![]() |
Re: Kick u drum grupu ili odvojeno?
Moj savet taj kik drum gledaj kao poseban instrument i ja takodje kao i artur 10grupa i vishe..
|
Kako najcesce procesuirate drum grupu? Da li se odlucujete na blagu kompresiju u "glue thing togehter" fazonu, eventualno paralelnu, saturacija ili nesto sasvim trece?
|
ja stavljam 1176,nego najbolje je da se oslanjash na sluh i da pazish na raspored pluginova,kojim redosledom ih redjash
|
Quote:
|
Koristim uadov 1176ln,nego moj savet ti je da drzish kik odvojeno od dobosha i ostalih drangulija(koje sachinjavaju ritam sekciju).e sad to je moje mishljenj..
|
Licno, drzim ih odvojeno. Sta mislis o blagom sidechainu na toj drum grupi odvojenoj od kicka?
|
Quote:
P.S. nekako mi je drago sto nije bilo foruma kad sam kretao da se bavim zvukom... |
Ja bih rado okacio gomilu primera u obliku audio fajla ali trenutno nisam u mogucnosti(radim i sefica me gleda popreko)..bilo kako bilo ja pobegoh iz teme aj..
|
A da pa recept postoji ali stvarno..
|
sve zavisi od puno faktora koji su stalno razliciti:
- vrsta / zanr muzike - ziva svirka / elektronika - vrsta / boja samog kik druma - da li se "oslanja" na bas liniju ili ne.. - da li pozeljan side chain (pumpanje)? - itd itd... o kiku moze da se pljampa do zore... jedan kik ili dva ili tri layerovana pa svaki sa drugom kompresijom i EQ..chmaranje itd. A i ne mora - mozes da nadjes gotov samle koji radi do jaja u pesmi.. pravila nema |
All times are GMT +1. The time now is 05:51 PM. |