Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Kick u drum grupu ili odvojeno? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46397)

spartakus 06-08-2014 09:50 AM

Re: Kick u drum grupu ili odvojeno?

Moj savet taj kik drum gledaj kao poseban instrument i ja takodje kao i artur 10grupa i vishe..

Djono 06-08-2014 11:05 AM

Kako najcesce procesuirate drum grupu? Da li se odlucujete na blagu kompresiju u "glue thing togehter" fazonu, eventualno paralelnu, saturacija ili nesto sasvim trece?

spartakus 06-08-2014 11:14 AM

ja stavljam 1176,nego najbolje je da se oslanjash na sluh i da pazish na raspored pluginova,kojim redosledom ih redjash

Djono 06-08-2014 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by spartakus (Post 360943)
ja stavljam 1176,nego najbolje je da se oslanjash na sluh i da pazish na raspored pluginova,kojim redosledom ih redjash

Ciju emulaciju 1176 koristis?

spartakus 06-08-2014 03:13 PM

Koristim uadov 1176ln,nego moj savet ti je da drzish kik odvojeno od dobosha i ostalih drangulija(koje sachinjavaju ritam sekciju).e sad to je moje mishljenj..

Djono 06-08-2014 03:34 PM

Licno, drzim ih odvojeno. Sta mislis o blagom sidechainu na toj drum grupi odvojenoj od kicka?

silicon science 06-08-2014 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by Djono (Post 360948)
Licno, drzim ih odvojeno. Sta mislis o blagom sidechainu na toj drum grupi odvojenoj od kicka?

Ljudi, pricate napamet.. Da postoji receptura sva bi muzika zvucala isto.. Ok, kapiram, mladi ste, volite kuckanje, drustvene mreze itd. al savet iz najbolje namere je da pocnete da kacite audio fajlove kad pricate ovako i onda bude jasnije.. Ovako tracite vreme.. Nije da mi smeta, nego zbog vas :wink:
P.S. nekako mi je drago sto nije bilo foruma kad sam kretao da se bavim zvukom...

spartakus 06-08-2014 05:42 PM

Ja bih rado okacio gomilu primera u obliku audio fajla ali trenutno nisam u mogucnosti(radim i sefica me gleda popreko)..bilo kako bilo ja pobegoh iz teme aj..

spartakus 06-08-2014 05:43 PM

A da pa recept postoji ali stvarno..

DaBear 06-08-2014 06:49 PM

sve zavisi od puno faktora koji su stalno razliciti:

- vrsta / zanr muzike
- ziva svirka / elektronika
- vrsta / boja samog kik druma
- da li se "oslanja" na bas liniju ili ne..
- da li pozeljan side chain (pumpanje)?

- itd itd...

o kiku moze da se pljampa do zore... jedan kik ili dva ili tri layerovana pa svaki sa drugom kompresijom i EQ..chmaranje itd.
A i ne mora - mozes da nadjes gotov samle koji radi do jaja u pesmi..

pravila nema

All times are GMT +1. The time now is 05:51 PM.