Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   svirao sam Nord Lead 4 u audio pro.. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45944)

HrastProgrammer 15-04-2014 01:38 PM

Re: svirao sam Nord Lead 4 u audio pro..

Quote:

Originally Posted by Synclavier (Post 358415)
U filter sekciji najveca (i gotovo jedina) promena je dodatak ladder M (Mini Moog, dioda) i Lader TB (TB303, tranzistor) moda.

Synclavier, MiniMoog je tranzistor ladder, a TB303 dioda :wink:

Ne znam, NL4 ce vjerojatno zadovoljiti potencijalne kupce kojima je namijenjen, zvuci OK, itd., ali ako to gledam iz drugog kuta kao (izmedju ostalog) DSP developer onda mi je taj synth prilicno dosadan i neinventivan. 15+ godina stara tehnologija, malo ispolirana i upakirana u novu cijenu, uz X potpuno (u 21. stoljecu) smijesnih i retardiranih ogranicenja, to mi je totalno bezveze ...

fix3r 15-04-2014 01:59 PM

Quote:

Neko "pametan"
@Synclavier Koliko sam cuo, NL3 je razvijen od strane potpuno "ortogonalnog" tima koji nije ucestvovao u "dinastiji" NL dvojke. Da li su imali vise umetnicke slobode tesko je reci, ali su definitivno odstupili sa utabanih staza.

Inace, za moj ukus, NL4 je nasminkani NL2X kog ionako nisam preterano voleo. Narocito klavijaturu, ocajna je. Ne znam kako ce se prodavati nova sprava (ako izuzmemo "pravovernike") kada je King Korg 30% jeftiniji...

Synclavier 15-04-2014 06:08 PM

Quote:

Originally Posted by HrastProgrammer (Post 358432)
Synclavier, MiniMoog je tranzistor ladder, a TB303 dioda :wink:

Hvala Hrast, naravno da je tako. :da:
Zabagovao sam u kasne sate, ovo su bar poznate stvari, a modeliranje istih je manje-vise rutinska ztvar, zbog toga sam i navodio.
Nema vise pisanja posle 2h nocu.:wink:

darkstar 16-04-2014 12:09 PM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 358434)
@Synclavier Koliko sam cuo, NL3 je razvijen od strane potpuno "ortogonalnog" tima koji nije ucestvovao u "dinastiji" NL dvojke. Da li su imali vise umetnicke slobode tesko je reci, ali su definitivno odstupili sa utabanih staza.

Inace, za moj ukus, NL4 je nasminkani NL2X kog ionako nisam preterano voleo. Narocito klavijaturu, ocajna je. Ne znam kako ce se prodavati nova sprava (ako izuzmemo "pravovernike") kada je King Korg 30% jeftiniji...

Istina je nl3 je potpuno drugi tim od nl2.

E sad vidis, nasuprot vasim iskustvima, meni nl3 nikad nije legao, i kao veliki fan nord lead serije, nisam otisao sa nl2 na nl3 ... iako je imao par spasonosnih resenja koje je Zika i naveo u tekstu, meni zvucno nikad nije legao. Mislim da je cela stvar u domenu mog tripovanja, vise nego neke realne razlike, ali prosto nikad me nl3 nije toliko zainteresovao.

Zato sam se radovao nl4, misleci da je mozda korak dalje ... medjutim po ovim utiscima jasno mi je da sve sto sam ocekivao NECE da se desi ...

Mada, realno sad kad razmisljam, stvar jeste koncipirana tako da ne prodajes pa menjas, nego DODAJES :) Tako da Clavia zna sta radi po tom pitanju.

wladymeer 16-04-2014 06:46 PM

Prodavace se - bez obzira na cenu, prestiz je imati NL. U synth svetu su uspeli da naprave Apple sindrom i za to im skidam kapu.

darkstar 16-04-2014 06:54 PM

Pa mislim da si silno promasio, clavia je ozbiljan underground a apple je vrlo mainstream ....

wladymeer 16-04-2014 09:26 PM

Ceo synth svet je underground u odnosu na Apple ;)

Ali, iz iskustva sa dosta muzičara i onih koji se druže sa njima (ne bubnjari, pevači :D) - "imam Norda" je jako kvalitetan argument ako želiš da se pokažeš kao kvalitetan klavijaturista :)

darkstar 16-04-2014 10:36 PM

pa u synth svetu je clavia vrlo underground sint ... dok je motif apple :)

Ne znam, nisam sretao ljude koji imaju norda a da ne znaju njegovu funkciju, vec ga imaju iz mode. Pa valjda bi "imam novi (dopisi koji god aranzer) i ful je" trebalo da bude ozbiljniji argument u svetu o kom govoris.

Ja imam norda :rotfl:

Sad ozbiljno, podruzi se sa nekim leadom, daj mu sansu. Znam da ti nesto nije legao, ali ozbiljna je to naprava.

Elf 17-04-2014 06:16 PM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 358507)
pa u synth svetu je clavia vrlo underground sint ... dok je motif apple :)

Ne znam, nisam sretao ljude koji imaju norda a da ne znaju njegovu funkciju, vec ga imaju iz mode. Pa valjda bi "imam novi (dopisi koji god aranzer) i ful je" trebalo da bude ozbiljniji argument u svetu o kom govoris.

Ja imam norda :rotfl:

Sad ozbiljno, podruzi se sa nekim leadom, daj mu sansu. Znam da ti nesto nije legao, ali ozbiljna je to naprava.

Ja sad ?alim ?to sam prodao svog. :banghead:
I tripujem se da ga opet uzmem. Nov NR2X ima prilično ok cenu,
a opet me A1R i NL4R vuku zbog nekih sitnih ali bitnih funkcija, a onda me hlade cenom. :grin:

wladymeer 17-04-2014 11:02 PM

Cena - glavni problem zašto me nijedan Nord nažalost nikada neće ozbiljno zaintrigirati. Iskreno ne vidim nijednu funkciju koja opravdava njegovu cifru a činjenica da za taj iznos možeš priuštiti barem dve sprave koje nude u najgorem slučaju isto toliko me još više odvlači od kupovine.

A drugi problem je moj pristup synthevima zahteva malo laganiji hod kroz patcheve. No, dobro, ako mi ga neko pokloni ili ponudi sa lupam 60-70% popusta nateraće njega Kurzweil preko MIDIja ne sumnjam :D

All times are GMT +1. The time now is 03:05 PM.