: Underground je uvek bio izvor pop muzike! Glen Miler je nastao na temeljima crnačkih rupčaga, a ne sam iz sebe. Kao i Elvis, uostalom. To ?to je pop muzika trenutno jalova i tupava je samo odraz jalovosti i tupavosti undergounda.

Pozdrav,

Vasa

Sasvim se slazem sem onoga da je pop muzika danas "jalova". Po meni, zadnjih godinu - dve, nikad nije bilo boljih pesama na Top 40..

awacs 03-10-2014 07:51 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 361967)
Sasvim se slazem sem onoga da je pop muzika danas "jalova". Po meni, zadnjih godinu - dve, nikad nije bilo boljih pesama na Top 40..

Kad ka?em ?jalova? mislim na to da nijedna od tih pesama ne pre?ivi du?e od jedne sezone, ako i toliko. Da li se neko seća Boom, Boom, Pow ili Poker Face? I to su bile dobre pesme.

Pozdrav,

Vasa

Rhino 03-10-2014 08:43 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 361965)
sablon ?? hehe..10, 20 godina..ehheheee.. Pa 10 godina je vecnost u muzici...a tek 20 !! Mnogo toga se promeni u tom vremenu.

Svake 2-3 godine se pojavi neki novi sound na koji svi nalegnu ko ludi. Onda krecu male varijacije i posle nekog vremena se izrodi nesto novo.

Stalno se kombinuju stilovi..ovakva muzika sa onakvim pevanjem...i eto novi stil. Staro i novo se mesa..nekad namerno, nekad slucajno...

Onda ima uvek par zvukova ili drum sounda koje svi koriste jedno vreme...bio je onaj clap na keca jedno vreme...pa onda ono sa puno vokala "ooho ohoo oo eee ooo" itd... pa onda malo dub step zvukova - smorio od undergrounda do pop muzike..

Ali i dalje su to komerc melodije SAMO obucene u sound koji je aktuelan. I taj "aktuelni" sound se u stvari sprema i smislja nekih 6-10 meseci pre nego pesma izadje..tako da mora da se prati sta se lusa i vrti pa da se prognozira gde ce otici (u kom pravcu) jer dok se sve to snimi i izbaci treba vremena...

Tacno ovako nesto sam pomislio kad sam procitao pitanje iznad nego mi se nije dalo pisat u tom trenutku :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jan 04-10-2014 09:12 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 361933)
3) Da ne dozvoli da se aran?man pretvori u besmislenu halabuku (smislena halabuka je ne?to sasvim drugo);

Rekao bih da od ove boljke najvise boluje srpska pop muzika

All times are GMT +1. The time now is 10:21 PM.