Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46068)

NemaSel 06-05-2014 08:18 AM

Re: Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m

Људи, инсталирао сам аблетон 9 трајал верз. и опет неће да ради, иначе она очитавања која сам видео у кјубасу, су од миди каблова :( Да, питао сам за неки Daw/software, али не Freeware, него нека јефтинија варијанта (око 100е) Ма не знам ни да ли је то у питању, не знам шта да мењам, кад још нисам открио проблем??

NemaSel 06-05-2014 10:59 AM

Проблем решен. Молим админе да затворе тему. Променио сам звучну, извадио ему1212м, убацио м аудио 2496, знам да је лошија карта, али аматер сам и битно ми је да могу да се релаксирам и да све ради как треба. Хвала свима на помоћи!

Tranzit 07-05-2014 09:14 PM

Ne vidjeh ranije ovu temu, inace ne bi morao da mijenjas interface. Ako jos nije kasno, javi se, sredicemo taj 1212m.

NemaSel 08-05-2014 11:17 AM

:grin::D Ако нешто имаш на уму, молим те! Данас сам је поновио убацио да пробам, али не иде, а жао ми је карте да је продам, толико сам се цимао да је нађем...:(

Мислио сам да није можда до сервис пака тројке, па је инсталирао, али ништа, чак ме опет зеза тај сп3, брљави ми комп, брљавио је и пре од њега па сам га зато одавно избрисао. Ако треба инфо какав комп користим, питајте.

branebart 10-05-2014 11:56 AM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 359130)
Nisam razumeo iz ovog gore, ako nije krekovan, a za original pare nemas onda jedino neki freeware?? S obzirom da pijaca cveta ovog proleca ne vidim razlog za time...neces naci nista Freeware da valja...a od jeftinijih, mislim da je Reaper to best buy sto se tice cene i ponasanja u radu...

Mislis na Ableton push da ti je odlican ili ?...clan NemaSel pita za Daw/software (ako sam razumeo), da li da proba neki drugi, a ti mu dajes predlog za Midi kontroler :rolleyes:.

Koliko sam razumeo on je pitao na koji nacin da poveze Korg sa Abletonom.
Zatim se raspitivao dali da predje da radi na njemu.
Ja sam odgovorio da je meni odlican. A razlika izmedju krekovanog i nekrekovano je u update-u, ako imas krekovan nema updata-a. Rade potpuno isto.
Na youtubu postoji more videa kako Novatio Launchpad S sa tim navedenim presetom radi slicno kao Ableton Push koji je 3 puta skuplji od njega.
I tako dalje i tako blize.........:)

Filip_ 10-05-2014 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by branebart (Post 359264)
Koliko sam razumeo on je pitao na koji nacin da poveze Korg sa Abletonom.

Da, to je u prva 3 posta razjasnjeno. Pita da poveze Korg R3 sa Abletonom, apsolutno nigde se ne pominje midi kontroler.

Quote:

Zatim se raspitivao dali da predje da radi na njemu.

On vec radi u verziji 6, samo je pitao da li bi trebao novu verziju.

Quote:

A razlika izmedju krekovanog i nekrekovano je u update-u, ako imas krekovan nema updata-a. Rade potpuno isto.

Znaci razlika je u slovima :D.

Quote:

Na youtubu postoji more videa kako Novatio Launchpad S sa tim navedenim presetom radi slicno kao Ableton Push koji je 3 puta skuplji od njega.

Kakve veze ima Novation Launchpad sa ovim topicom nemam pojma :rolleyes:.

Anyway ne zameri, dokon sam danas pa odgovorih na sve ovo :), inace, ti to imas 2 naloga? :D

NemaSel 10-05-2014 01:56 PM

Видим да мени овде, праве помоћи нема...

nikolaivanic 10-05-2014 02:20 PM

Druze, prilicno su ti konfuzna pitanja i objasnjenja, meni nije jasno sta pitas uopste.
1. Hoces li da snimis zvuk sinta kao audio ( audio izlaz sa sinta)
2. Hoces li da snimis midi signal sa sinta? (midi izlaz sa sinta)?
3. Hoces li da imas upravljanje sintom iz sekvencera na kompu tj da ti se sint pojavljuje kao instrument sa svojim listama u postavci midi kanala radi pozivanja pacheva sa kompa? (ovo moze biti problematicno ..)
ps. Imas cubase 4 lajt verziju koja je free... ne radi lose
ps2. nacrtaj shemu kako si povezivao karticu da vidimo

NemaSel 10-05-2014 02:56 PM

Druze tvoja poruka je prilicno konfuzna, na nekoliko mesta sam napisao da zelim cuti i snimiti zvuk korga u audio kanalu mog softvera (ableton) .

branebart 10-05-2014 04:09 PM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 359266)
Da, to je u prva 3 posta razjasnjeno. Pita da poveze Korg R3 sa Abletonom, apsolutno nigde se ne pominje midi kontroler.

On vec radi u verziji 6, samo je pitao da li bi trebao novu verziju.

Znaci razlika je u slovima :D.

Kakve veze ima Novation Launchpad sa ovim topicom nemam pojma :rolleyes:.

Anyway ne zameri, dokon sam danas pa odgovorih na sve ovo :), inace, ti to imas 2 naloga? :D

Vidim ja nema tu dobre atmosfere, nego neko nadmudrivanje.
Da imam dva naloga moram ti objasniti da sam na ovom prvom zaboravio pasword pa nisam znao kako da ga povratim. Pa sam zato otvorio taj drugi ako je neki greh mozemo ga i zaboraviti . Prijavi me tamo ako znas kome.
A u ostalom nisam imao losu nameru to sto sam mu napisao i budi pozdravljen !!! :thumbsup:

All times are GMT +1. The time now is 09:20 AM.