Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Ns 10m Studio Polaritet? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46140)

Arthur 19-05-2014 05:17 PM

Ma batali rekoh vec da je svejedno samo po sebi.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Rhino 19-05-2014 06:43 PM

Ns 10m Studio Polaritet?

I ja tako kapiram kad prolaze slusni test potuno normalno...

Ali momak kupio od nekog na kupujem prodajem a trazio je duze neki ocuvan primjerak pa se smorio sav za medalju.. Zvuce ok i u boljem su vizuelnom stanju od mojih duplo..

Dacu mu ja moje za njih ako bas oce.. Hehe

Salim se...

Evo sad cu mu poslat sms da batili pricu i uziva.

Sent from my iPhone using Tapatalk

disco violence 19-05-2014 08:51 PM

Re: Ns 10m Studio Polaritet?

Adam je fabricki napravio hiljade i hiljade monitora A7 kojima je obrnuo fazu,ovo je na jednom forumu otkrio njihov bivši radnik.Ako nekoga interesuje neka pogleda temu koju sam pokrenuo o tome.Tako da ja pre tipujem na Tannoy nego na provereni NS-10,jedino ako neko nije brljao nešto oko kablova,pojačala ili samih zvučnika.
Zašto ne doneseš zvučnike kod sebe ako su tvoji ok, pa pokušajte da locirate problem.

Rhino 19-05-2014 09:14 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 359562)
Za?to ne donese? zvučnike kod sebe ako su tvoji ok, pa poku?ajte da locirate problem.

Pa ja i mogu, nego mi se iskreno ne cacka po njima jer nisam neki majstor... A kapiram da se lako otvaraju/zatvaraju s obzirom da woofer/tweeter drze po 4 sarafa koji stoje spolja...

Da je do tannoy-a manja je sansa jer mi rece da je probao danas jos i neke kompjuterske i kaze slazu se fazno sa tannoy-ima...

Mada mogu da mu predlozim da ih donese ovamo i probamo na moje pojacalo za pocetak, kad bolje razmislim mozda je do toga...

Arthur 19-05-2014 09:14 PM

Aman ns10 i nema fabricku fazu, on ima crni i crveni kalem, mislim da nema ni plus minus oznaku. On se jednostavno zajebo kad je prvi put vezivao pa je ubo kontru tanojima i to je sve.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Rhino 19-05-2014 09:19 PM

Ima crveni i crni tockic iza, i evo sad gledam, pise input + i - makar kod mene..

Shot 19-05-2014 09:38 PM

Ajde ako ste toliko zapeli jel prvo gura ili vuče, ima vrlo jednostavna procedura za provjeriti.
Pustiš da ti iz DAWa svira neki duboki kick i uzmeš mikrofon pa ga staviš ispred zvučnika. Snimiš to. Onda zumiraš i pogledaš waveform. Ako je isti kao i kick, onda zvučnik ispravno svira, ako je obrnut onda zvučnik prvo uvlači...

Rhino 19-05-2014 09:56 PM

Ns 10m Studio Polaritet?

Aok... Tako jednostavno i realno rjesenje mi nije ni preslo preko mozga....

Pa to cu mu reci da uradi odma ne bi li se iskulirao, jer je sinoc istripovao da je u najmanju ruku kupio neku sony liniju u ns10 kaputu :)

nikolaivanic 19-05-2014 11:44 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 359527)
Danas dobijem poziv od prijatelja koji je pazario Ns10-ke skoro da ako mogu svratim i dam svoje misljenje. Tj da ih
cujem jer sam i ja vlasnik istih, nesto mu je kao cudno... Ok..

Svratim veceras i meni zvuce rekao bih regularno... Spojeni su kroz monitor kontroler pored tannoy reveal i kad ih slusam ne bih rekao da cujem neke anomalije.. Switchujem sa para A (tannoy) na par B (yamaha) isto, sve ok...

Medjutim kad se stavi da sviraju oba para zajedno u isto vrijeme (A + B) cuje se da nisu u fazi? Onda sam zamijenio krajeve kablova iza zvucnika na skretnici naopako (plus na minus, minus na plus) i tad sve zvuci normalno...

Ja sam pomalo operisan od elektrotehnike a on jos vise od mene :)

Medjutim smorio se covjek i evo ne da mi da odem jos kuci. Kojim sistemom eliminacije da se krene u ovom slucaju? Kapiram da moze da bude do pojacala, do zvucnika... Do kablova nije jer eto toliko umijem da provjerim :D

Rhino, napravio si upravo kako treba.. ako jedan par radi sa tanojem lepo, smatraj da je on u fazi. Ukoliko drugi par zvuci cudno i moras zameniti polaritet, taj par je u protivfazi i njega treba drzati kontra.. nije potrebno nista lemiti vec samo obeleziti pozadi novi polaritet.

Rhino 19-05-2014 11:44 PM

Kad su zamijenjene zice, kad je u fazi sa tanojima, zvucnik gura po waveformu..

All times are GMT +1. The time now is 04:01 AM.